TORNAR

L'aprovació definitiva del Pla Director de la Conca d'Òdena, publicat al DOGC

Inclou 11 municipis de la comarca de l’Anoia

politica
Dimarts, 10 febrer 2009. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El diari oficial de la Generalitatd e catalunya, ha publicat ja l'aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic de la Conca d'Òdena, que afecta a 11 municipis de la comarca i que ha anat incorporant diverses modificacions a través del llarg procés al que s'ha sotmès. Des de la Generalitat asseguren quw s’amplien els espais agrícoles a la nova zona de creixement al nord d’Igualada i es creen àmbits de Parc Agrari que permeten el manteniment de les activitats agrícoles i la connectivitat entre l’espai obert i els espais urbanitzats.

Llegenda

Castellolí

Jorba

La Pobla, La Torre, Capellades, Carme, Orpí i Montbui

Fragment del plànol: Igualada, Vilanova del Camí  i Òdena

Des del Departament de Política Territorial i Obres Públiques recorden que s’acompassarà el ritme de creixement previst en el nou àmbit conegut com a Nou Claramunt i s’incorpora a l’estudi millores en la comunicació dels municipis d’Orpí i Carme. També s’ajusten els desenvolupaments al voltant del Parc Motor de Castellolí.

El Pla de la Conca d’Òdena desplega i concreta en aquesta àrea les propostes del Pla territorial de les Comarques centrals, que ja ha estat aprovat definitivament. Entre aquestes destaca la previsió de la connexió directa del ferrocarril transversal des de la Conca d’Òdena cap a Barcelona.

Algunes novetats en la Publicació al DOGC

La variant entre Orpí i Carme s’ha grafiat amb la simbologia que el Pla utilitza per aquelles traces que només són orientatives i estan en fase d’estudi.

Així mateix, el plànol s’ha rectificat en el sentit d’incloure, enlloc d’un traçat establert, la previsió d’una reserva que assenyala la conveniència de procedir en el futur a l’estudi detallat d’aquesta infraestructura, el qual haurà de sotmetre’s al tràmit ambiental corresponent.

S’ha compensat l’ampliació del polígon industrial i terciari de la Tosa del municipi de Santa Margarida de Montbui mitjançant la reducció d’altres sectors amb afecció ambiental similar i, així alhora que es manté l’ampliació del polígon en la posició del document, es dóna compliment a la resolució sobre la memòria ambiental reduint la superfície del sector residencial oest de Sant Maure en 5 Ha i, reduint, també, el sòl destinat a activitats econòmiques situat al nord de l’àmbit en el terme municipal d’Òdena, en 21 Ha.

Contra aquesta resolució es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant el Titular d’aquest Departament, en el termini d’un mes, o bé es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia, en el termini de dos mesos.

En l'aprivació definitiva ja es preveien equipaments i dotacions supramunicipals.

- Consecució del sòl i construcció dels equipaments previstos en la prolongació de l'antiga N-II cap a l'Espelt.

- Nou centre urbà de la ciutat d’Igualada, situat al llarg de l'antiga N-II, entre el nou hospital i la Fira, de caràcter predominantment terciari (oficines, comerços i serveis, apartaments).

- Nou centre urbà de Vilanova, un eix cívic aprofitant la reordenació dels Ferrocarrils de la Generalitat, amb nous espais públics i un equipament cultural al costat de la riera.

- Parc Aeronàutic entorn a l’aeròdrom, de caràcter mixt, com a sòl especialitzat per a les activitats i la indústria aeronàutica al costat del torrent del Raval d'Aguilera i com a parc d'esbarjo i club esportiu, al costat de la carretera d'Òdena.

- Eix cívic de Sant Maure, per a la millora i reforma del tram de l'actual carretera C-37 que es proposa desviar en un traçat paral·lel a ponent cap al nou pont. Inclou una possible nova estació d’FGC i un equipament docent o esportiu.

- Accés equipat (estació, park and ride, passeig) des de la C-15 al sector "Nou Claramunt", i dotacions supramunicipals.

Més detalls del Pla a l'edicte publicat al DOGC o en la nota publicada pel DPTOP el passat 19 de desembre


3 Comentaris

J

Josep

Òdena

16 de febrer 2009.18:00h

Respondre

A la capçalera d’avui d’aquest diari:

dilluns, 16 febrer de 2009 | 17:57h

Todo lo que se ignora, se desprecia - Antonio Machado

j

josep

igualada

16 de febrer 2009.16:58h

Respondre

Ahir vaig tenir un malson,

...un mar de magatzems enlloc de camps de blat, un infant que ignorava el món rural, un paisatge gris i deshumanitzat, la degradació del medi en nom del benestar que... Llegir més empobreix la vida i que no es pot redreçar, ...

Ahir vaig tenir un malson que no podia aturar i, malgrat tot, no em volia despertar.

P

Pagès

Òdena

10 de febrer 2009.20:18h

Respondre

RIP Òdena
Ja t’han posat les bases per destruir-te lentament en els propers anys.
S’han begut l’enteniment envoltats de deliris de grandesa.
Si planificar és bo, al Departament de Política... Llegir més Terrotorial i el Sr. Nel•lo els haurien de donar un Nobel i en canvi passaran a la historia per ser els planificadors que ens van endossar un creixement no demanat per ningú amb la connivència dels politics de la Conca que veuen que potser podran sortir en moltes fotos els propers anys. Qui parlava fe uns mesos que li agradaria per Igualada una cita slow. Esperem que algú ho aturi
Conca d’Òdena, descansa en pau

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.