TORNAR

Conill demana bonificacions en l'IBI i suspendre els desnonaments

Els republicans volen una resposta ”proactiva” a la crisi de la COVID19

politica
Dimecres, 15 abril 2020. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els republicans d'Igualada proposen "un paquet urgent de mesures econòmiques" davant les dificultats que genera l'actual situació i les mesures de confinament per la COVID19. Entre les diferents mesures, subratllen que cal que "l'Ajuntament garanteixi que no hi haurà desnonaments". 

En un comunicat, ERC Igualada assenyala que "ens trobem en una crisi sense precedents pel coronavirus". Proposen una sèrie d'accions en matèria econòmica adreçades a "treballadors, autònoms i empresaris" per evitar la seva fallida. El portaveu Enric Conill explica que proposen accions similars a les que ha anunciat "a molts municipis del país, com Sant Cugat del Vallès o Terrassa".

Conill apunta que "són mesures que s'han d'anunciar i aplicar amb rapidesa per donar seguretat a treballadors, autònoms i empresaris", ja que "cal que sàpiguen que el govern no els deixarà caure, que els ajudarà amb tot el que estigui al seu abast perquè ningú faci fallida". En primer lloc, una "línia de subvencions i ajuts al lloguer i el pagament de la hipoteca per a famílies amb menys recursos i dificultats econòmiques garantint que puguin assumir el cost del seu habitatge i dels subministraments bàsics (llum, aigua, gas i internet)"; també garantir "que no hi haurà cap desnonament a la ciutat"; o bonificar el 50% de l'IBI per a aquelles persones que han perdut la feina, autònoms, comerços i empreses que no han pogut treballar durant el confinament i estat d'alarma.

Els republicans aposten per l'obertura "de línies d'ajuts i subvencions directes al comerç, per incentivar la seva activitat un cop es normalitzi la situació i per garantir que tots poden aixecar la persiana" i també un Pla Local de Reactivació Econòmica, específic per a després d'aquesta emergència. Compten que caldrà modificar el pressupost d'enguany i que l'Estat "aixequi les mesures d'estabilitat pressupostària i la regla de la despesa per tal que els ajuntaments puguin fer front a les despeses originades per la crisi". Finalment, Conill insta a què l'Ajuntament faci una orientació a tots els ciutadans i ciutadanes per informar-los i ajudar-los en la tramitació de les ajudes i mesures econòmiques a les quals es poden acollir en l'àmbit local, comarcal, nacional i estatal.

ERC considera que "caldrà incentivar de manera proactiva i útil que neixin nous autònoms, comerços i empreses a la ciutat per reactivar l'activitat econòmica". Asseguren que ens hem posat a disposició del govern municipal per aplicar aquestes mesures i alhora per tirar endavant qualsevol modificació dels pressupostos municipals que sigui per ajudar a autònoms, treballadors i PIMES. Des d'ERC asseguren que "cal que les prioritats en la despesa del govern municipal "canviïn totalment i es dediquin els esforços econòmics en ajudar la gent perquè ningú es quedi enrere".

Més informació sobre la COVID19 


2 Comentaris

J

Jordi

Igualada

16 d'abril 2020.09:08h

Respondre

Jordi, molt bones propostes.
Jo hi afegiria una renda mínima garantida universal de 1.000€ durant 6 mesos a tothom.
I com deia l’Eugenio, els diumenges un tortellet.
Enric, de veritat. Sé... Llegir més que ets honest, però no n’hi ja prou.
Ja s’han fet moltes despeses. A hores d’ara en caldran moltes més. Es reduiran els ingressos i tu proposes reduir-los més.
Ok. T’ho compro tot, però seria un detall per demostrar que saps el que dius, indicar d’on sortiran els diners. Endeutament per despeses corrents? Més impostos a qui i perquè? Retallades d’on?
Si no proposes d’on surten els diners el que jo consideraré és que el estàs fent és proposar impossibles per poder dir després que no fan res i que ERC ha fet moltes propostes per ajudar.
Pensa-hi.

M

Maria

Igualada

15 d'abril 2020.11:39h

Respondre

”Insta a l’Ajuntament” com si ell no en formés part. Li paguem sou de regidor. Dialogar, consensuar i arribar a acords sense partidismes és el que demana la ciutadania i molt em temo que... Llegir més vostè i el seu equip ho utilitzaran per el que ja sabem tots. Se’ls hi veu el llautó ja fa dies.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.