TORNAR

Cividanes porta a Anticorrupció presumptes malversacions del govern de Vich

Es tractaria de tres operacions diferents entre 2007 i 2009

politica
Dijous, 12 febrer 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Independientes per Vilanova-Veïns amb Veu (IP-VV) ha anunciat que portarà a la Fiscalia Anticorrupció tres casos de "malversació" de fons públics. Es tracta de cobraments a particulars per operacions que haurien tingut lloc entre els anys 2007 i 2009

En un comunicat, Juan Manuel Cividanes (IPV-VV) ha anunciat que farà efectives tres denúncies aquesta setmana a la Fiscalia Anticorrupció contra el govern de la ciutat. IPV porta davant el fiscal aquests casos per presumptes irregularitats que implicarien tractes a favor a privats, entre ells el deute d'un propietari "amb vincles familiars amb un regidor de CiU". En tot cas, les tres operacions que denuncia Cividanes van ser entre els anys 2007 i 2009, quan l'alcade era Joan Vich (PSC) en coalició amb ICV-EUiA i CiU estava a l'oposició. No obstant, IPV recorda que l'alcaldessa actual, Vanesa González, "ja formava part del govern" i en demana la dimissió. González, ahir al matí, es va limitar a dir que "ha començat la campanya electoral. Ja sabem des de fa 20 anys el que acostuma a fer IPV i el tipus d'oposició".

Cividanes, en una imatge d'arxiuLa primera denúncia és per una despesa de l'Ajuntament l'any 2009 de 45.256,12 euros en un sector urbanístic privat. IPV remarca que "no s'ha fet efectiu el cobrament" dels diners a la junta rectora de la parcel·la, "ni apareix cap aval". "Diners que pertanyen a tots els vilanovins" reclama Cividanes. En segona instància, hi ha el cas que més volum de diners implica: "un import de 183.587,12 euros2. L'operació data de finals de 2007 "amb l'empresa H.P.SL". Aquesta "va signar un conveni urbanístic per requalificar un sector rústic al costat del Polígon Industrial d'Òdena el sector PE-5. Després de reiterades queixes i denúncies al Ple municipal per part IPV-VV, l'equip de govern actual va fer una simple reclamació a finals de 2014".

Cividanes manté que s'hauria d'haver fet "un expedient administratiu de reclamació de deute més interessos generats des de 2008 o l'anul.lació del conveni urbanístic signat". El tercer cas és el que la formació parla d'un presumpte tracte de favor a un familiar d'un edil convergent. Data del 2009 i és en relació a un projecte de reparcel·lació "que s'ha guardat en un calaix" i que implicaria que els propietaris paguessin 25.000 euros per la urbanització.

Ara, IPV reclama el posicionament al respecte de l'aparell del partit del PSC, enfrontat al propi govern del PSC, sobre aquest tema. De fet, un dels líders de l'agrupació vilanovina socialista, ara enfrontat al govern, Carles Majoral, era el regidor d'Urbanisme durant l'etapa 2007-2011.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.