TORNAR

Comença una campanya electoral amb sis anoiencs amb opcions d'entrar al Parlament

El PDeCAT té Chacón i Castells entre els tres primers, Alba Vergés figura al lloc sis d’ERC, i Jordi Riba (PSC) i Judit Guàrdia (JxCat) poden entrar

politica
Divendres, 29 gener 2021. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El tret de sortida aquest divendres a la campanya electoral de les eleccions al 14-F serà la d'uns comicis on l'Anoia pot treure el seu màxim nombre de diputats al Parlament. Àngels Chacón i Marc Castells, Alba Vergés i David Alquézar, Jordi Riba i Judit Guàrdia tenen opcions d'entrar a l'hemicicle català.

L'Anoia pot tenir sis representants al Parlament de Catalunya la pròxima legislatura depenent dels resultats de les eleccions del 14 de febrer. Si se celebren, esclar: els tribunals poden fer marxa enrere encara, tot i que és improbable. Unes eleccions que se celebren amb tantes incògnites pel que fa a com serà la campanya i la participació com amb l'escenari posterior.

El Parlament, situat al Parc de la CiutadellaPer primer cop, hi ha una presidenciable anoienca, Àngels Chacón (PDeCAT) acompanyada de Marc Castells -número tres-, i es presenta en un lloc molt alt Alba Vergés (ERC), al número sis, que ve de ser Consellera els darrers tres anys. L'alcalde de Tous, David Alquézar, és també a la candidatura republicana. S'estrena Judit Guàrdia (JxCat) i repeteix Jordi Riba pel PSC. Hi ha dos cupaires anoiencs entre els 25 primers de la llista de l'esquerra independentista (Aleix Auber i Meritxell Baqué). Entre els Comuns hi ha l'igualadí Rafa Moya i al PNC hi ha Jordi Torra Vendrell, que va estar a punt de ser senador fa uns anys. A C's, hi ha la regidora igualadina Carmen Manchón.

Si no hi ha un daltabaix en els resultats, Alba Vergés tornarà a entrar al Parlament. David Alquézar figura al lloc 25 de la llista de Barcelona d'ERC, però pot acabar de diputat si els republicans entren al Govern i els consellers renuncien -com aquesta legislatura- a l'escó. Una situació similar seria la de la juntera Judit Guàrdia i Torrents. Si el 'ticket' del President Puigdemont i Laura Borràs (JxCat) assoleix bons resultats i entra al Govern, Guàrdia, en la posició 25 com Alquézar, podria ser a l'hemicicle. Depenent de com vagi el pols entre Junts i PDeCAT pel centre-dreta, hi hauria dos igualadins més al Parlament: uns bons resultats d'Àngels Chacón garanteixen que entrin ella i el batlle d'Igualada Marc Castells. Van primera i tercer i obtenir el llindar mínim de vots suposa tres representants automàticament per la demarcació.

L''efecte Illa' és un dels factors que pot tornar a portar un socialista anoienc, l'igualadí Jordi Riba, al Parc de la Ciutadella. Deu anys després de Teresa Estruch, l'ex tinent de batlle de l'Entesa té números d'ocupar un escó. Les enquestes apunten que el PSC devorarà molts electors de C's i ell, en la posició 19, en seria un dels beneficiats. L'escenari no és propici perquè hi hagi altres representants anoiencs. La demoscòpia indica una millora sensible dels resultats de la CUP i dels Comuns respecte el 2017: ara bé, Aleix Auber i Meritxell Baqué estan situats als llocs 20 i 23 de la llista que encapçala Dolors Sabater, massa lluny. Rafa Moya, dels Comuns, també és en una posició més que improbable per entrar: la número 40. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.