TORNAR

CiU demana que la Generalitat torni a les empreses el rescabalament per la subestació elèctrica del polígon Riera de Castellolí

Proposta de resolució al Parlament

politica
Dimarts, 30 juny 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El grup parlamentari de CiU ha presentat una proposta de resolució al Parlament per corregir el que consideren un perjudici per les empreses anoienques que es volen instal·lar al polígon de la Riera de Castellolí: se'ls fa pagar un rescabalament, si volen connectar-se a la xarxa elèctrica, per tal de construir la subestació elèctrica que Fecsa i l'Incasol hi tenen prevista. La proposta de resolució, que s'haurà de votar al Parlament, insta el Govern a retornar a les empreses el rescabalament que han pagat per tenir dret al subministrament.

Joan Raventós i Antoni Fernández, diputats de CiU al Parlament català

Els dos diputats de CiU, Joan Raventós i Antoni Fernández, han insistit que aquesta quantitat que es fa pagar a les empreses que volen instal·lar-se provoca la pèrdua de competitivitat dels polígons de la comarca enfront altres territoris que no han de pagar el rescabalament, ja que, com diu la mateixa proposta de resolució, 'no és just que s'obligui a les empreses a pagar un rescabalament per una infraestructura que hauria d'anar a càrrec de l'empresa distribuïdora tal i com es fa en altres territoris'.

En aquest sentit demanen a la Generalitat que sufragui aquest cost perquè no repercuteixi en la competitivitat de les empreses ni del mateix polígon industrial.

Així mateix Raventós ha lamentat que dels 2 milions d'euros que teòricament estaven destinats a la comarca, en conceptes d'ajudes i subvencions de la Generalitat, 800.000€ no s'han atorgat perquè les empreses hi han renunciat, però 'no s'han reinvertit en el territori que és el que s'hauria de fer per complir el promès'.

D'altra banda el mateix Fernández ha posat llenya al foc insinuant que, des del seu punt de vista, 'les eleccions podrien ser més aprop del que es pot esperar, el període parlamentari es pot escurçar i pensem que CiU hi pot tenir un paper'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.