TORNAR

Calaf denuncia la retirada del llaç groc amb una pancarta en blanc a la façana de l'Ajuntament

La denúncia estava posada per una associació anomenada Aixeca’t-Levántate

politica
Dimecres, 17 abril 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Nou episodi de les denúncies a la Junta Electoral sobre elements penjats als ajuntaments, per part d'entitats i partits de la dreta. En aquesta ocasió, l'Ajuntament de Calaf ha hagut de retirar el llaç groc i la pancarta "Republiquem" i ha col·locat una pancarta blanca com a senyal de la manca de llibertat d'opinió i expressió.

Una pancarta en blanc com a resposta a la manca de llibertat d'expressió oneja a l'Ajuntament de Calaf. Divendres, la Junta Electoral de Zona d'Igualada feia arribar un requeriment a l'Ajuntament de Calaf per retirar de la façana del consistori el llaç groc i la pancarta "Republiquem". La denúncia havia estat presentada per l'Asociación Aixeca't-Levántate, al·legant que aquests símbols són partidistes i no garanteixen la neutralitat política durant els processos electorals. La JEZ d'Igualada els ha donat la raó, ja que considera que el llaç groc "s'utilitza per recordar a dirigents o candidats que pertanyen a formacions polítiques que es troben en situació de presó preventiva" i que per tant, "són signes que poden ser legítimament utilitzats per aquestes formacions polítiques en la seva propaganda electoral, però no pels poders públics ja que aquests han de mantenir una rigorosa neutralitat política".

La pancarta en blanc, a CalafEs requeria a Jordi Badia, alcalde de Calaf, que retirés abans del dia 13 d'abril aquests elements o s'imposaria una multa de 600,00 euros. "Retirem el llaç groc i la pancarta per imperatiu legal, ja que per molt que ens facin treure els símbols, la realitat que denunciem i el que pensem no desapareix", ha declarat Jordi Badia, alcalde de Calaf. En aquest sentit, "aquestes resolucions manifesten i recorden la necessitat que tenim d'una llei electoral pròpia ben aviat que no depengui de la mirada de l'Estat", ha afegit. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.