TORNAR

Broch perdrà l'alcaldia a la Pobla i ERC destitueix el seu regidor per votar el canvi

El destituït Albert Duran farà que Antoni Mabras sigui batlle en el ple d’investidura

politica
Divendres, 14 juny 2019. 21:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Sisme polític a la Pobla de Claramunt: ERC i PSC votaran la investidura d'Antoni Mabras (Participa) i així Junts perd l'alcaldia que ostentava des dels 80. La direcció comarcal d'ERC destituirà al seu edil, Albert Duran, per prendre aquesta decisió.

Duran, destituïtSanti Broch, batlle des de 2006, no serà reelegit a la Pobla de Claramunt. Junts va perdre la majoria absoluta i tenia només cinc dels 11 regidors. El cap de la segona força, Antoni Mabras (Participa #volemunapoblamillor) serà el nou batlle. Tindrà els quatre vots de la seva formació i la dels regidors del PSC i ERC. En el cas de l'edil republicà, Albert Duran, això suposarà un xoc a nivell comarcal. En un comunicat, la direcció comarcal exposa que "davant l'incompliment per part del regidor d'Esquerra a la Pobla, Albert Duran, de l'acord pres en l'executiva comarcal d'ERC Anoia, en què es va decidir fer prevaldre el govern de les forces més votades, prioritzant els acords de país per a la constitució dels Ajuntaments, la pròpia executiva ha decidit destituir aquest càrrec electe".

Remarquen que "el posicionament de l'executiva comarcal preval per sobre les seccions locals. Esquerra Anoia lamenta la decisió presa, però es veu obligada a destituir Albert Duran com a regidor republicà". Per la seva banda, l'agrupació local justifica el vot per "activar un canvi real al municipi". Admeten que han tingut converses tant amb Junts per la Pobla com la candidatura de Mabras, però declinen entrar al govern (el PSC tampoc hi entrarà, Marbras estarà en minoria doncs). 

L'agrupació d'ERC subratlla que "podíem haver compartit govern amb Participa i el PSC, però hem de ser fidels a la nostra convicció ideològica en defensa del dret a l'autodeterminació de Catalunya i de suport als nostres presos i exiliats". Així, Albert Duran -ara destituït- passarà al grup mixt i des d'allà actuarà com a oposició. 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.