TORNAR

Bona predisposició dels equips de l’oposició de Vilanova per assegurar la governabilitat

Ja ha començat la roda de contactes entre l'alcalde i els diferents grups

politica
Divendres, 24 febrer 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Poques fites deuen ser més difícils que posar d’acord tots els partits que formen el consistori vilanoví. Amb un total de 8 partits polítics, on el que té més regidors no supera els quatre representants, la diversitat està servida. Tot i així, Joan Vich, batlle del municipi, s’ha proposat assegurar la governabilitat de Vilanova sense la necessitat de VA, el segon partit més votat, i sembla, que després de la primera roda de contactes, l’oposició està disposada a posar-li les coses fàcils.

Tal com va anunciar el passat dimarts, el batlle vilanoví està disposat a obrir les portes a nous socis de govern per evitar, així, el xantatge al que l’estan sometent els regidors de VA, que amenacen de deixar el consistori en grup si Vich decideix retirar les funcions de govern al seu líder.

Després d’una primera roda de contacte, no hi ha cap partit que hagi pres una decisió en ferm, però pel que sembla, tots estan disposats a posar les coses fàcils i garantir que el consistori vilanoví pugui tirar projectes endavant.

Recolzament a la governabilitat

Juan Manuel Cividanes, líder d’IPV-VV, la tercera força política de Vilanova explica que la solució que creu més convenient és un acord de governabilitat: ‘Volem arribar a consensos màxims, en positiu’ de fet, Cividanes recorda que l’oposició ha mantingut aquesta tònica fins ara: ‘Ja governaven en minoria, però ara és més important que mai pensar en Vilanova i els seus ciutadans’.

Poca concreció

Xavier Bermúdez, d’ERC, afirma que la reunió va ser vague i sense cap proposta concreta: ‘Entenc que era una presa de temperatura, per conèixer el clima que es respira a cada partit i a partir d’aquí decidir’

Un govern de base àmplia

Per la seva banda, Jordi Barón (CiU) posa damunt la taula la complexitat del moment i no descarta cap possibilitat, tampoc la d’entrar a formar govern: ‘Hauria de ser un govern de base àmplia, trobo complicat fer un govern de minoria amb el PSC)

De la mateixa manera, Francina Gavarró, d’ICV, partit que en l’anterior legislatura ja havia format un pacte de govern amb PSC, no descarta, en cap moment, entrar a formar part de govern però recorda que ha de ser una decisió del grup amb qui encara no s’ha reunit: ‘Ens ho estem pensant’.


2 Comentaris

c

c.aqualata

26 de febrer 2012.17:23h

Respondre

Es veritat: avui ho comentabem, la majoria de nosaltres ja teniem la sensaciò de que quelcom passaria per tal de que Vich fos 4 anys + Alcalde. Casualitat o Estratègia?

J

Jaume

Vilanova del Camí

24 de febrer 2012.23:26h

Respondre

Si, està format per 8 partits, però aquí parleu de 6. Em falten dos d’ ells a la notícia. Un és el PP. I com sempre a l’ anoiadiari a les notícies de Vilanova us deixeu PxC, quina... Llegir més casulitat, oi?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.