TORNAR
PUBLICITAT

Avui es decideix el futur del POUM

En el ple ordinari d’aquest dimarts es va aprovar allargar 45 dies més el període d’al·legacions

politica
Dimecres, 24 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Tot i que el ple per debatre la retirada o no del POUM es farà aquest vespre, la sessió ordinària d’ahir ja va tractar abastament sobre el pla. El desencadenant va ser una proposta d’Entesa, en què responia a les demandes d’allargar el període d’al·legacions plantejades a principis de febrer per diverses entitats socioeconòmiques. La proposta es va aprovar amb els vots a favor d’Entesa i ERC.

Ple de dimarts al vespre

Tot indica que aquest vespre es pararà el procés per dotar Igualada d’un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. La sessió extraordinària, que tindrà lloc avui a les 8 del vespre a l’Ajuntament, estarà dedicada íntegrament a aquesta decisió. Tot i això, al ple ordinari d’aquest dimarts es va sotmetre a votació una proposta de l’equip de govern per allargar el termini d’exposició pública 45 dies més, a comptar des del 10 de març. L’alcalde, Jordi Aymamí, va dir que d’aquesta manera es donava resposta a les peticions de pròrroga fetes per diverses entitats socioeconòmiques, tot i que va reconèixer que dimarts mateix Fagepi i el Gremi de Constructors havien tramès una carta a l’Ajuntament demanant, en lloc de més temps, que es retiri el POUM.

En aquest sentit, CIU va votar en contra de la proposta per considerar-la ‘extemporània’ i, donades les circumstàncies, ‘mancada de sentit’. El PP també va emetre vot negatiu, afirmant que no es votaria per l’allargament del termini ‘deixant el POUM sense efecte l’endemà’.

Finalment, ERC va votar a favor de la proposta, argumentant que l’allargament del període d’al·legacions era una de les condicions que posava el partit en el recent procés de negociació amb Entesa, i també per assegurar que si el POUM finalment no es derogués, almenys s’asseguraria més temps per al·legar.

Aquest vespre se sabrà com acaba tot. De totes maneres, malgrat la voluntat expressa de l’equip de govern de tirar el pla endavant, CIU, PP i ERC han manifestat la seva intenció d’aturar el procés. Cal recordar que Convergència i Unió va sol·licitar aquest ple extraordinari per retirar el pla, i que el PP i ERC ho han demanat també a l’alcalde, Jordi Aymamí.


9 Comentaris

P

Pol

Igualada

24 de febrer 2010.19:36h

Respondre

Jordi C, no t’has preguntat per què l’Entesa no ha fet cap moviment per intentar salvar aquest POUM, amb modificacions o sense? S’ha de tenir en compte que aquesta retirada és un cop molt... Llegir més fort al seu govern, i que no s’hagin trencat les banyes per salvar la situació és per alguna cosa.

Crec que ja els va bé que l’oposició el retiri per evitar haver de baixar del burro i acceptar que és un plantejament que perjudica a molts ciutadans. Aquest POUM es tancarà en una carpeta ”per culpa de l’oposició” i la gent ja no recordarà res del tema fins passades les eleccions, quan s’haurà de tornar a plantejar de nou.

Arribats a aquest punt, deixar que els ciutadans perdin diners i temps en fer al·legacions que no serviran per res fins d’aquí 3 anys és innecessari.

No hi ha més. Si voleu escoltar el ple en directe, ja ho sabeu: igualada.cat/cat/Radio

P

Pere

IGD

24 de febrer 2010.19:27h

Respondre

Segons en Jordi C., ”com que el POUM molesta a certs sectors de la ciutat, CIU, PP i ERC decideixen que fora cedint a les pressions”. Vols dir que no caldria afegir: la intransigència de... Llegir més l’Entesa, la seva prepotència i el creure’s valadors de la veritat absoluta, només escoltant a la gent quan tenen l’aigua el coll davant d’una votació, tampoc hi ha ajudat. ”Gràcies” a tots els partits s’ha perdut temps i diners, que com tots sabeu ho acabarem pagant els mateixos de sempre.

E

Eduard

Igualada

24 de febrer 2010.18:05h

Respondre

Aquells que s’omplien la boca i es posaven medalles d’haver salvat 1 edifici (La Igualadina Cotonera), amb el POUM que presenten es volen carregar tota la resta del barri del Rec. Incoherència o... Llegir més mala gestió (volguda o no) ?

Més val llegir a la gent que coneix realment el tema (http://ferranxf.blogspot.com/) i no als polítics i als seus ”voceros” públics.

J

Jordi C.

Igualada

24 de febrer 2010.18:04h

Respondre

Crec que retirar el POUM no és cap motiu d’alegria ni de celebració ni de brindar amb cava... Després del ple d’avui caldrà una bona reflexió de tots plegats del perquè un document que fa 3... Llegir més anys que s’està gestant i que ha costat més de 400.000 euros es decideix deixar sense efecte.

Com a ciutadà estic indignat perquè es retira el POUM abans de que acabi el termini per presentar al·legacions. Tant costa esgotar aquest termini, deixar que TOTHOM pugui dir-hi la seva cenyint-se al procés d’al·legacions i aleshores fer el debat polític?

No m’agrada que aquest procés d’exposició pública i d’al·legacions hagi quedat contaminat per la política. Hauria d’haver estat tot al contrari: un procés neutral i de la ciutadania, no dels polítics. Amb la retirada s’impedeix que els ciutadans de peu puguem dir-hi la nostra. Com que el POUM molesta a certs sectors de la ciutat, CIU, PP i ERC decideixen que fora cedint a les pressions. No senyors: cal arribar fins al final.

I em sento profundament trist de veure que Igualada segueix sent una ciutat on avegades el surrealisme i hi impera i els trens es veuen passar un rere l’altre. I encara n’hi ha que brindaran? Reflexionem-hi.

e

eRIC

Igualada

24 de febrer 2010.17:40h

Respondre

” CiU i PP al costat dels que aplaudeixen: ”El POUM està malament pq els números els ha fet una dona”. ERC també? ”
Paraules d’un càrrec de confiança de l’Ajuntament d’Igualada... Llegir més que cobra la nòmina gràcies als impostos de tots els igualadins.

J

Josep

igualada

24 de febrer 2010.17:29h

Respondre

”El més important d’aquest pla no són les pàgines i més pàgines exposades a l’antic escorxador el més important és justament el que no s’ha fet: buscar solucions i complicitats amb els... Llegir més afectats ja siguin empresaris o veïns, ja siguin propietaris o igualadins interessats en preservar una zona d’Igualada”.

La prepotència de certs membres de l’Entesa no té límits ... avui es prendran la seva pròpia medecina. Llàstima que el músic pagat ja no sigui a temps d’escriure el seu article d’opinió (ÚNICA) per al periòdic de demà.

P

Pau

Igualada

24 de febrer 2010.17:00h

Respondre

Brindaran ?, Brindarem ?, amb cava, amb vi o amb whisky ?

T

Toni

Igualada

24 de febrer 2010.16:37h

Respondre

No entenc com el Sr. Jordi Aymamí està tan preocupat amb aquells que diu que van especular amb el POUM del 86. Suposo que si algú va especular o bé estava amb la legitimitat de poder-ho fer o bé... Llegir més algú no va fer els deures ben fets per evitar-ho. Crec que el fet d’especular no té res a veure amb el què aquest alcalde vol fer ara: prendre a molts ciutadans i empresaris el patrimoni aconseguit al llarg de molts anys d’esforços. D’aquesta acció se’n diu ROBAR. Si l’Ajuntament vol fer una ciutat “bonica” els ciutadans no tenim perquè assumir els capricis d’un govern que, ara mateix va a la deriva.

E

Ester

Igualada

24 de febrer 2010.08:22h

Respondre

L’alcalde ha perdut els papers completament. Es negava a allargar el termini d’al.legacions (no volia donar ni 15 dies més) i ara demana que s’allargui 45 dies. Visca la confusió.

Per cert,... Llegir més hi era el Pàmies al Ple d’ahir?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.