TORNAR

CiU promet l'ampliació de la Residència Pare Vilaseca

Marc Castells també parla d’arribar a 500 estudiants al Campus el 2009

politica
Dijous, 21 maig 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

L'alcalde va comparèixer ahir en la darrera roda de premsa electoral del seu partit, CiU. Castells va anunciar diverses novetats que pensa impulsar si és reelegit: la conversió de l'Hospital d'Igualada en 'hospital universitari', l'ampliació de la residència Pare Vilaseca i l'augment del nombre d'estudis al Campus Universitari

La campanya acaba i l'equip de CiU Igualada va fer el seu darrer acte de campanya ahir, en una trobada amb els mitjans al barri de Montserrat. El candidat i actual alcalde, Marc Castells, va anunciar les propostes en l'àmbit social i educatiu que té programades la federació. Com a més ressonant destaca "l'ampliació de la residència Pare Vilaseca, que engrandirem i donarà cabuda a més gent". Per bé que no va fer específic la quantitat de persones addicional que podrà acollir, l'alcalde assegura que "en l'espai enjardinat que hi ha al costat de l'edifici hi ha lloc per a créixer i la construcció nova es farà allà". A més, preveuen "la modernització de les habitacions més antigues" i el propi Castells assenyala que "s'està negociant amb la Generalitat perquè s'ampliïn les places concertades".

Els convergents van presentar les propostes de l'àrea social i educativaUna de les altres potes del programa social i educatiu que plantegen els convergents és que l'Hospital esdevingui "un hospital universitari". El batlle explica que ja han engegat els tràmits i que "complim els condicionants. Hem lliurat la documentació i estem pendents del vist-i-plau de Madrid". Assegura que "l'existència del 4D Health i el retorn dels estudis d'infermeria hi ha jugat un paper important". Sobre Infermeria, avança que "hi ha un alt grau de demanda, sobretot de Manresa i el Penedès".

En el tema d'estudis, la candidatura promet "enfortir el projecte del Campus Universitari. Hi volem portar més estudis". Castells apunta que seran estudis complementaris amb el que s'està fent ja i té la ciutat i va fixar la possibilitat  que hi hagi fisioteràpia. Hi hauria més universitats que entraran a l'edifici del Pla de la Massa. Es tractaria "d'arribar a 500 estudiants el 2019 i posteriorment a 1.000", essent aquest darrer fruit d'estudis semipresencials.

En temàtica social, el candidat de la federació comenta que "volem reforçar el pacte social com a garantia de drets bàsics i continuar amb iniciatives com el Banc de Materials Reutilitzables". També fixa en l'horitzó "el desplegament d'equips de desfibril·lació, en el marc del Pla de Salut, i el trasllat de l'escola d'idiomes al centre de la vila".

 


8 Comentaris

m

maria

21 de maig 2015.20:06h

Respondre

El ”josep xipreret” te tota la raor, no os fiqueu amb el castells, que sols te 42 anys.
No podem ser ganàpies i ficar-nos amb les criatures.

j

josep xipreret

igualada

22 de maig 2015.10:27h

que va, la raó la teniu vosaltres, la quasi meitat d’igualadins que el van votar estaven equivocats, i la quasi meitat que el votaran diumenge també, perquè no feu un partit i us presenteu? o ja... Llegir més ho esteu fent i no us voten gaire?

ai senyor, repeteixo, per anar contaminant fils millor fer com els diaris seriosos, usuaris registrats amb nom i cognoms i llestos...

J

Jo

Igualada

21 de maig 2015.17:12h

Respondre

Bla, bla, bla, bla.... moltes promesses ara i després.....pan y circo!!

j

jan

21 de maig 2015.12:22h

Respondre

”Tirem la casa per la finestra”, ni una ni dos ni tres, ¡cuatro mantas!, i ademas dos paraguas, i si lo compra ahora tres ”mocadors de fer farcells” y una llonganissa de Calaf
Caballeros,... Llegir més mestresses. no deje pasar esta oportunida, si no hasta el año que viene, por la feria, no podra beneficiarse de esta gran oferta.

Igual igual que els ”xarlatans de fira”

j

joan

igualada

21 de maig 2015.17:12h

això qui ho fa? TOTS? només el que mana?

j

josep xipreret

igualada

21 de maig 2015.11:31h

Respondre

jo no sé quien da más, però tot aquest pim-pam-pum gratis al marc castells em comença a semblar intolerable en un mitja electrònic, per no aportar res constructiu millor fer censura i no... Llegir més publicar més xorrades...

de fet, entre la meva tria de vot sobiranista tenia la CUP en primera posició, però potser acabarà guanyant CIU, tants missatges en contra d’un alcalde de 40 i pocs anys que sempre està en línia per estar informat i que dins del seu partit està ben vist em comencen a fer mala espina, potser es mereix majoria absoluta com les que tenia l’aymamí doncs?

p

pep

21 de maig 2015.17:34h

”Si no vols pols no vagis a l’era”

Josep, i que dius de ”fer censura” ?
Quan els comentaris, es fiquen amb el Jordi, i els seus , Whiskies, o amb la filla del... Llegir més Claramunt, que es passa el dia, a la cafeteria, i altres mols disbarats, dits a els que no son de la teva corda, no et queixes ?
Santa hipocresia!

J

Joan Giner ITV "el Gineret"

Igualada

21 de maig 2015.09:50h

Respondre

Apa! Quién da más? voleu dir que ho podrem assimilar tanta millora. Jo crec que la CiUtadania no està preparada per tenir un crac d’alcalde com aquest...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.