TORNAR

Calaf i Tous ja tenen la Llei de Barris

Dijous es va signar el conveni amb la Generalitat, que permet posar en marxa les actuacions

politica
Divendres, 19 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va signar aquest dijous els convenis amb l’alcaldessa de Calaf, Maria Antònia Trullàs, i amb l’alcalde de Sant Martí de Tous, David Alquézar, que permetran posar en marxa projectes de regeneració integral en barris d’aquests municipis de l’Anoia. L’import total de les actuacions que s’hi impulsaran és de 7 milions d’euros, dels quals més de 5,2 milions els aportarà el Govern i la resta, els ajuntaments.

L'Ateneu de Tous serà remodelat

El conseller Joaquim Nadal, a Calaf

A Calaf, una de les primeres accions que s’emprendran un cop signat el conveni és aprovar l’ordenança reguladora de les subvencions per a la rehabilitació al nucli antic. En aquesta, segons explica el primer tinent d’alcalde, Joan Caballol, ‘s’haurà de garantir que arribin el màxim nombre de recursos al màxim nombre de gent’. Seran ajudes per a rehabilitar façanes, reparar teulades o instal·lar ascensors, dirigides a millorar l’aspecte i la qualitat de vida del centre històric.

Oficina de barri a Calaf

Una altra de les actuacions que es començaran de forma immediata serà la creació de l’Oficina de Barri, situada a la planta baixa dels pisos protegits per a joves. Aquest local oferirà assessorament i informació sobre el projecte de rehabilitació del nucli antic, tant de tipus administratiu com tècnic.

Millores a l’Ateneu de Tous

A Sant Martí de Tous, l’alcalde, David Alquézar, explica que aquest primer any serà més aviat de ‘disseny, d’elaborar projectes constructius’. Tot i això, els veïns de Tous sí que veuran moviment ben aviat, ja que és previst que al mes de juliol comencin les obres de remodelació de l’Ateneu municipal. Les tasques preveuen la renovació de les instal·lacions, millores en l’accessibilitat i la col·locació de plaques fotovoltaiques. També s’hi ubicaran quatre sales d’ús independent per a les entitats del poble. La remodelació de l’Ateneu coincidirà amb el 30è aniversari de la construcció d’aquest equipament.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.