TORNAR
PUBLICITAT

Calaf aprova amb el vot del govern les ordenances fiscals del 2020

Jordi Badia addueix que l’increment es deu a que Calaf ha de prestar serveis equiparables als d’una capital de comarca

politica
Dijous, 24 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern de Junts per Calaf es va valer de la seva majoria de set regidors sobre 11 per aprovar les ordenances fiscals del 2020, mentre que tots els edils de l'oposició van votar en contra. Les ordenances pugen entorn del 2%.

Dilluns se celebrava el ple de l'Ajuntament de Calaf del mes d'octubre, amb 13 punts a l'ordre del dia. El primer punt va ser el sorteig dels membres que estaran a les meses electorals de les Eleccions a les Corts Generals del dia 10 de novembre de 2019. Hi havia també sobre la taula l'aprovació del procediment de revisió del contracte programa i conveni amb Aigües de Manresa, un punt que va prosperar amb els vots del govern. Finalment, hi havia l'aprovació de les ordenances fiscals del 2020, també tirades endavant malgrat els vots en contra dels dos grups de l'oposició.

El ple es va celebrar el passat dillunsLa regidora d'Hisenda, Montse Mases, va explicar que algunes modificacions s'havien proposat segons aspectes legals determinats per la Diputació com: l'excepció per a persones amb discapacitat de l'impost sobre vehicles; l'augment de l'ICIO (Impost sobre Construccions Instal·lacions i Obres) i l'actualització de l'IPC des del 2015 que suposa un increment del 4% - tot i que per no repercutir als ciutadans, només s'ampliaria un 2% a excepció de l'IBI (Impost sobre Béns i Immobles). A més, tant en el cas de l'IBI com de l'ICIO proposava l'aplicació d'"una bonificació del 30% de l'IBI en el cas de fomentar l'energia fotovoltaica i d'un 95% de l'ICIO en les construccions que incloguin sistemes d'aprofitament elèctric".

El govern també va incloure modificacions de text "per facilitar la lectura de les ordenances i augmentar la taxa per la prestació del servei de gestió de residus un 8,33% a causa de l'augment de més d'un 10% de les tones que es porten a l'abocador i l'augment del 18% del cost del cànon". S'introdueixen també bonificacions per aquells usuaris que ajudin a millorar els resultats de la recollida selectiva. Finalment es va treure l'ordenança per regular la teleassistència, ja que no s'aplica aquest servei i es modifica alguns preus públics com la taxa dels horts urbans – es va apujar un 2% - i es van afegir cinc preus públics per marxandatge.

L'oposició va justificar el seu vot contrari "perquè no podem estar d'acord amb les pujades, quan les pensions només han pujat un 0,25% i els salaris han minvat". Montse Mases, va insistir que el percentatge de l'IPC era agafant les dades dels últims quatre anys que no s'havien modificat les ordenances i va aclarir que la pujada del 2% de les ordenances no era per pagar més personal – ja que suposarien uns 16.000 euros més de recaptació - sinó per coherència i no quedar-se desfasats. L'alcalde, Jordi Badia, va tornar a recordar que Calaf assumeix funcions de capitalitat a la zona i per això, disposa de serveis com una Escola de Música, el Centre de Recursos per l'Ocupació o la Llar d'infants que són un dels motius pels quals hi ha una despesa de personal sobre la mitja de municipis de similar població i va recordar que la majoria de municipis estan apujant els impostos – IPC i IBI - i molt més que Calaf.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.