TORNAR

Els CDR de l'Anoia celebraran un acte popular de suport als sancionats pels cartells de l'1-O a Vilanova

S’estudia portar el cas al contenciós administratiu si la resposta a les al·legacions és negativa

politica
Divendres, 20 abril 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una vegada les deu persones afectades han descartat assumir els treballs comunitaris que havia ofert l'Ajuntament de Vilanova com a alternativa a la sanció econòmica, els CDR de l'Anoia han engegat una campanya per donar a conèixer el cas, amb el repartiment de 'flyers'. La setmana vinent, es convoca un acte popular, amb una cargolada i una fideuà per donar suport a les persones multades.

Una de les protestes per les sancions pels cartellsEls CDR anoiencs han obert una campanya per donar a conèixer i cercar suports per a les deu persones que van ser expedientades a Vilanova del Camí per l'encartellament previ a l'1 d'octubre, pel referèndum. Al municipi s'ha començat amb el repartiment de 'flyers' en caralà i castellà on s'exposa que aquells que enganxen cartells per "cercar feina", "trobar el gosset perdut" o "lluitar per les pensions" -en referència a altres reclamacions habituals a les parets- poden ser sancionats amb 500 euros. Aquest mig miler d'euros és la quantitat que hauran de pagar, si no hi ha cap canvi, les persones identificades el 20 de setembre. Ara mateix, s'han fet noves al·legacions, després de descartar els treballs comunitaris. Pel dissabte 28 d'aquest mes, a les 12 del migdia, hi ha organitzat a la Plaça del Mercat de Vilanova un àpat popular de suport, amb una fideuà i una cargolada.

La iniciativa reunirà a tots els CDR de l'Anoia i ha estat promocionada amb un vídeo irònic utilitzat per diversos col·lectius d'aquest tipus amb la participació de Jair Domínguez. Els col·lectius criden a una "mobilització permanent" davant una decisió de l'Ajuntament de Vilanova del Camí que consideren que "la sanció que ha fet el govern és una maniobra d'escarni, un càstig" i que "cap ajuntament de Catalunya ha pres aquesta mesura. I deu persones no poden pagar tota la neteja del municipi".

Al contenciós

Segonts fonts pròximes als afectats per les multes, les sancions es portaran al tribunal contenciós administratiu un cop es responguin les darreres al·legacions, tot i que entenen que "no acostuma a ser favorable". Afirmen que "si se'ns aconsegueix alguna rebaixa, ja serà una victòria". Novament, la defensa de les deu persones subratlla que "no hi ha cap prova documental ni cap testimoni que les persones que van ser identificades pengessin els cartells directament", ja que "hi havia una quarantena de persones i se n'ha escollit deu per a que paguin les multes". 

 


5 Comentaris

F

Franc

Vilanova

2 de maig 2018.14:39h

Respondre

Aquest CDR són de Vilanova?

J

Jaume

Sr Esteve de les Roures

21 d'abril 2018.23:49h

Respondre

100? Ja és més que moltes de les manifestacions unionistes de Barcelona (2 milions d’habitants?). A Vilanova hi ha un govern que actua amb prepotència i odi contra els independentistes. Però no... Llegir més poden amb nosaltres. Pallassades cada ple municipal amb les intervencions esperpèntiques dels representants dels equips de govern. Són el ridícul personificat.

m

maria

LA COMARCA DEL FUM.

20 d'abril 2018.11:46h

Respondre

Vilanova 12.000 habitants, CDR, 70...80..100? participants en la fantasma da ?.
Se os a vist el plomer, i ” LO SABÉIS”.
prou de payasadas!!!!

O

Orwell

Igualada

26 d'abril 2018.10:38h

Aquest idioma...és un mix, oi?? ”Se os a vist el plomer” IM-PRE-SIO-NAN-TE.

v

vilanovina

27 d'abril 2018.14:22h

disculpa maria, pero cuando hace la matanza del cerdo o la romeria en el rio, la gente que participa oscila entre las 100 y las 500 personas y son fiestas muy consolidadas! creo que participen unas... Llegir més 100 personas en un acto como este en vilanova es un número muy elevado. pero vamos, puedes verlo como quieras, porque aunque tuvieras 2000 personas dirias que tampoco vale esgrimiendo alguna chorrada como ”no representan a toda cataluña” o cosas de esas... son 100, que ya son mas que cualquier comida que pueda hacer algun ”tabarnés”....

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.