TORNAR
PUBLICITAT

Carolina Telechea apel·la als antics federalistes per posar l'Anoia al Congrés per primer cop des de 1923

La republicana es veu amb opcions d’entrar amb una lleugera millora dels resultats de desembre

politica
Dilluns, 30 maig 2016. 13:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

La regidora republicana igualadina Carolina Telechea ha donat a conèixer el matí d'aquest dilluns les seves propostes com a candidata, número sis de la llista, al Congrés dels Diputats. Espera arrossegar vots provinents, com ella, del PSC, cap a la causa independentista.

Des de 1923, cap anoienc ha estat al Congrés dels Diputats de Madrid. En aquella època, es triaven representants dels partits judicials -en aquest cas d'Igualada- i sovint els escollits ni tan sols eren de la comarca. Per primer cop en quasi un segle, dues persones (també Àngels Chacón, setena a CDC) són molt a la vora de trencar la història. La que ho té molt a prop és Carolina Telechea, regidora d'ERC a Igualada, que és número sis a la llista del partit al Congrés. "El desembre, el sisè regidor per la demarcació de Barcelona va ser a uns 60 ó 70.000 vots. És factible" assegura Telechea, de 35 anys. Branda els seus orígens familiars i polítics, en el PSC, i afirma que "l'objectiu dels federalistes s'ha vist que no podia reeixir i la millor opció per salvaguardar els drets socials i autogestionar-nos és la independència".

Telechea, al centre, a la seu d'EsquerraAfegeix que "no m'importava formar part d'Espanya, però ara tot ha canviat. Cal aprofitar al màxim el moment, perquè hi ha moltes coses per les que cal ser a Madrid encara", i posa com a exemple les esmenes que es van aconseguir per al Parc Motor de Castellolí. Reivindica també el seu paper com a dona -seria la primera anoienca al Congrés, a la Restauració estava vetat el vot femení i també la seva representació- i com a mare, que no li ha d'impedir ser a la cambra baixa estatal. Allà, a part de defensar el procés polític català, pensa incidir en dues de les batalles pendents en infraestructures: l'A-2 i la Renfe a Calaf.

Així com critica al PSC, també creu que En Comú Podem no "ha demostrat ni proposat res. Nosaltres sí que posem sobre la taula mesures, com s'ha vist al Parlament". I branda que "el vot a Esquerra és decisiu perquè amb la nostra representació podem permetre formar govern o no, com ja s'ha vist". Per últim, explica els seus orígens familiars -bascos, andalusos i extremenys- i assegura que espera atreure el vot de moltes persones d'aquestes arrels en clau pràctica.


7 Comentaris

p

pere

igualada

19 de juny 2016.14:05h

Respondre

Ramon, partim de la base de que el PSC no pot fer res per Catalunya per ell mateix perque és sucursal del PSOE i ha de fer el que aquest li mani i ordeni. Almenys ERC com d’altres partits... Llegir més catalans, poden anar cap a la independència amb tal com s’ha proposat sense traves.

R

Roger Vilà

igualada

2 de juny 2016.02:20h

Respondre

Tinc la sort de coneixer a la sra.Telechea. He pogut coincidir amb ella en vàries ocasions, i parlar-hi.
S’ha de dir que és una persona força agradable, molt empàtica i que per tot això i... Llegir més més, segurament provoqui molts temors, moltes envejes i força ràbia a les forces i simpatitzants de l’oposició.
És una d’aquelles persones que només parlar amb ella veus que conecta, que t’escolta i sobretot, que et fa cas.

Socialistes i convergents tenen motius per estar procupats. Uns perquè no la podran repescar, i els altres ,perquè per fi hi ha algú, una alternativa, que pot donar la força suficient, que conecta amb la gent, com per a canviar les coses, sobretot a Igualada (el temps dirà si és així o no).

Potser no serà inmediat, però temps al temps.

ERC a l’ANoia, i en general a tot el pais, si una cosa està demostrant, tot i les crítiques rabioses i interessades, és que està formant un equip molt competent, molt format, amb certa experiència i sobremotivat.

tota la resta, com diu Alves, ”Chorradas”. I més, quan són xorrades interessades, polítiques, destinades a fer mal a bones persones.

Si els trolls convergents i socialistes es creuen amb el dret (que el tenen) d’entrar en els comentaris i dir mentides i bajenades vàries (quan no coneixen a la sra.Telechea de res), jo també em crec amb el deure de rebatre’ls (logicament, sóc simpatitzant d’ERC i si, la Carolina em cau molt bé).

J

Joanma

=ada

31 de maig 2016.10:01h

Respondre

Amb sembla recordar que el Sr. Joan Llansana i Torrens va ser diputat al parlament de Madrid als anys seixanta del segle passat. Es de suposar que algun historiador o be familiar d’ell ens donarà... Llegir més mes informació.

a

antoni

igualada

31 de maig 2016.09:45h

Respondre

molt bé Carolina, de les joventuts del PSC i mà dreta del teo romero al congrés de diputats per ERC, ai senyor el que s’ha de veure ....

i

inotna

Igualada

31 de maig 2016.20:34h

Home, en general les coses canvien i fins i tot hi ha una part de la gent que ho entén. Només una part.

R

Ramon F.

Igualada

30 de maig 2016.23:50h

Respondre

Caram quines conviccions tant profundes, ja que : no m’importava formar part d’Espanya, però ara tot ha canviat.

Que és el que ha canviat Sra. Carolina, que els d’ERC li han ofert ser... Llegir més regidora d’Igualada i anar a la llista de las Cortes Generales?. Les conviccions al meu entendre son un altre cosa molt diferent, a mí se’m fa molt difícil entendre la metamorfosi de passar en tant poc temps de ser la ma dreta d’un conegut alcalde del PSOE de la comarca a transformar-se de cop en una independentista de pedra picada, vaja gairebé (perquè sabem que no es cert) en una independentista de tota la vida.

No se, potser si que això és una nova tàctica d’ER, però jo no la trobo gens correcta, i menys si amb això l’únic que es pretén es aprofitar els orígens familiars d’algunes persones per atreure vots en clau pràctica. No srs d’ERC, no aconseguirem la independència de Catalunya a base de mercadeig, la independència l’aconseguirem a base de convèncer a la seva població de que una Catalunya independent pot ser molt més pròspera, més junta i socialment molt mes avançada que una Catalunya sotmesa als interessos d’una Espanya que l’únic que pretén és explotar-la, i això Srs d’ERC no s’aconsegueix a base de comprar mercenaris

A

Aragones

30 de maig 2016.19:50h

Respondre

Ostras, yo soy baturro, si tu tambien tubieras antepasados aragones, igual me harias dudar.
(Mira, mira, que igual te encuentas con algun mañico, en tus ancestros!!!)
NO TODO VALE SRA TELECHEA, SE... Llegir més LE VE EL PLUMERO!!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.