TORNAR
PUBLICITAT

L'Anoia votarà diumenge amb diverses opcions de ser representada al Congrés i al Senat

Amb els resultats de l’abril, Carolina Telechea repetiria i també Laura Borràs

politica
Divendres, 8 novembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

De nou, Carolina Telechea (ERC) és l'opció més que probable per representar l'Anoia al Congrés. Hi ha possibilitats que el cupaire Aleix Auber i el socialista Carles Cuerva siguin a la cambra baixa espanyola.

Amb els mateixos resultats de fa sis mesos, Carolina Telechea -número dos d'ERC- revalidaria el seu escó de diputada al Congrés espanyol, el socialista Carles Cuerva tornaria a quedar a prop (és dotzè) a la demarcació i la juntera Laura Borràs, amb coneguts vincles igualadins tindria assegurada també la seva presència. La incògnita és el capelladí Aleix Auber, que va quart a la llista cupaire que concorre per primer cop als comicis estatals.

Carolina Telechea, número dos d'ERC a la llista per BarcelonaEl passat 28 d'abril ERC va guanyar per primer cop unes eleccions estatals en l'actual període de democràcia parlamentària, amb un total de 19.051 vots. Per darrere quedava el PSC que gairebé duplicava els seus vots del 2016 i s'enfilava a 14.473 vots. Un creixement que era en detriment d'En Comú Podem, el guanyador en les generals de tres anys enrere a la comarca. La formació que encapçalava Jaume Asens es va quedar en 9.416 vots, lleugerament per sobre de JxCat que en va sumar 8.885. Les diverses forces de dreta i ultradreta van aconseguir uns 12.000 vots a la comarca.

La diferència en el panorama dels comicis de diumenge és la presència de la CUP, que pot aprofitar els gairebé 2.000 vots de Front Republicà i esgarrapar electors d'altres formacions d'esquerra i independentistes. De fet, el 26 de maig la CUP va aconseguir 3.833 vots, el doble que FR un mes enrere. Els resultats de Junts per Catalunya es van gairebé duplicar també respecte les generals, mentre que ERC va guanyar a la comarca però va cedir uns 4.000 vots respecte als comicis anteriors.

Amb la presència de Telechea i Borràs, a més en una posició preeminent, assegurades, la incògnita és si Carles Cuerva o Aleix Auber podran entrar. Cuerva és dotzè a la demarcació de Barcelona pels socialistes i els resultats del passat abril els van suposar nou diputats a la demarcació. Tampoc entraria amb els resultats de 2011, 2015 i 2016, però sí que si els socialistes revaliden les xifres de l'època Zapatero o González, l'igualadí tindria els dos peus al Congrés. 

Les possibilitats del capelladí Auber serien vives si la CUP reedita els seus millors resultats nacionals, el 27 de setembre de 2015, quan només a la demarcació de Barcelona l'esquerra independentista va captar més de 250.000 electors. És una possibilitat remota, tot i que també contemplada als sondejos. Nati Veraguas, 19 a la llista d'En Comú Podem, no té cap escenari plausible d'entrar a la cambra baixa espanyola.

Hi ha també el cas de Patrícia Illa. La regidora igualadina és la candidata anoienca al Senat. Figura com a suplent de la llista de JxCat a la cambra alta i per tant la seva elecció no és una possibilitat clara aquest diumenge. La jove tinent d'alcalde va darrere de tres candidats entre els que destaca una de les víctimes de la repressió l'1 d'octubre, Roger Espanyol.

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.