TORNAR

Catalunya en Comú-Podem desautoritza la moció del seu grup a Piera

Avisen que prendran decisions ”ja que tots els acords dels òrgans de direcció fixaven no pactar amb partits de dretes”, en aquest cas el PDeCAT

politica
Divendres, 4 desembre 2020. 15:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Poques hores després que es produís la moció de censura a Piera, la direcció territorial de Catalunya en Comú-Podem al Penedès emetia un rotund comunicat en contra del moviment d'Ara és Demà. La moció situa a Sandra Bernad, regidora dels comuns, com a sòcia de govern del nou alcalde, Josep Llopart, del Junts per Piera (PDeCAT).

El ple de la moció, aquest divendres FOTO: ACN/ G.ALa polèmica per la moció de Piera segueix encesa. Aquest migdia de divendres, la direcció de Catalunya En Comú i Podem desautoritzava Ara és demà, la marca pierenca dels Comuns, "per la moció de censura que dóna l'alcaldia a Junts per Piera". Josep Llopart, del PDeCAT, amb aquesta marca, ha pactat una coalició amb PSC i el partit local dels Comuns per fer fora a Jordi Madrid, d'ERC.

La direcció del partit remarca que "no compartim la moció de censura presentada avui contra l'alcalde d'ERC Jordi Madrid" ja que "per reconduir la crisi institucional i de governabilitat oberta a Piera s'estava treballant en l'acord de renúncia de l'alcalde, que era el que motivava la censura". Assenyalen que "calia una nova governabilitat a la vila que fes retornar la normalitzat institucional i política i revertís la paràlisi davant els importants reptes socials i econòmics en un escenari de crisi i pandèmia" però no avalen el pacte. 

Així, que Ara és Demà hagi actuat fent Llopart alcalde "és contrari a tots els acords presos pels òrgans de direcció de no afavorir ni directament ni indirectament pactes amb partits de dretes. Es dona a més el cas que Junts per Piera (i abans CiU) han format part dels governs els darrers anys i són còmplices directes del deteriorament de la governança". Afegeixen que la direcció de Catalunya en Comú i el de Podem acordaran "a les reunions executives les decisions a prendre davant el que es considera una greu decisió del grup municipal que contradiu els acords presos a l'inici del mandat municipal".


1 Comentaris

A

Anna

6 de desembre 2020.13:20h

Respondre

Molt no pactar amb partits de dretes però bé que governeu amb Junts a l’Ajuntament de Lleida...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.