TORNAR

CIU i ERC també reclamen més temps per al·legar al POUM

El PP ho valorarà quan acabi de reunir-se amb entitats

politica
Dilluns, 8 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El grup municipal de CiU a Igualada ha demanat per carta a l’alcalde d’Igualada que allargui el termini de presentació d’al·legacions al POUM per tal que els ciutadans tinguin més temps per assabentar-se realment de quina pot ser la seva afectació. Per la seva banda, ERC diu que també estaria d’acord amb aquesta pròrroga, que el partit ja havia demanat a l’equip de govern abans que el POUM s’aprovés inicialment per Ple. El PP encara ho està valorant, i prendrà una decisió quan acabi la ronda de reunions amb les entitats. Diverses agrupacions empresarials i gremis ja van sol·licitar-ho a finals de la setmana passada.

Ple en què es va aprovar el POUM - Arxiu

Marc Castells (CIU) ha explicat que ‘en cas que la petició no fos atesa, el grup presentarà en el proper ple ordinari del mes de febrer una moció sol•licitant la pròrroga de 60 dies, amb la intenció que s’hi sumin la resta de forces polítiques a l’oposició’. CiU exposa tres motius pels quals sol·licita aquesta pròrroga: ‘El primer ve motivat pel fet que una decisió tant important com el POUM ha d’estar molt meditada, perquè difícilment es pot reconduir.’ A més, explica Castells, ‘si ens hem esperat 23 anys a tenir un POUM (l’actual data de 1986), ens podem esperar 23 anys i dos mesos més, per poder-ho fer ben fet’. Per últim, Marc Castells explica que ‘es tracta d’un pla molt complex, i amb implicacions econòmiques importants’, i que el fet de presentar al·legacions s’ha de fer amb temps, ‘ben preparades i justificades perquè es tinguin en compte’.

Joan Torras (ERC) explica que el seu grup s’ha reunit amb diverses entitats i grups que presentaran al·legacions, i que també ‘s’estaria d’acord amb la pròrroga sol•licitada’, per la qual cosa en cas de presentar-se la moció la recolzarien. Torras explica que ERC ja va demanar a l’equip de govern que es determinés un període més llarg per al·legar, fins i tot abans que el Ple aprovés el POUM el passat desembre. Com que ‘hi va haver negativa, ens vam abstenir en la votació’. Joan Torras també es mostra preocupat per les conseqüències econòmiques que el POUM tindrà per a molts col·lectius i empreses, especialment el sector adober,

Finalment, Pere Calbó (PP) ha explicat que CIU no els ha comentat directament la possibilitat d’una moció, per la qual cosa es valorarà en el seu moment. Calbó també ha dit que el seu grup s’està reunint amb ‘entitats de l’àmbit socioeconòmic’, i que quan s’acabi la ronda decidiran quina postura adoptar. Per últim, Pere Calbó ha dit que estaria d’acord amb una pròrroga sempre que això serveixi ‘per fomentar la participació’.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.