TORNAR
PUBLICITAT

Carles Casanova i Pep Solé es repartiran l'alcaldia d'Òdena

Un dels darrers acords que s'ha fet públic

politica
Dissabte, 11 juny 2011. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Una de les intrigues que més especulacions ha fet aixecar ha quedat resolta aquest migdia. A les 12 i 40 minuts ha finalitzat el ple extraordinari de constitució del nou Ajuntament i ha quedat proclamat com alcalde  Carles Casanova, cap de llista de la candidatura Òdena 2011-AM. Dels 11 vots, 6 han estat per a Casanova i 5 per a Francisco Guisado, del PSC Òdena Òdena Progrés. Amb aquesta proclamació es posa sobre la taula l'acord al que han arribat CiU i ERC pel qual s'han repartit l'alcaldia en 2 anys cadascú.

La constitució de l'Ajuntament ha acabat passada la 1 del migdia

Carles Casanova serà el nou alcalde per 2 anys

Carles Casanova (ERC) i Pep Solé (CiU) són els alcaldes d'Òdena

La sala de plens de l’Ajuntament d’Òdena estava plena de gom a gom per veure qui seria proclamat el nou alcalde del municipi, ja que fins avui a quarts d’una, amb la votació dels regidors electes, s’ha mantingut la incògnita. Les negociacions entre Carles Casanova i Pep Solé van estar obertes fina a última hora.

Poc abans de les 12h del migdia ja no hi cabia ni una agulla a la sala de plens odenenca. Els mitjans de comunicació i els veïns del poble s’han aplegat per desfer un dels dubtes que més han corregut aquesta setmana pel municipi anoienc, qui seria el nou alcalde.

Finalment, a quarts d’una del migdia, i amb la mesa ja constituïda, després que cada regidor prometés el càrrec davant la presidenta de la mesa, s’ha procedit a la votació de l’alcalde. D’entre els tres candidats, Francisco Guisado, Pep Solé i Carles Casanova, ha estat aquest últim qui s’ha proclamat alcalde, amb 6 vots.

Així doncs, la formació de CiU (4 regidors) i el grup Òdena2011 (2 regidors) han arribat a un acord de coalició amb el qual obtenien la majoria absoluta per governar, en detriment de la llista del PSC (5 regidors). Segons l’acord, la coalició estarà encapçalada dos anys pel ja alcalde Carles Casanova, i en els dos anys restants de legislatura serà en Pep Solé l’alcalde del municipi.

En els discursos posteriors a l’investidura, Casanova ha agraït als veïns i la família el seu suport i ha assegurat que defensaran una legislatura on el diàleg sigui sempre present, i en què Òdena i els seus veïns es sentin representats, treballant des del municipi, un punt de vista també compartit per el seu soci de govern, Pep Solé. D’altra banda, Guisado a lamentat el pacte entre les dues formacions.


23 Comentaris

j

jordi

òdena

14 de juny 2011.14:10h

Respondre

En roderic es pensa que el futur d’Òdena només pot passar per l’aeròdrom i la zona franca. Pobrets de nosaltres si hem de viure amb aquest horitzó. Els aeroports petits són una pèrdua... Llegir més constant de diners que sagnen els demacrats comptes del les administracions públiques. De sòl industrial n’hi ha a cabaços a la comarca i s’està podrint. L’època dels duros a quatre pessetes s’ha acabat amb conseqüències nefastes per a tots. N’hi ha que encara no se n’han adonat. Potser tenen pa a l’ull o potser el que passa és que volen seguir visquent en una bombolla.

P

Pau

14 de juny 2011.13:41h

Respondre

Evidentment, Antoni, no ho trobo bé. Llàstima que tu només ho trobis malament de segons qui: no he vist que diguis res d’en Guisado que va dir que després de 8 anys plegaria, i s’ha tornat a... Llegir més presentar per estar-s’hi, de moment, 4 anys més.

r

roseta

odena

14 de juny 2011.11:37h

Respondre

Aixó que diu el titular de que ”es repartirán l´alcaldía” no trobeu que sona molt malament?. I ara! El que diu el Sr. Antoni si ho veig assenyat.

m

montse

odena

14 de juny 2011.10:41h

Respondre

Enhorabona Carles, espero que sapigues fer callar a la gent del poble i que d’aqui a 4 anys ningú et pugui retreure res del que dius que faras i no hagis fes. Tingue-ho en compte, la gent és molt... Llegir més crítica.
Voldria fer un esment al socialista 11. M’explicaras aixó del wi-fi arreu????, perquè que jo sapiga el wi-fi només és a segons quins llocs del poble, a la plaça i rodalies i poc mes. Si d’això en dius arreu, jaja, no em feu riure.

a

antoni

igualad

14 de juny 2011.09:40h

Respondre

pau la democràcia m’encanta, el que no m’agrada és la gent que viu tota la seva vida o els millors anys de la seva vida només d’aixó, tu ho trobes bé??

P

Pau

13 de juny 2011.22:43h

Respondre

Antoni, que no t’agrada la democràcia ? O només t’agrada quan afavoreix als teus ?

a

antoni

odena

13 de juny 2011.21:31h

Respondre

jo segueixo pensant que el sr. casanovas ha demostrat ser un gran profesional de la política.

quants anys porta vivint només d’això?? no pot existir una llei que digui que un partit amb menys... Llegir més d’un 20% de regidors pugui tenir l’alcaldia?

que pactin ciu i erc a òdena res a dir, però que amb 2 regidors d’11 es pugui ser alcalde, ja no és tan raonable!!

n

nito

odena

13 de juny 2011.17:37h

Respondre

ahora resulta que los pactos entre los dos partidos de la oposicion no son legales.
¿es que no se acuerdan del tripartito?claro que entonces fueron ellos los que consiguieron la alcaldia gracias a... Llegir més sus pactos.Pero cuando les toca a uno entonces es cuando escuece.
DONDE LAS DAN LAS TOMAN

t

thais

13 de juny 2011.11:34h

Respondre

Felicito a tots els odenencs/odenenques pel canvi. Estic segura que el Carles serà un alcalde fantàstic (crec que políticament no t’han deixat el llistó gaire alt, tot i les dificultats... Llegir més actuals, però pel que fa a les realcions personals, Carles, t’ho han posat fàcil, eh?).

Molta sort i endavant, valent!

A

Albert

Òdena

13 de juny 2011.01:38h

Respondre

Discrepo una mica amb el tema de mirar cap a la conca d’Òdena des d’un punt de vista regional, ja que ara el què toca és millorar el dia a dia del poble d’Òdena i no pensar en grans obres... Llegir més faròniques per tal de desenvolupar el creixement de tota la comarca. No dic que no s’hagi de dur a tereme l’aeroport corporatiu o bé el poligon de la zona franca sinó que hem de ser realistes i tal i com estan les coses el que s’ha de procurar és millorar el dia a dia dins del municipi d’Òdena.
Respecte al comentari de l’Elisenda, cal afegir que no obté una informació correcte dels fets i que per tant millor que no es facin comentaris al respecte de la feina que ha fet en Carles Casanvoa al consell comarcal ja que el que interessa es el canvi que s’ha produit a Òdena.
La repartició del caramel del Joan Balcells es contradiu, perquè que jo sàpigua els ultims 8 anys de govern quina feina han fet? Obres monumentals, fer-nos creure en grans il·lusions i projectes...? Per cert Joan, ets un Odenenc i no un Òdenenc, amb propòsit i ajuda pots acabar de millorar el català! Ànims!

J

Josep

Òdena

12 de juny 2011.23:37h

Respondre

Roderic, el govern d’Òdena et pot agradar o no. És molt bonic això que demanes sobre el que pensen els “germans” d’Igualada, però et recordo que cada municipi és, en primer lloc, sobirà... Llegir més per defensar el que cregui convenient. És evident que cal defensar la Conca, la comarca, el país i el planeta. Però ara parlem d’eleccions municipals i de programes electorals.

El que pensen i diuen els partits que governaran a Òdena sobre on s’han de fer els creixements industrials està perfectament explicat de manera clara en els respectius programes. Miri-ho si us plau. Veuràs que en temes industrials, i si ens atenem al que diuen els programes, el 60% de la gent que va anar a votar pensa que el que va proposar el govern socialista no és el que interessa més a Òdena. No se si es el que interessa a la Conca.

Una cosa seria demanar més sòl industrial, i qui en te més é Òdena, i l’altre en quin lloc del terme s’ha de fer la nova zona industrial. Accepta que siguin els odenencs qui decideixin on cal el nou sòl industrial. Els programes ho diuen clarament, sense ambigüitats i aquest programes si se sumen, i no costa gaire, no volen una zona industrial on el govern del Sr. Guisado el va preveure. Suposo que no em diràs que la democràcia que va escollir al Sr Guisado preval sobre la democràcia que ha escollit al Sr. Casanova. Les dues són legítimes i legals. Ara cal fer els coses amb seny. Primer Òdena, després la Conca i després l’Anoia. NO ens confonguéssim pas.

Quan es va decidir on es posava l’hospital primer va ser Igualada i després la resta. Sembla ser que els ”germans” d’Igualada anaven a la seva llavors.

C

Carme

Òdena

12 de juny 2011.23:03h

Respondre

Si, el PSC-Òdena va pactar fa... ni ho recordo amb el PP-Òdena, pero NO LI VA DONAR LA ALCADIA!!

S

Socialista

Òdena

12 de juny 2011.23:00h

Respondre

Albert del comentari 8. Si us plau, no diguis ”xorradas”!!! 8 anys nefastos pel poble d’Òdena. Però tu on vius? Pavelló, camp de gespa, llei de Barris amb una inversió de 9mil. d’euros,... Llegir més llar d’infants i pista poliesportiva al barri Sant Pere, wi-fi arreu, políticas socials per tothom que ho ha necessitat, POUM, un endeutament dels 29% quan el permés per llei és del 110%, més de 400.000€ de superàvit al tancament del exercici 2010 (ja veurem d’aquí quatre anyes), vols més??
Ja ni ha prou!!
El resultat de les eleccions ha estat el que ha estat i pot agradar més o menys, d’aixó ja s’encarregarà la ciutadanía també d’aquí quatre anys, pero dir que han estat uns anys nefastos!!!
INDIGNACIÓ!!

P

Pere

Òdena

12 de juny 2011.22:09h

Respondre

En primer lloc el que tindriem que apendre és a respectar la llei. Si sis son més que cinc, problema cap. Segon les notes es posen a final de curs, si suspens a casa i tercer Sr. Balcells vol que... Llegir més parlem en serio?. Crec recordar que vosté es va presentar per un partit en unes eleccions, no?. Amb quin resultat?. La democràcia és respecte per a tothom.

R

Roderic

Conca d'Òdena

12 de juny 2011.19:58h

Respondre

Una bona part del futur econòmic de la Conca d’Òdena està molt lligat al que passi a Òdena a partir d’ara. Si aquest nou govern municipal fa el que molts ens temem, les conseqüències les... Llegir més pagarem tots, i haurem perdut novament una oportunitat de desenvolupament del nostre territori. Si no s’impulsen temes com el polígon industrial de la Zona Franca, o el futur aeroport corporatiu, ho tenim molt malament. Ens agradi o no, el govern d’Òdena és el que és, però no hem de deixar que acabi amb les esperances de desenvolupament que ens mereixem els que vivim a la Conca d’Òdena, i hem d’estar atents a veure que diuen els seus ”germans” del consistori d’Igualada, que també tenen molt a dir en aquest tema.

A

Albert

ÒDENA

12 de juny 2011.19:02h

Respondre

Crec que sera un gran govern i que fara grans coses per el poble,Perquè aquest ultimns anys han sigut nefastos per el poble.Espero grans coses perquè són grans persones per tan seran grans... Llegir més politics.


M’agrdaria recorda que el PSC va fer un pacte també,senyors això es democracia

ja era de tenir un canvi

P

Pau

12 de juny 2011.17:42h

Respondre

No entenc com pot ser que aquests ”socialistes” que tan beneïen el pacte TRIpartit ara és queixin d’aquest. Abans era democràtic i mil històries positives més; per què ara no ? Cal saber... Llegir més guanyar i perdre.

A

Anna

Conca d'Òdena

12 de juny 2011.17:07h

Respondre

Sr. Balcells, millori en seu català, ja que és més que justet. Ànims, que segur que pot i no li farà cap mal.

E

Elisenda

Òdena

12 de juny 2011.15:38h

Respondre

Em pot explicar algu, aquest nou alcalde d’esquerres, que no ens posarem a discutir de la manera que ha sigut nomenat alcalde, perquè és vergonyosa.

Pero, tant que treballa el Carles, que ha... Llegir més estat cuatre anys al consell comarcal i a la oposició, que no ha fotut ni el ou a la oposició, només que tocar els vorabius, per no dir una altra paraula. En canvi, la convergencia d’avans, no la d’ara, sí que va treballar pel poble i va ajudar molt.

Però bueno, nem al consell comarcal. Que ha fet des del consell comarcal? Mireu si ha fet feina que s’ha carregat l’autobus del migdia del col·legi i les beques del transport de les masies. Això és ajudar? Això és treballar per òdena? Per la gent que no té feina i qu està necesitada? Per fer això, ell solet s’ho pot fer.

No parlo per parlar, perquè m’imformo bé de tot avans de parlar, perque l’ajuntament et dona la informacio si ho vas a demanar.

U

UN VEI D'ÒDENA

ÒDENA

12 de juny 2011.13:31h

Respondre

Joan Balsells, ha tingut vuit anys també per demanar el que ara exigeix i perque no dir-ho amb una ”vehemència” propia de vosté, ja ens coneixem!! S’está retratant, mai millor dit en el seu... Llegir més cas, es una mica ególatra no creu?, doncs, carrers com el que hi viu voste n’hi ha d’altres al poble i voste ho sap. Potser li ho hauria d’haver demanat al govern municipal anterior que no fes obres faraóniques, i que hagues prioritzat el dia a dia o no? (per cert que penso que voste en la seva feina a la TV ja va informar d’aquestes obres i en canvi crec que mai no ha informat d’aquest carrers per urbanitzar!, algú es pot preguntar perquè será?, per un CARAMEL?, voldría pensar que no!!)Per cert i voste ho sap, el carrer on viu l’al-ludit esta igual o pitjor que el que hi viu voste. No será mes adient pensar que en l’equip de govern anterior hi havia quelcom de..? voste ja m’entent. Salut

J

Joan Balcells Masachs

Òdena

12 de juny 2011.01:09h

Respondre

REPARTIRSE UN CARAMEL. Sobre lo que diu el nou Alcalde d’ Òdena, Carles Casanova Miranda, de que els veïns ens sentirem representats es pura demagogia i mentira. Vull fer.li memoria al señor... Llegir més nou Alcalde sobre el carrer Joan Miro d’Òdena. Voste no era portador de queixes a l’ ajuntament, pero si de segóns de qui. Fa anys que voste está a l’ Ajuntament, amb la PITO i mes tard dues vegades per esquerra, i amb aquets anys aquina part dels òdenencs a representat, i també per quina causa ha treballat?. Pels parents, pels seus amics, per a voste mateig?. Voste creu que un caramenl donara per tan. Quatre anys repartinse un caramel entre dos no donara per massa. Jo soc partidari d’ engreixar un bon vedell que no dos i mal.ament. Si voste vol treballar pel poble, no es preocupi, jo ja li buscare la feina que aquí al poble n’ ha molte per fer, com també als barris, i veurem si voste es capas de treballar mes que jo buscan.li la feina, feina que voste no ha volgut fer quant era un simple regidor. Sr. Alcalde comenci dema mateig pel carrer Joan Miro. Moltes grácies i a la vostre disposició. Joan.

F

Finilec

Igualada-Odena

11 de juny 2011.22:36h

Respondre

Com a propietari d’una finca d’odena m’alegro molt d’aquesta coalicio
Jo com a conegut de Pep Sole li desitjo el millor i estic segur que ho fera molt i molt be. Endevant Pep

V

Victor

Òdena

11 de juny 2011.20:54h

Respondre

Primero de todo felicitar tanto a Carles Casanova como a Pep Solé por haber conseguido su objetivo, ser alcaldes de Òdena. Y reconocer que Carles Casanova ha sabido jugar muy bien sus cartas, ya... Llegir més que con tan solo dos regidores ha conseguido ser alcalde durante 2 años.

Posteriormente me gustaría hacer una reflexión sobre el actual sistema electoral. Es cierto que ERC se vio perjudicada por la ley d’hont y CIU beneficiada (en caso de no aplicarse dicha ley, ambos hubiesen sacado 3 regidores). Quede claro que es una ley con la que no comulgo y en caso de que no se aplicase y se hubiesen dado los resultados anteriormente citados estaría totalmente de acuerdo con la situación que se ha producido en Òdena.

Una vez aclarado esto, y viendo los resultados por numero de regidores y no de votos. He de decir que no me parece que sea de sentido común que una candidato que ha sacado 2.5 veces más regidores que otro candidato se vea destinado a la oposición y que el otro candidato acabe siendo alcalde. Creo que queda claro que visto desde el numero de regidores algo falla y visto desde el numero de votos no.

Dadas estas circunstancias creo que Pep Solé y Carles Casanova podrían haber resuelto la situación de una manera más coherente, bajo mi punto de vista. Como por ejemplo haber cedido un par de concejales a ERC.

Dicho esto, deseo suerte a ambos alcaldes para realizar una buena gestión para Òdena y sus habitantes en estos difíciles momentos.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.