TORNAR

La batllessa de Vallbona d'Anoia acusa Junts de mentir al butlletí municipal

politica
Dissabte, 1 octubre 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

La batllessa de Vallbona d'Anoia, Meritxell Baqué, ha acusat el grup de Junts per Vallbona pels articles publicats al butlletí municipal d'aquest mes de setembre passat, uns textos "plagats de mentides", segons ha manifestat Baqué. Una denúncia a la qual se suma la secretària-interventora de l'Ajuntament de Vallbona, Rosalia Sancho, per al·lusions en els esmentats textos. Per la seva banda, Junts per Vallbona es referma en el contingut dels seus escrits.

Un dels escrits fa referència a les obres de reforma dels talussos i passeig. Segons Meritxell Baqué, l'import que en el seu escrit Junts atribueix a l'obra, "212.500 €", no és correcte, ja que «a la licitació de l'empresa Excavacions Anoia SA la proposta econòmica és de 90.000 euros». Pere Massagué, de Junts per Vallbona, va argumentar que la xifra no només es referia a les obres actuals.

Un altre escrit fa referència al pla del 30 de maig. Junts escriu que «la secretària-Interventora emet un informe recomanant prudència pel que fa a la utilització del romanent de forma indiscriminada». Baqué va assegurar que «l'apreciació» que diu «de forma indiscriminada» és un «judici de valor» que la secretària-interventora no va fer i considera que «és una manera molt fàcil de manipular la frase» i la mateixa secretària va demanar que es retractessin del que havien posat a l'escrit. També va afegir que, en el mateix escrit, es diu que «la capacitat de finançament resultant de la liquidació de 2021 és molt negativa» i que això tampoc és correcte, ja que a banda d'haver gastat romanent, en l'ordinari l'ajuntament s'autofinancia de manera normal.

El tercer text que ha aixecat aquesta polèmica és el titulat "Porta a porta". En aquest text, Junts apunta, en un destacat, que «la mateixa secretària Interventora expressa, en el seu informe tècnic, que no entén per què Vallbona no mancomuna aquest servei de recollida amb la resta de municipis de la comarca». L'alcaldessa va argumentar: «la secretària-interventora no diu que no entén res, sinó que diu que, 'en general, en passar d'una gestió municipal a una mancomunada es poden assumir economies d'escala gràcies a l'ús més eficient dels recursos humans i materials, que també podia ser en el cas del porta a porta', però també diu que 'no obstant l'equip de govern ha explicat que des del Consell Comarcal han dit que el municipi no podia entrar en el conveni que hi havia fins a l'any passat'».

Finalment, la batllessa ha esmentat un quart text en què Junts assenyalava que «el romanent de tresoreria per despesa general ha passat de ser d'1.185.000 euros el 2020 a 191.000 d'ara a juliol de 2021»: «vosaltres mateixos en una frase després dieu 'l'import del romanent s'obté després de liquidar el pressupost de l'any anterior'. Si no hem acabat el 2022, com podeu dir que el romanent del 2022 és de 191.000 euros, quan ni totes les modificacions que s'han fet s'han gastat ni totes les partides corrents s'han gastat». L'alcaldessa va concloure que el romanent de tresoreria d'aquest 2022 no se sabrà fins al març del 2023.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.