TORNAR
PUBLICITAT

Aymamí: ‘La dinàmica engegada amb la Coll@nada és bona, però sempre hi haurà reivindicació’

L'alcalde d'Igualada veu legítima la crítica a la bandera espanyola al balcó

politica
Dilluns, 14 setembre 2009. 10:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Amb el curs engegat i un nou any per treballar, l’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí mira enrere per fer una valoració, ara ja amb fred, del que ha estat la Festa Major d’enguany, marcada per un èxit de participació en tots els actes i també per una forta reivindicació dels joves i la Coll@nada. Aymamí reconeix que ha estat positiu per la ciutat tirar endavant aquesta iniciativa popular, però és conscient que la reivindicació i per tant cert desacord, hi seguirà sent sempre.

L'Alcalde d'Igualada, Jordi Aymamí

La Festa Major i la retallada

'El conjunt de despeses de l'Ajuntament s'han controlat i retallat, en algunes partides més que altres, no és el cas de la Festa Major'. Així de contundent es mostrava l’alcalde igualadí, Jordi Aymamí, qui insistia que 'l'ajust econòmic de la Festa Major ha estat molt més petit que en altres àmbits’.

En aquest sentit ha volgut destacar la ‘transparència pressupostària’, recordant que l'Ajuntament, ‘menys d'una setmana després d'haver acabat la Festa major ja va detallar el pressupost que s'hi havia destinat’, afegint que ‘no estaria malament que les mateixes entitats que posen les barraques fessin el mateix’. Una transparència que creu que també es pot demanar a aquest col·lectiu de ciutadans.

La Coll@nada

Si bé va costar que el moviment popular de la Coll@nada acabés tenint un lloc dins la Festa Major, l’alcalde afirma que ‘la dinàmica que es va engegar (amb la Coll@nada) ha anat molt bé. Riscos n'hi ha, és clar, és delicat quan hi ha begudes alcohòliques pel mig’. Així mateix afegeix que malgrat que cada any hi ha un esforç ‘sempre hi haurà una reivindicació que no quedarà mai resolta’.

Davant la crítica que poden despertar certes decisions, com alguns lectors d’anoiadiari van posar de manifest en la partida destinada a la Plaça més verda, l’alcalde va afirmar que ‘si bé no tothom és partidari d’aquest tipus d’espectacle, la plaça és plena cada any, no traurem una cosa que funciona’.

A nivell general, l’alcalde afegeix que els últims cinc anys hi ha hagut una evolució molt positiva de la Festa Major, ja que s'ha diversificat en activitats per a tot tipus d'entorns i públic, i també per la professionalització certs àmbits de la festa, des de fa uns 10 anys enrere, ‘cosa que ha acabat comportant un increment de la participació’.

La bandera espanyola al balcó

Una altra de les reivindicacions que va sonar per Festa Major, i també per l’11 de setembre reclamava que la bandera espanyola no onegi a l'Ajuntament, una crítica que Aymamí considera legítima i que forma part d’un sector de la societat: ‘em sembla perfecte, però la constitució i l'estatut diuen el que diuen. És saludable, fins i tot, que hi hagi aquestes opinions, però la llei és la llei.’

______________________________

Dimecres vinent anoiadiari·cat publicarà en exclusiva l'entrevista completa a l'alcalde de la ciutat, Jordi Aymamí.


6 Comentaris

P

Pep

Igualada

15 de setembre 2009.10:33h

Respondre

Sr. Aymamí: ”no traurem una cosa que funciona”... els concerts a les barraques també funcionen i no tenen cap mirament de reduir-ne escandalosament el pressupost de les actuacions.

’No... Llegir més estaria malament que les mateixes entitats que posen les barraques fessin el mateix’. Les entitats no tenen ànim de lucre; potser a qui hauria de demanar comptes és als privats de so i de barres que fan l’agost amb les festes d’Igualada...

m

marc

14 de setembre 2009.17:52h

Respondre

Igualada cada vegada més em recorda 1984 (George Orwell)

B

Bartomeu

Igualada

14 de setembre 2009.16:43h

Respondre

Molt encertat el teu comentari Eduard.
Particularment remarcaria el nivell de demagògia que suposa aquesta critica pesant-t’hi de puntetes (tira la pedra i amaga la mà) a les begudes... Llegir més alcohòliques. Tothom sap que de begudes alcohòliques sen consumeixen a totes les festes i en venen a tots els bars i casi tots en bevem. Però es clar volem desprestigiar sigui com sigui, sembrar mala opinió de la coll@nada de la manera que sigui. Set veu el llautó Aymami!

P

Pau

Igualada

14 de setembre 2009.15:49h

Respondre

I com justifica el senyor Aymamí gastos com ”cerca de patrocinadors” (12.000 E) i altres...És normal que hi hagi gent que es tregui pràcticament el sou de l’any per organitxar la Festa Major... Llegir més quan a molts llocs del país una comissió l’organitza sense cobrar? O un altre tema també, això del sopar de festa major, a mi no m’hi van convidar i representa que la festa major és la festa del poble, no? Val la pena mantenir aquesta manera d’organitzar la festa??

e

eduard

Igualada

14 de setembre 2009.12:25h

Respondre

Realment aquest de l’Entesa deuen tenir un màster en enginyeria financera: donar les dades ràpidament vol dir transparència ? La transparència es veu amb el nom que se li dóna a cada partida... Llegir més pressupostària i l’explicació detallada, cosa de la qual, em sembla, Sr. Aymamí, que van més que faltats. Es veu ben que clar en el tema de l’organització de la FM on les comissions i despesses de gestió (quin gran eufemisme) estan repartides en varies partides: quina gran transparència ! Sigui valent i expliqui-ho bé, si vol i li interessa.
Pel que diu de les barraques i la gent que ho organitza: vol que comptem la gent que arrossega la Coll@nada i la que arrosseguen vostès ?, fem els càlculs en termes relatius (tal i com són realment comparables) ?, vol que parlem de qui malgasta ? i qui fa bé la seva feina i desinteressadamant (no com d’altres amiguets, oi) ? Sense els actes que organitza la Coll@nada (per a gent de totes les edats, no només per al jovent, com vostès ens volen fer creure per a desprestijar-los) sap on serien molts igualadins per la FM: doncs ja li dic jo, de vacances i ben lluny.
També diu ”és delicat quan hi ha begudes alcohòliques pel mig”: visca la demagògia ! Quan les begudes alohòliques les serveix un amic de l’ajuntament (com passa amb l’Anòlia) això no passa, oi? Ai, és que llavors són fins a un 33% més cares, i ...
Sr.Aymamí li agraden molt les paraules i els discuros com més llargs millor; apliqui’s allò que diuen els seus companys de Fets i no Paraules.
La llei és la llei ...

m

marc

igd

14 de setembre 2009.11:49h

Respondre

Mentre tu i els teus amics (altrament dits càrrecs de confiança i companyia) estigueu ”gestionant” els nostres diners sempre hi haurà reivindicació, evidentment !

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.