TORNAR
PUBLICITAT

‘Cal que el CESCA se centri en l’impuls de la comarca per sobre dels àmbits partidistes’

Teo Romero deixarà la presidència de l’ens aquest mes de juliol

politica
Dimarts, 15 juny 2010. 03:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
D’aquí a poques setmanes l’actual president del Consell Econòmic i Social de l’Anoia, Teo Romero, deixarà el càrrec que ha ocupat durant dos anys. Segons explica, s’ha de donar relleu a algú del món empresarial o sindical, sobretot davant la perspectiva de les conteses electorals, ja que això podria afectar el funcionament i la visió del Consell.

Teo Romero, imatge d'arxiu

L’alcalde de Santa Margarida de Montbui també desmenteix els rumors que el col·locaven a les eleccions al Parlament: segons diu, és massa aviat per parlar de llistes, tant a nivell autonòmic com local.

Teo Romero fa un balanç molt positiu del funcionament del CESCA, un òrgan que representa els agents socials, econòmics i polítics de l’Anoia. Explica que el Consell ‘ha de ser un òrgan de consens, de reflexió, bàsicament consultiu’, però que darrerament també ‘s’ha avançat en la possibilitat de ser més executiu’. Així, segons Romero, s’ha vist la necessitat de crear una agència de desenvolupament econòmic que pugui treballar per a la reactivació de l’economia a la comarca.

L’encara president del CESCA remarca actuacions portades a terme per aquest ens, com l’impuls del projecte Anoia Activa, els convenis amb diverses entitats, l’Anoia Film Office o l’elaboració del Pla Estratègic de l’Anoia —que es presentarà aquest mes de juliol. També destaca l’actuació del CESCA com a lobby, en temes com l’aeroport corporatiu o l’eix transversal ferroviari.

Ètica política

La decisió de deixar la presidència del CESCA —no la implicació, ja que hi seguirà vinculat— respon a dues raons que Teo Romero atribueix a l’ètica política. D’una banda, el fet que s’acostin eleccions i que el CESCA pugui ser utilitzat com a arma política: Romero diu que hi ha d’haver consens, que no es confongui amb el color polític, i que ‘el CESCA s’ha de centrar en l’impuls de la comarca per sobre d’àmbits partidistes’. De l’altra, l’alcalde de Montbui diu que el seu càrrec com a diputat de Desenvolupament econòmic de la Diputació també ‘podria generar dubtes’ sobre possibles preferències per damunt d’altres territoris. Així, en l’assemblea que hi haurà aquest juliol Teo Romero deixarà la presidència, i proposarà a més que el càrrec sigui rotatori, cada dos anys (entre els representants sindicals, econòmics i polítics). Per acabar, el president del CESCA remarca que només es podrà sortir de la crisi ‘tots junts, amb consens i amb una actitud positiva: sumant esforços i pensant en la comarca, no de manera individual’.

Joan Agramunt: ‘Romero en aquests dos últims anys al capdavant del CESCA ha intentat fer coses, però tot ha quedat en estudis i estratègies’

El grup comarcal del Partit Popular al Consell Comarcal de l’Anoia lamenta la decisió de Teo Romero de deixar la presidència del CESCA, ‘en un dels moments més difícils per al conjunt de la comarca’. El partit també afirma que en els darrers dos anys el CESCA ‘ha intentat fer coses, però lamentablement tot ha quedat en estudis i estratègies a seguir a mig i llarg termini’, i que ‘no s’han aconseguit els objectius prioritaris d’atracció de noves empreses al territori, i a portar una política concreta, clara i diàfana d’industrialització’.


3 Comentaris

s

sergi f.

igd

15 de juny 2010.22:39h

Respondre

Estic d’acord amb les dues opinions anteriors. El CESCA ha resultat un clar exemple de la mediocritat, la ineptitud de la colla de polítics, i resta de paràsits socials que malviuen de la nostra... Llegir més trista societat. Jo crearia un nou organisme que s’encarregui de dinamitzar el CESCA, què us sembla? Potser d’aquesta manera podriem realment ressucitar la nostra trista, grisa i empobrida comarca. CESCA, gràcies per no res!

v

vull ser president del CESCA

Igualada

15 de juny 2010.16:10h

Respondre

En Teo en diu: L’encara president del CESCA remarca actuacions portades a terme per aquest ens, com l’impuls del projecte Anoia Activa (¿?¿?¿?¿?), els convenis amb diverses entitats (no... Llegir més serveix per res), l’Anoia Film Office (no se que és) o l’elaboració del Pla Estratègic de l’Anoia (i jo afegeixo que poca estratègia hi deu haver si havia de sortir al febrer i encara l’estant coent) . També destaca l’actuació del CESCA com a lobby, en temes com l’aeroport corporatiu (quin riure dir que han estat un lobby) o l’eix transversal ferroviari (Fum Fum Fum).
El que m’agrada més es la proposta de fer presidència rotatòria entre representants sindicals, econòmics i politics. Aquesta és la millor pensada. És la millor manera de defugir responsabilitats, fer en cada relleu un informe i un sopar. I també hi podríem afegir una pla estratègic cada any.
Proposo que totes les empreses municipals també siguin presidides rotatorialment també per representants sindicals, econòmics i polítics. El que passa és que això no ho faran per que el més probable és que el càrrec de president del CESCA no sigui remunerat, i les empreses municipals ja us dic jo que si.

r

r.d.

igd

15 de juny 2010.07:59h

Respondre

Qué ha fet el Cesca? De que serveix el Cesca? Fa falta el Cesca?.
I si comencem a suprimir estments, xollos i demés coses creades de cara a la galeria?.
Per què no es van suprimir com era prev ist... Llegir més les diputacions?. Pel xollo i el contrapoder que van significar?. Pel xollo en que s’han ccinvertit ara?.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.