TORNAR
PUBLICITAT

Calaf torna a destinar 60.000 euros als pressupostos participatius

Les propostes validades es publicaran al butlletí municipal del desembre

politica
Dimecres, 30 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern de Junts per Calaf ha anunciat una reedició dels pressupostos participatius al municipi. Després de la fase de presentació, les diferents propostes es podran votar a principis de l'any vinent.

De cara al 2020, l'Ajuntament de Calaf promou una nova edició dels pressupostos participatius, la quarta. A escala individual o a través d'una entitat o col·lectiu, els ciutadans podran proposar projectes d'inversió a fer al municipi. S'hi ha destinat una partida de 60.000 euros. Cada una de les propostes no podrà superar els 12.000 euros del pressupost (IVA inclòs) i "haurà de ser d'interès general".

El termini de presentació ja és obert i s'allarga fins el 30 de novembre. La població seleccionarà les guanyadores en unes votacions del 10 de gener al 3 de febrer. Poden presentar les propostes qualsevol persona empadronada a Calaf, les associacions o grups estables del municipi registrats al directori d'entitats de l'Ajuntament i els serveis tècnics i àrees de l'Ajuntament de Calaf.

Les vies per presentar les propostes són la presencial, mitjançant un formulari que es troba al tríptic que s'ha repartit casa per casa amb l''Altiplà d'octubre', o bé descarregant el formulari o recollint-lo a les oficines de l'Ajuntament i a l'Oficina de Turisme; via e-mail: descarregar el formulari editable i enviar-lo per correu electrònic a participació.calaf@gmail.com juntament amb el pressupost desglossat; o bé en línia, a través del formulari en línia adjuntant el presupost desglossat. És molt important aportar un pressupost el màxim detallat possible, amb l'IVA inclòs. Tot i això, si és necessari, les persones interessades poden demanar ajuda als tècnics municipals per tal de presentar una millor proposta.

Els tècnics de l'Ajuntament de Calaf seran els encarregats d'aprovar-les o bé descartar-les ja sigui perquè no s'adeqüen a la legalitat vigent, perquè no són d'interès general o bé perquè superen els 12.000 euros de pressupost. Les propostes validades pels tècnics, es publicaran al butlletí municipal del mes de desembre. 

La decisió, a principis del 2020

Serà el mateix poble de Calaf qui a través de la plataforma decidim-calaf.diba.cat escollirà els projectes que es duran a terme. Enguany, s'ha allargat el període de votacions (gairebé un mes, de 10 de gener a 3 de febrer) perquè es volen realitzar diversos punts mòbils de votacions online a diferents espais de Calaf. D'aquesta manera, és vol facilitar i promoure les votacions oferint assessorament tècnic per utilitzar la plataforma, ja que no es faran votacions en paper.

D'altra banda, també es farà una presentació pública de tots els projectes seleccionats davant la ciutadania l'11 de gener al matí a l'IMFP. Podran participar-hi totes les persones de Calaf que el dia que vagin a votar hagin complert els 16 anys i que en el moment de votar estiguin empadronades a la vila. Informàticament es controlarà que cada persona només pugui votar una vegada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.