TORNAR
PUBLICITAT

Castellolí aprova un pressupost que supera el milió d'euros

Al final del ple en el que es van aprovar els comptes es va fer un homenatge a la secretària Roser Gallego

politica
Dilluns, 3 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El pressupost es va aprovar amb cinc vots dels regidors del govern i l'abstenció d'un edil de l'oposició. Els veïns i veïnes de la població decidiran en un procés participatiu a què es destinen 10.000 euros dels comptes.

La secretària homenatjada, entre Joan Serra i Jesús BruguésLa sessió plenària que va tenir lloc el darrer dijous a Castellolí va servir per aprovar els comptes municipals del 2020. El pressupost suma 1.028.000 euros. D'entre les novetats destaquen la renovació de la flota de vehicles de la Brigada municipal, que incorporarà una furgoneta elèctrica, la millora de diversos camins a través del pla de prevenció d'incendis amb una partida d'11.000 euros, la portada d'aigües en dues masies que encara no tenien abastament amb una partida de 40.000 euros, un increment de la inversió en comunicació per poder projectar el potencial municipi arreu del territori, i una aposta per la digitalització gràcies a l'augment de la partida per a equipament informàtic.

Inclou també una millora de la senyalització viària per la seguretat de les persones amb la instal·lació d'un senyal lluminós al centre del municipi que detecta la velocitat del vehicle en temps real perquè no se superin els 30 km/h. "És un pas previ a l'objectiu final de convertir el centre del poble en una zona de vianants", segons el govern, un projecte que també està contemplat al pressupost en una primera fase, gràcies a un acord amb el món universitari perquè els joves estudiants d'arquitectura desenvolupin projectes per convertir l'Avinguda de la Unió en una rambla peatonal. Durant el 2020 es farà el concurs d'idees i es preveu que a finals del 2021 es pugui desenvolupar el projecte guanyador.

Del pressupost aprovat també en destaca una partida de 10.000 euros que els mateixos veïns i veïnes decidiran a què destinar mitjançant un procés participatiu. Aquest primer semestre s'establiran les bases del procés i la inversió pressupostària es materialitzarà el segon semestre de l'any en funció de quines hagin estat les propostes guanyadores resultants del procés. El batlle Joan Serra assegura que "hi haurà inversions molt potents que podrem fer aquest 2020 al municipi però que no estan al pressupost, ja que depenen de línies d'ajuts com els projectes FEDER i PUOSC que encara cal concretar". Hi haurà també 300.000 euros d'un ajut FEDER per a la rehabilitació de l'església vella de Castellolí i per acabar de fer l'aixecament arqueològic del Castell d'Aulí.

Homenatge a la secretària Roser Gallego, que compleix 25 anys en el lloc

En finalitzar els punts ordinaris, es va voler homenatjar la secretària de l’Ajuntament, Roser Gallego, que enguany celebra 25 anys al servei del municipi ostentant la secretaria. Unes quaranta persones, entre les quals l’anterior alcalde, van celebrar aquesta efemèride amb el passi d'un vídeo i l'entrega dun petit obsequi.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.