TORNAR

Carolina Telechea repetirà com a número 3 d'ERC al Congrés

Una altra candidata amb vincles igualadins, Laura Borràs, cara visible de JxCat a les eleccions; Carles Cuerva, del PSC, al número 12

politica
Dimarts, 1 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Per tercera legislatura consecutiva, hi haurà representació anoienca al Congrés de Madrid, amb la republicana Carolina Telechea. Com a les eleccions del passat maig, l'advocada figurarà al número  3 de la llista que encapçala Oriol Junqueras.

La igualadina, en la imatge del cartell electoral del passat abrilAmb els mateixos resultats del 28 d'abril a les eleccions espanyoles, la igualadina Carolina Telechea (ERC) repetiria al Congrés. Si no hi ha cap daltabaix, serà per tercera vegada diputada. ERC obtenia les passades eleccions el millor resultat de l'actual període parlamentari a la cambra baixa i les enquestes apunten  ara a un resultat similar. Amb tota seguretat hi haurà una altra diputada amb vincles igualadins, Laura Borràs (JxCat) que repeteix també (per darrere dels presos polítics, que no podran prendre possessió de l'acta, sembla). I, finalment, el PSC inclourà en els primers llocs a un altre anoienc, Carles Cuerva, que en les llistes del mes d'abril se situava al lloc 12è de la demarcació.

En el cas de Telechea, el Consell Nacional dels republicans ratificava el passat dissabte les llistes. Repeteix en el número 3, en una candidatura en la que hi ha poques variacions. Oriol Junqueras es manté com a número u i Gabriel Rufián va en segona posició de nou. La igualadina es va estrenar a llistes el 2016, quan anava setena i va entrar com a diputada el juny del 2018, quan les renúncies de Teresa Jordà i Ester Capella per entrar al Govern van ocasionar que Telechea ocupés l'escó.

Pel que fa a Cuerva, ex regidor del PSC a Capellades, va anar 12è a les llistes i tenia opcions d'entrar si s'hagués conformat un govern espanyol, ja que alguns dels diputats electes per Barcelona haurien renunciat a l'escó per passar a ser ministres. De cara al 10 de novembre, Cuerva manté la 12a posició i es mostra confiat per entrar. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.