TORNAR

Comença la setmana clau per al POUM igualadí

Continuen les negociacions, però ERC dubta que s'arribi a un acord

politica
Dilluns, 22 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Queden només tres dies per conèixer el desenllaç del Pla d’Ordenació Urbanística d’Igualada. Dimecres a les 20.00 h hi haurà un ple extraordinari en què el PP i CIU demanen la retirada del POUM. Si l’Entesa no aconsegueix el suport d’algun grup de l’oposició el pla es tirarà enrere. ERC va oferir-se a recolzar l’equip de govern si aquest hi incorporava modificacions substancials, però a hores d’ara encara no s’ha arribat a cap acord.

Oriol Solà, del grup municipal d’ERC, explica que encara s’està negociant, però que personalment és ‘més aviat pessimista perquè l’Entesa és reticent a modificar el POUM’. Solà diu que s’ha aconseguit ‘algun avanç molt petit’, però que això no és suficient per garantir el seu recolzament de cara al ple de dimecres.

El Rec i el polígon

Bàsicament, les reformes que proposa ERC focalitzen en dos àmbits: al Rec, els republicans demanen que ‘la transformació del barri i els nous usos siguin compatibles amb la conservació del patrimoni arquitectònic i històric, i que es garanteixi la viabilitat econòmica del trasllat de les adoberies’. Sobre les previsions al polígon, ERC diu que ‘tampoc surten els números, i que hi ha d’haver una zona a Igualada on es pugui mantenir l’activitat industrial’. Segons Oriol Solà, ‘el Rec hauria de ser la zona prioritària: si es fan pisos al barri dels adobers i també al polígon s’està repartint aquest valor afegit que s’hauria de donar a la regeneració del Rec’.

A més d’això, des d’Esquerra es demana que s’allargui el període d’al·legacions, i es denuncia una ‘mala gestió de la informació per part de l’Entesa, així com una insuficient sensibilitat a l’hora d’explicar el pla, sobretot davant dels petits propietaris, que segurament tenen dificultats per costejar els serveis d’advocats i assessors’.

Les converses d’ERC i l’Entesa continuaran, però Oriol Solà explica que el tema s’ha d’aclarir ‘aviat’ i, evidentment, abans del dimecres, quan tindrà lloc el ple extraordinari. Per la seva banda, CIU i el PP continuen defensant la retirada del POUM.


2 Comentaris

E

Eduard

Igualada

22 de febrer 2010.11:28h

Respondre

S’acostuma a comentar que els membres del PSC-Entesa (ICV no existeix a Igualada, sinó què ha fet ?) no saben gestionar perquè no han passat per l’empresa privada i que per això presenten... Llegir més aquest POUM que mensprea als industrials. Això no és cert, un membre molt important del partit fins i tot va ser gerent d’una empresa, llàstima que l’acabés enfonsant al cap de poc temps d’ocupar el càrrec. Sí que en saben de gestionar, però de gestionar no massa bé.

e

eRIC

Igualada

22 de febrer 2010.10:44h

Respondre

L’Aymamí es baixarà els pantalons davant d’ERC per a que s’aprovi el POUM ? Serà difícil que la prepotència li permeti.
ERC, segons indiqueu, tampoc sembla que defensi gaire més que... Llegir més l’Entesa el teixit industrial que encara queda, així no comencem gaire bé. Esperem que pensin en Igualada, com ja han demostrat en diverses ocasions, i no només en ells com ja fan l’Aymamí i companyia.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.