TORNAR

Aymamí anuncia la seva retirada

Jordi Riba serà el relleu dins l'Ajuntament i Xavier Figueres en el partit

politica
Dimecres, 25 maig 2011. 10:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El discurs que diumenge a la nit va articular l'alcalde d'Igualada, Jordi Aymamí, quan la desfeta socialista ja era evident, va deixar entreveure un final així i la notícia no s’ha fet esperar. Aquest mateix dimecres, Aymamí ha fet arribar un comunicat als mitjans anunciant que no seguirà com a cap de l’oposició. El candidat socialista ha tornat a reconèixer i assumir el fracàs que van significar els resultats electorals i dóna pas a Jordi Riba perquè lideri el projecte a l’Ajuntament i Xavier Figueres dins del partit.

Jordi Aymamí

Només tres dies després de les eleccions que passaran a la història per haver portat els pitjors resultats de la història del PSC a la ciutat, Jordi Aymamí ha anunciat la seva retirada: 'M’estimo aquesta ciutat, els igualadins i igualadines però ara és hora d’assumir responsabilitats i plegar.'

En un acte d’humilitat, Aymamí ha reconegut el fracàs de les eleccions: ‘Els qui em coneixen saben que no aniré amb mitges tintes, he perdut les eleccions’ i per això l’alcalde creu que és hora ‘d’assumir responsabilitats i plegar’. Jordi Aymamí ha pres aquesta decisió tot i que en l’entrevista que va concedir a anoidaidiari·cat abans de les eleccions va afirmar que, en cas que els resultats no el tornessin a fer alcalde, seguiria com a regidor a l’Ajuntament’.

En el seu comunicat, assumeix el tant per cent de responsabilitat que segons ell li pertoca i afirma que ‘han passat moltes coses, algunes alienes a l’activitat municipal’. Aymamí també reconeix la crisi que pateix el PSC i insta a ‘tots plegats’ a aprofitar el què ha passat per ‘fer autocrítica i renovar els missatges i les persones’.

El primer alcalde socialista

Jordi Aymamí ha estat el primer alcalde d’esquerres a la ciutat d’Igualada. L’any 1992 Aymamí va guanyar la moció de censura juntament amb ICV i ERC al govern del moment (CiU). Després del parèntesis de Susanna (1995-1999) Aymamí, de la mà de l'Entesa per Igualada, va arribar a l’alcaldia de la ciutat on ha estat fins al moment. Aleshores va aconsegur 10 regidors i 7.183 vots, una xifra que poc s’assembla als 3.276 que ha obtingut en aquests darrers comicis.

La transformació de la ciutat

En l’entrevista que anoidiari·cat va fer a Jordi Aymamí abans de les eleccions, el batlle va reconèixer que el que més l’enorgullia dels anys com a alcalde havia estat la transformació de l’espai públic: ‘hem fet, carrers, parcs, ponts –hem fet quatre ponts!- i els serveis a les persones: ‘Hem aconseguit oferir serveis públics de qualitat’.

En el seu comunicat, Aymamí subratlla el model sociosanitari desenvolupat a Igualada, 'sempre l'he posat d'exemple com a lluita contra la vulnerabilitat'. També destaca projectes duts a terme com l'Escorxador, el fet d'aconseguir que la Igualadina Cotonera fos declarada bé d'Interès Cultural, els pisos viu b...'

Aymamí serà reconegut per ser l’alcalde que ha fet possible una transformació de l’espai públic igualadí i l’únic que va trencar amb els governs convergents que havien imperat fins el moment a la ciutat.

Jordi Riba

Jordi Aymamí confia en Jordi Riba perquè segueixi endavant el projecte, Riba ha acompanyat el projecte de l’actual alcalde i en aquest darrer mandat ha desenvolupat tasques importants en el si de l’ajuntament com a regidor Coordinació, Interior, Governació i Hisenda i segon tinent d’Alcalde de la ciutat.


27 Comentaris

p

per una mica de correcció

Igualada

27 de maig 2011.00:14h

Respondre

Sr. Rodriguez, una cosa no esta renyida amb l’altre, miri d’escriure una mica millor home, escara que sigui per respecte als altres i per donar una mica de millor imatge. Es que sembla que tan se... Llegir més l’hi enfoti, home.....

I

ITV (Igualadí de tota la vida)

26 de maig 2011.16:52h

Respondre

Sr. Ferran J,
No voldria quedar pel que no soc.
Si a mi, tornant de fer una excursió a un lloc de cultures ancestrals, en parlo amb els amics i algun d’aquests em pregunta si m’hauria agradat... Llegir més saber-ne mes d’allò que he visitat, no em sentiria ofès pel que em fa la pregunta sino pel que podent-m’ho ensenyar no ho ha fet.
Aquest era el sentit del meu comentari i lluny de menystenir aquelles persones que em pot arribar a semblar que saben menys que jo i que segurament no es veritat.
D’altre banda, Sr. Isidoro, se’m fa estrany que una persona com vostè que usa la tecnologia de darrer moment correctament, participa en fòrums, escriu a màquina sense faltes mecanògrafes i opina com es degut, faci una falta molt comú als que solem escriure en català com es fer servir la “i” llatina en comptes de la “Y” grega quan escrivim en castellà. Aiii....!!! , que se’ns veu el plomall.
Perdoneu, però algú ho havia de dir.
Llavors compte amb qui es que usa la burla, com també compte amb qui interpreta els escrits amb mala fe.

F

Ferran J

Igualada

26 de maig 2011.09:39h

Respondre

Segurament no m’he explicat prou bé, però m’agradaria indicar al senyor ‘el joan petit com balla’ que coincideixo amb ell i, justament, el que feia jo era una crítica al senyor ‘ITV... Llegir més (igualadí de tota la vida)’ que retreia al senyor Isidoro no posar bé la b o la v. Jo només deia que fora bo saber-les posar bé, però que entenc de mal educat que el senyor ‘ITV (igualadí de tota la vida)’ ho retregui. Espero que ara s’entengui bé.

P

Pere

Barri de les Flors (Igualada)

26 de maig 2011.09:13h

Respondre

Senyor Aymamí, amb encerts i errades, vostè ha estat un bon alcalde per a Igualada. La història sempre acaba reconeixent a les persones que trenquen esquemes i vostè va haver de picar molta pedra... Llegir més contra el cavernari igualadinisme. Realment ningú se’n recorda dels alcaldes conservadors que el van precedir (Miserachs, Susanna)...i en canvi, penso que vostè ha canviat Igualada. També ha canviat la mentalitat dels seus, i fins i tot la dels seus rivals polítics. Confio que el Marc Castells demostri que és un polític format, preparat, obert de ment i, per sobre de dretes i esquerres, que lideri la ciutat, i que sobre tot faci comarca. Igualada no pot mirar d’esquenes als municipis veïns. Cal que Igualada recuperi lideratge i això només es pot aconseguir amb la unió de tothom: poder econòmic, poder polític i poder social.

j

jaume rodriguez enrich

igualada

26 de maig 2011.08:33h

Respondre

Bon dia Alcalde Jordi Aymami
La decisio t honora i es mereix tot el respecta i el silenci.mes respectuos.. .
Et desitjo el millor en el futur. Comli desitjo en be d Igualada a Marc Castells , I a... Llegir més Jordi Riba, Xavier Figueres, Maria Enrich I Pilar Salat molt d encert en una tasca tan dificil com la que sera de esser grup a l oposicio.
Cordialment.

J

Jordi

Igualada

26 de maig 2011.01:40h

Respondre

La història et posarà allà on no t’han sabut posar els igualadins. Has estat el millor alcalde que ha tingut la ciutat fins ara, això no es pot posar en dubte; has capgirat Igualada de dalt a... Llegir més baix i li has donat la sacsejada que tant necessitava després d’anys d’estancament.

Aquest final és trist per una persona que ha donat tant per Igualada, però bé, és un final legítim perquè surt d’unes eleccions.

Moltes gràcies, molta sort, força i endavant!

I

ITV (Igualadí de tota la vida)

25 de maig 2011.23:05h

Respondre

A la Sra. Pilar Salat i Agramunt,
No vull dubtar de que ha sabut llegir el meu comentari 16.
La gent que no ha pogut o no n’ha sabut més, tota la vida m’han fet molt respecte i si puc els ajudo... Llegir més quan cal.
També es cert que no encertar-ne ni una en una travessa es tant difícil com expressar-se d’una forma correctíssima i no encertar-ne ni una. Fet exprés?. Llavors no se qui s’hauria burlat de qui. M’entén?
Solament he donat una opinió i no vull polèmica.

j

joan puig

igualada

25 de maig 2011.22:31h

Respondre

Bé, ja està, ja ha governat molts anys i després de temps de prepotència, xuleria i despotisme li ha arribat l’hora de plegar. M’alegro sincerament m’alegro de la seva derrota electoral. El... Llegir més temps dirà si ha estat un bon alcalde o un mal gestor municipal. Potser no ha estat dolent del tot, però igual que no ens mereixiem en Manel Miserachs Igualada tampoc s’ha merescut l’alcalde Aymamí. Per a Ell la història, pels nous el futur. Salut

P

Pau

25 de maig 2011.21:49h

Respondre

”Gràcies” Aymamí, no trobarem ningú que faci uns discursos com tu. Paraules i més paraules buides de contingut. Bont vent i barca nova.

p

pilar salat agramunt

igualada

25 de maig 2011.21:25h

Respondre

Va per la persona del comentari 14, no em puc adreçar a tu perquè no sé qui ets, però s’ ha de ser molt rastrer per burlar-se de les faltes d`ortografia d’ una persona que segurament no va... Llegir més tenir les oportunitats necessaries per apendre a escriure millor.

E

El JOAN PETIT COM BALLA

CONCA D' ÒDENA

25 de maig 2011.21:01h

Respondre

Al sr. Ferran. d’Igualada. Sr. Ferran, no se l’edad que te voste, pero aqui a Catalunya encara hi tenim com a la resta d’Espanya a gent gran que no sap escriure ni llegir. A mi no... Llegir més m’importara llegir burro o vurro, ruc o ruco si jo se interpretaro. No es possi amb la cultura de les persones per que cada escun te la que te i l’ha tocat viure. Quisap si aquesta persona a passat mes penalitats que voste a la vida, pero per favor, no amb sigui mameluco. Rectificar es de sabi sr, Ferran, no barregi l’escritura amb l’educació d’ una persona. Gràcies.

I

ITV (Igualadí de tota la vida)

25 de maig 2011.20:59h

Respondre

Primer de tot, demanar disculpes al senyor Ferran J, al senyor Isidoro i a qui pugui haver ofès, si no he estat del tot respectuós. No era la meva intenció.
Senyor Ferran J, però, el que si era... Llegir més la meva intenció era manifestar el meu descontent en l’evidencia de la des proporcionalitat en la distribució dels pressupostos, per àrees i per barris.

F

Ferran J

Igualada

25 de maig 2011.19:10h

Respondre

Tres coses. Em crida l’atenció els qui critiquen Aymamí perquè plega; estic segur que si s’hagués quedat haguessin dit que no marxa ni amb aigua calenta, que ja començaria a ser hora que els... Llegir més nostres polítics aprenguessin assumir responsabilitats... Al ‘senyor’ ITV (Igualadí de tota la vida) comentar-li dues coses: que si bé és cert que és bo saber posar bé la b i la v, no ho és menys tenir una mica d’educació. Per últim agrair a Aymamí la feina feta tots aquests anys, crec que ha estat el millor alcalde de la ciutat. Serà difícil superar-lo, però desitjo que Castells ho aconsegueixi.

I

ITV (Igualadí de tota la vida)

25 de maig 2011.17:57h

Respondre

Con todo el respeto Sr. Isidoro, no le hubiera gustado que el hasta ahora alcalde Jordi Aymamí, aparte de haberse gastado el dinero en arreglar su barrio, con calles, parques, puentes y ascensores ,... Llegir més tambien se hubiera preocupado en enseñarle a escribir poniendo la “b” i a “v” bien puestas?

M

Mjesus

Igualada

25 de maig 2011.17:49h

Respondre

Graciés senyor Aymamí, gracies per haber fer de Igualada una ciutat oberta, per ensenyar-nos que hi ha mes colors que el gris

i

igualadí

25 de maig 2011.16:41h

Respondre

No és vençut aquell qui perd, sinó aquell que abandona. Dimitir en moments difícils és de COVARDS!

M

Miquel

igualada

25 de maig 2011.16:14h

Respondre

Revisat el programa electoral del PSC-PSOE Igualada no he trobat cap punt que digui que el cap de llista i candidat renunciará a ser a l’oposició si no guanya.

m

marga

25 de maig 2011.15:42h

Respondre

Em sap greu, però cal felicitar als guanyadors

O

Obispo d'Igualada

Igualada

25 de maig 2011.14:23h

Respondre

El sr. Aymami ha sido un buen alcalde para Igualada y los igualadinos/as y mejor persona

R

Ricard

igualada

25 de maig 2011.12:55h

Respondre

Plegar quan el barco s’enfonsa, qué voleu que us digui?... A guanyar s’hi hauria apuntat, segur. Tan estima a Igualada que no en vol ser cap de l’oposició. En quin capitul del princep de... Llegir més Maquiavel ho diu aixó?

J

Joaquim

25 de maig 2011.12:38h

Respondre

Et trobarem a faltar! Has estat un exemple a seguir per molts! T’estimem ! Trobarem a faltar els teus acudits, les bogeries, les cançons i tots aquells defectes i virtuts que et feien únic !... Llegir més Molta sort amb la nova etapa de la teva vida!

J

Jordi

Igualada

25 de maig 2011.12:28h

Respondre

Gràcies, senyor Aymami per ser el millor Alcalde que hem tingut a la història de la democràcia.

G

Gerard

25 de maig 2011.11:56h

Respondre

Crec que el sr. Aymamí hauria de ser més responsable, ell anava de cap de llista pel psc, hi hagut més de 3.000 persones que li han donat suport, no pot fer com el sr. Montilla que si les coses... Llegir més surten bé aquí no ha passat res i jo faig d’alcalde perquè m’han tornat a escollir, i si resulta que no surto alcalde marxo perquè no m’agrada el que ve. El sr. Aymamí anava de candidat per les coses bones i per les dolenetes. Què passa que no sabrà anar als plens com a cap de l’oposició, doncs que n’aprengui, que ha aprés a fer altres coses molt més ràpid.

I

Isidoro

Igualada

25 de maig 2011.11:55h

Respondre

Como becino del varrio de Fatima me siento triste por la marcha del mejor alcalde que a tenido Igualada. El a echo muchas cosas por mi varrio i lo a mejorado mucho en estos ultimos años.

Que tenga... Llegir més mucha suerte señor Aymamí y que Dios lo acompañe en todas las cosas que haga en la bida

M

MARIA

25 de maig 2011.11:49h

Respondre

Un gest que honora Jordi Amamí; bona sort en la nova etapa!
I bona sort també al nou alcalde.

J

Jaume Xaus

ÒDENA

25 de maig 2011.11:44h

Respondre

Felicitats Jordi per la gran tasca que has fet per Igualada, per la teva valentia i pel teu compromís.
I molta sort en la nova etapa que se’t obre a partir d’ara.

j

joan Quintana Garriga

Igualada

25 de maig 2011.11:28h

Respondre

ET trobarem a faltar Jordi, la política igualadina sense tu no serà el mateix, quan feies algun discurs per avorrit que fos, ens ho passàvem bé només mirant les cares que posaves i els... Llegir més ”tics” que tenies. Has estat un autèntic personatge que se’t recordarà durant molt de temps.

Ara amb el Jordi Riba i el Xavier Figueres no serà el mateix sentir discursos del PSC ja que els discursos que hauran de fer els trobarem avorrits comparats amb els teus, ja que ells són polítics diplomàtics i que no es posen amb al gent, no diuen bajanades i saben parlar correctament.

En fi se’n va un geni de l’espectacle.

Que tinguis bona sort a partit d’ara.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.