TORNAR

Els anoiencs es fixen en la consulta popular d'Arenys de Munt

El SÍ arrasa amb un 96% dels vots

politica
Dilluns, 14 setembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Diversos anoiencs s'han desplaçat aquest diumenge a la localitat del Maresme que ha estat el centre d'atenció les darreres setmanes. Arenys de Munt ha viscut una jornada històrica, on la consulta popular sobre la independència de Catalunya ha tingut un color molt clar, el SÍ. Hi ha hagut un 40% de participació, més que els últims comicis europeus, autonòmics i estatals. Els anoiencs que han viscut la jornada han volgut veure de prop l'organització per fer el mateix a Igualada.(galeria)

Últims moments del recompte a Arenys

Diversos municipis catalans s'estan plantejant seguir el cas d'Arenys de Munt. Vistos els resultats, i el fet que malgrat la decisió judicial que ha impedit a l'Ajuntament participar en l'organització, la consulta popular ha estat 'un èxit' segons els mateixos organitzadors, i més pobles i ciutats de Catalunya es plantegen l'opció.

A la comarca ja fa uns dies que un col·lectiu està treballant en aquesta idea. Tot i que de moment encara no ha pres forma, sí que diversos anoiencs s'han desplaçat fins a Arenys de Munt per veure de prop el referèndum, no tant pel resultat sinó pel funcionament. (galeria de fotos)

Així mateix aquesta setmana els regidors d’Esquerra a l’Ajuntament d’Igualada comunicaven que presentaran una Moció al proper Ple de l’Ajuntament, aquest mateix dimarts, per tal que el consistori aprovi donar suport a consultes populars sobre la independència com la que s'ha fet aquest diumenge a Arenys. La moció preveu quina ha de ser la reacció de l’Ajuntament en cas que una entitat la vulgui promoure a la capital de l’Anoia. Serà un debat intens ja que el mateix alcalde explicava fa uns dies a anoiadiari que considerava aquesta consulta popular un error.

Paral·lelament els lectors d'anoiadiari, han anat donant el seu parer al llarg d'aquesta setmana amb comentaris a l'article de Toni Olivé, un seguit de comentaris que han propiciat un debat amb parers de tots colors.


3 Comentaris

j

josep

igualada

14 de setembre 2009.18:13h

Respondre

Ens convindria un canvi a Igualada. massa temps al poder no es bó. aixó mateix ho deien els que ara són al poder i es creuen ”pares” de la ciutat, i diuen alló que és un error i allo que cal... Llegir més fer.s fa por la llibertat i que la gent expressi la seva opinió?...democràtes i progressistes?.

m

marc

14 de setembre 2009.17:30h

Respondre

Aymamí i democràcia participativa en una mateixa frase ?
Què se’n han fet de les 10000 signatures en contra de l’ampliació de la zona blava?

i

igualadina renegada

igualada

14 de setembre 2009.16:40h

Respondre

L’alcalde diu que es un ”error”? preguntar a la ciutadanía és un error?Jo d’aixó en dic democràcia. Em sembla una posició paternalment mal entesa. I així ens va!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.