TORNAR

Una Comissió Jurídica externa decidirà si les indemnitzacions que cobrava Teo Romero han de ser nul·les

Antifrau va emetre un informe raonat l’any passat que assenyalava la presumpta irregularitat d’aquests cobraments

politica
Divendres, 24 juliol 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament de Montbui engega la via administrativa. L'Oficina Antifrau va emetre un informe raonat perquè des del 2007 fins el darrer mandat, el batlle d'aleshores, Teo Romero (PSC), cobrava unes indemnitzacions superiors als de la resta de regidors per l'assistència als mateixos òrgans.

En el ple de la setmana passada, el govern montbuienc va aprovar iniciar la revisió d'ofici dels acords de cartipàs del 2007, 2011 i 2015. El govern que formen Ara Montbui i ERC va imposar la seva majoria de set vots als sis de l'oposició que lidera Teo Romero (PSC). És precisament aquest, l'anterior batlle socialista, la persona que segons els acords d'aquests plens cobrava unes indemnitzacions superiors per l'assistència als mateixos òrgans de govern que els seus regidors. Això seria una presumpta infracció de l'article 1.2 de la llei 53/1984 d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques, segons l'informe d'Antifrau que va revelar AnoiaDiari. El govern aprova portar a la Comissió Jurídico Assessora perquè declari o no la nulitat d'aquests pagaments. 

Es tracta d'indemnitzacions que l'exbatlle rebia per assistències a òrgans de govern mentre el seu sou era a la Diputació de Barcelona, primer cop a diputat (2007-2011) i després com a assessor (2011-2015). L'informe d'Antifrau va ser emès fa un any i indica que "calia la revisió d'ofici de les diferències de percepció". En el darrer ple el secretari explicava que "l'Ajuntament va encarregar un informe extern que concloïa que hi havia indicis per demanar la nul·litat" dels acords de cartipàs. Ara, s'inicia l'expedient de revisió d'ofici, per via administrativa.

L'afectat podrà fer al·legacions els pròxims trenta dies hàbils i la Comissió Jurídica Assessora -de la Generalitat- determinarà finalment si aquests actes administratius eren nuls i també les ordres de pagament a qui era batlle. Si "no es dictaminen nuls, l'expedient finalitza", si no ho fos, l'Ajuntament pot declarar la nul·litat i prendre accions. El batlle 'Schummi' Juárez va cedir la paraula a l'afectat, que es defensava que "això es va aprovar pel ple i publicat als butlletins. No hi ha cap llei que prohibeix que el batlle cobri diferent que els regidors. Era una pràctica habitual a l'Ajuntament de Montbui." Romero assegura que "és una persecució política."

Tant Isabel Guerrero, portaveu d'ERC, com el propi batlle, remarcaven que es tracta d'un informe d'Antifrau: "hem de tenir sentit de la responsabilitat. Cal aclarir aquest tema". Juárez indicava que "només volem la transparència. El tema hauria de quedar arxivat, perquè ja tenim prou problemes." Coral Vázquez, del govern també, exposava que "com a ajuntament estem obligats a actuar i demanem únicament assessorament jurídic: però vostè cobrava de la Diputació i s'emportava un sobresou a l'Ajuntament, per sobre del que cobraven els seus regidors". A més d'aquesta qüestió, el socialista té pendent l'inici de judici per presumptes irregularitats com a president del Fons Català de Cooperació.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.