TORNAR

Castells estudiarà “moderar” l’IBI ja que “estem reduint el deute municipal”

Vol trobar la complicitat de l’oposició per pactar les ordenances que ho permetin

politica
Divendres, 16 juliol 2021. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Des del 2012, el consistori igualadí ha tornat 22 milions del deute que tenia i n'ha abonat uns altres sis d'interessos. El batlle ressalta que "tenim els indicadors d'endeutament en la millor situació" d'aquesta dècada.

El batlle igualadí Marc Castells compareixia davant els mitjans aquest dimecres i exposava la situació actual de les arques municipals. Avançava que la reducció del deute dona l'oportunitat de "la moderació fiscal". Castells espera que es pugui tancar un acord per les ordenances amb algun partit de l'oposició per aprovar-les i reduir la pressió fiscal, sobretot amb la "moderació" l'IBI. El govern obre aquesta possibilitat ja que "hem reduït el deute, que fa deu anys era de 58,7 milions d'euros i ara és de 36,58 milions".

Segons el batlle "governar no només vol dir fer coses sinó també resoldre el desgavell econòmic i financer que vam heretar ara fa deu anys". S'han tornat "22 milions i cal afegir-hi 6 milions més d'interessos generats per aquest deute que l'equip de govern va trobar-se i que també s'han hagut de retornar". Aquell 2012 "ens vam trobar un ajuntament que tenia tots els indicadors econòmics en vermell i ara podem dir que els tenim tots en verd, ja que estem per sota de la ràtio del 75% d'endeutament, concretament al 63%".

El 75% és el topall "que marca estar, o no, tutelats per la Generalitat i l'Estat". En la presentació d'aquestes dades l'alcalde d'Igualada afegia que "aquest govern hagi aconseguit aquest descens sense aturar la ciutat, fent inversions necessàries per Igualada com el Campus Salut, el nou Centre Cívic Nord, la pròxima promoció d'habitatges de PIMHA, les obres d'accessibilitat en passos de vianants i voreres o les millores en l'espai públic, per citar-ne algunes". Concloïa que "ja que el retorn del deute s'ha fet correctament, hem de retornar als ciutadans part del seu esforç".

 


1 Comentaris

j

josepm

IGD

16 de juliol 2021.09:40h

Respondre

Marc i equip de govern. Baixar l’IBI és electoralment competitiu, front la propaganda que ERC, el vostre rival, ha anat sembrant.
Ara be, jo suggeriria NO abaixar l’IBI, ans al contrari i... Llegir més activar un programa de ”REDUCCIÓ PER EMPADRONAMENTS, en funció de les persones que habitin els immobles i la disposició de metres quadrats per persona. Això incentivaria coses positives pel conjunt de ciutadans:
a) Motivaria posar al mercat de lloguer vivendes avui tancades (ja que si tenen persones empadronades tindrien bonificació d’IBI)
b) Motivaria l’empadronament d’Igualadins que malgrat ser residents, estan empadronats a segones residències per motius diversos (desgravar hipoteques de residència de vacances, pagar menys impost de vehicles, etc), amb auGment de la recaptació municipal per distribució impostos estatals en funció d’empadronats.
c) Augmentar la oferta de vivendes també ajudaria a estabilitzar o reduir el preu de les mateixes. I això és molt important dins un entorn com el que vivim, de baixos salaris i precaritat laboral.
d)També donaria suport a jover per independitzar-se. Algun avi cediria vivendes a nets per tal d’obtenir dita bonificació.

Si això s’acompanya de programes vinculats a la reforma d’immobles per a ús residencial igual aconseguim millorar el centre de la ciutat, que avui està farcit de finques velles i inútils, moltes tancades amb totxo per evitar ocupacions. Imatge tercermundista i socialment reprobable quan hi ha manca d’habitatges dignes.

Sovint la millor forma d’aconseguir objectius és AMB INCENTIUS, no pas amb lleis i obligacions.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.