TORNAR

Castells critica Educació per "no aclarir qui assumiria quasi 100.000 euros anuals de manteniment de l'Escola Ateneu"

El batlle retreu a ERC ”la frivolitat amb l’apunt del conserge” i parla de costos que repercutirien en el pressupost municipal

politica
Dimecres, 4 març 2020. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El batlle igualadí ha replicat les declaracions d'ERC sobre la polèmica pel canvi de titularitat de l'Escola de l'Ateneu. Marc Castells i el seu govern també es mostren molt crítics amb les accions del Departament d'Educació i la decisió de declinar la línia de secundària a les Escolàpies.

La façana de l'Ateneu Igualadí FOTO: CCMAEl grup municipal d'ERC Igualada carregava aquest dimarts contra el govern per la seva posició envers l'anunci de la Generalitat que l'Escola de l'Ateneu passava a ser pública. L'Ajuntament exposava que els contribuent igualadins poden haver d'assumir costos i ERC en un comunicat replicava que "es tracta del sou d'un conserge". Aquest matí, Castells retreia als republicans la seva "frivolitat" en el comunicat i en l'apunt del conserge i exposava els desencontres amb la Generalitat i en concret el Departament d'Educació els darrers dies. El batlle indica que els serveis jurídics de l'Ajuntament van aconsellar que s'esperés a rebre més detalls de la Generalitat i que "no hi ha cap conveni encara de qui es farà càrrec del manteniment". Un manteniment que aniria "més enllà del sou del conserge, ja que també inclou el manteniment, la neteja, l'electricitat, la calefacció. I hauríem de conèixer més les condicions de l'edifici abans de fer-nos-en càrrec". "És un cost de gairebé 100.000 euros anuals que podria recaure en el pressupost municipal. Hem de ser responsables" assegura el batlle.

Per això, el govern entén que l'anunci va ser precipitat. "Vam dir que no ens oposaríem al pas de l'Escola de l'Ateneu a la xarxa pública, però se'ns va dir de cop, la setmana passada que es faria una roda de premsa el dijous 27. No teníem cap documentació de què suposaria aquest acord per a les arques de l'Ajuntament i vam demanar temps. Es va suspendre la roda de premsa i ens vam reunir per rebre aclariments el mateix dijous 27. Vam voler saber sobre els costos de manteniment i si hi havia 'vicis ocults' a l'edifici. Calia tancar també el tema de l'escola bressol". Castells conclou que "volien fer la presentació fos com fos aquest dilluns 2 de març i nosaltres, fins pocs minuts abans, esperàvem encara rebre documentació de com afectava el pressupost municipal".


5 Comentaris

jordi23

Jordi Joan

Igualada

6 de març 2020.22:29h

Respondre

Es increible que l’Alcalde no sapiga que ha de per llei mantenir els edificis de les escoles públiques, que es la seva competencia.

E

Enfadat

5 de març 2020.16:25h

Respondre

Això significa Castells que si haguessis sapigut que costaria 100.000 euros anuals, no haguessis defensat que l’escola ateneu fos pública?

M

Martí Prat

Igualada

5 de març 2020.13:40h

Respondre

Potser és millor i més coherent, que retallin pressupost de tanta perifernalia al carrer, i no tanta imatge de cara a la galeria, perque aixó si que no serveix de res. En cambi lo de l’escola... Llegir més del Ateneu, si que es interessant tant pel pares com pels alumnes del centre.

J

Joan Giner ITV

Igualada

5 de març 2020.08:42h

Respondre

Es nota que el Sr. Alcade no porta els seus fills a l’escola pública, si ho fes, sabria qui fa (o potser hauria de fer i no fa) el manteniment La Pública. També si mirés la llei o ho preguntés... Llegir més als seus técnics li explicarien. Tot plegat ridícul...

P

Pepito

4 de març 2020.17:28h

Respondre

Castells, que són 100.000 euros,?
Es lo que tireu al any en lloguers, de equipaments, inexistents.
Entenguis, local previst per el Inem.
Castells estem farts de fum, fum i solament fum.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.