TORNAR

Marc Castells: "No podem tolerar que hi hagi càrregues indiscriminades, però tampoc podem tolerar que hi hagi cap incident violent"

Declaracions del batlle d’Igualada sobre la càrrega policial contra els estudiants concentrats el 16-O

politica
Dijous, 24 octubre 2019. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'alcalde d'Igualada va parlar en la compareixença de dimecres de la intervenció dels Mossos a l'A-2 fa una setmana. Els incidents es van produir quan els estudiants van tallar la carretera en protesta per la sentència del procés.

Sobre el tall de l'A-2 del dimecres 16 d'octubre, a Igualada, que va acabar amb una intervenció dels Mossos, Marc Castells ha declarat que: "la concentració no estava comunicada ni autoritzada, era un imprevist. Va provocar que durant unes hores estigués tallada la carretera A-2. A partir d'aquí em comenten els Mossos que durant dues hores van estar negociant. En aquell moment s'atansava la marxa de la Panadella i podia suposar un inconvenient en tot el procés d'aquestes Marxes per la Llibertat. Durant aquestes dues hores de negociació sembla que hi va haver algun incident que va provocar una càrrega. En els vídeos que corren es veuen Mossos de seguretat ciutadana que ajuden a algunes noies a travessar la mitjana. Per tant hem de ser conscients que no podem tolerar que hi hagi càrregues indiscriminades, però tampoc podem tolerar que hi hagi cap incident violent. Faig una crida a la calma i a la tranquil·litat. Tenim dret a protestar com mai, però també tenim l'obligació de protegir la gent com mai, de fer-ho de manera cívica i democràtica. Vam comunicar-nos amb l'Hospital i van ser ateses quatre persones a Urgències, que segons el comunicat de l'Hospital tenien ferides lleus. Ferida lleu és la mínima catalogació d'una ferida per part de l'Hospital: són erosions o algun cop. Per sort, no hem de lamentar res més. Se'm va informar que s'havia disparat una bala de foam. Una sola bala i no contra les persones. Aquesta és la informació que jo tinc. El que haig d'expressar ho vaig expressar ja a Ràdio Igualada, l'endemà, quan anava cap a les Marxes per la Llibertat, d'Igualada a Martorell, culminant amb èxit 37 quilòmetres de marxa per sobre de l'A-2. Per tant, hem de celebrar el fet que no hi ha hagut cap ferit greu. I, sobretot, la demostració que la nostra protesta contra una sentència tan injusta, que avala que l'Estat espanyol és demofòbic i anticatalà, l'hem de seguir fent amb la màxima energia però amb la voluntat de seguir el tarannà pacífic i no violent que ens caracteritza".


7 Comentaris

j

josepm ramonjoan

IGUALADA

27 d'octubre 2019.11:28h

Respondre

Marc,

Recordo fa pocs anys una manifestació de 1 oct que va deixar forces destroces al mobiliari urbà d’Igualada, així com innombrables danys a comerços, en especial Entitats... Llegir més bancàries.

Recordo que els carrers estàven tallats.

No recordo que els Mossos surtissin, menys que disparessin ”bales de foam”. Et recordo però que dites bales trenquen ulls, malahuradament de nois i noies joves que senzillment demanen que els seus polítics donin acompliment a allò que van votar, demanen que homes de pau com els Jordis surtin de la presó.

Defenssar els mossos no és obligació política. Cal que assumeixin les consequències dels seus actes. Tal i com en temps de Trapero eren admirats (pel tarannà, per la eficiència, per la transparència...) sembla que han retornat al temps en el que comandaments de la GC/PN dirigien realment el cos. Però no podem oblidar que qui finalment pica amb la porra o dispara el fusell és una persona i com a tal te dret a decidir fer-ho o no.

Avui els Mossos no estan amb nosaltres, segurament te a veure amb la seva ”direcció” (el temps ja explicarà que va passar a partir de la destitució de Trapero i el seu equip). No canten ”a por ellos” però actuen de forma paral·lela.

J

JosepM Ramonjoan

IGD

25 d'octubre 2019.17:30h

Respondre

i qui fou primer, l’ou o la gallina. Qui va ordenar a Mossos i Policia Espanyola atacar i picar, tal com el 1 oct, trencar 4 ulls i omplenar de blaus la gent. Les imatges parlen soles, respecte i... Llegir més admiracio pels joves catalans, més valents que la nostra generació (la que xerra molt i fa poc).

G

George

Igualada

25 d'octubre 2019.15:08h

Respondre

I quin es el suposat incident violent que va provocar la carrega? Alguna proba que avali les teves paraules?

El que si que vem poguer observar es com els salvatges armats i acuiraçats tenien... Llegir més ganes de gresca si o si. Actitud no compartida pels Mossos amb els que vem poder estar parlant durant hores. Si fosin persones dignes haurien presentat la seva dimissió aquell mateix dia...

P

Pep

27 d'octubre 2019.09:53h

Incident violen?
Simplement, atentar a L llibertat del altres, en els seus moviments, és un, incident violent.
Desperta, de aquet son de infant.

M

Marià

Igualada

24 d'octubre 2019.15:51h

Respondre

Ni cap carretera tallada, clar q els no fixeu i cobreu igualment a final de mes us es igual
Visca la democràcia dictatoriana per C.....

M

Manel

Igualada

25 d'octubre 2019.09:30h

És molt difícil entendre aquest comentari. De fet, després d’intentar-ho durant una bona estona, per a mi és impossible.

M

Marc

Igualada

24 d'octubre 2019.11:24h

Respondre

Marc, com pots dir això... Si el teu estimat fillet hagues estat allà com els seus companys de classe m’agradaria sentir la teva versió.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.