TORNAR
PUBLICITAT

El Consell Comarcal aprova el pressupost més alt de la seva història

L’ens comarcal subratlla que l’increment es destina als serveis a les persones

politica
Dimecres, 6 gener 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En la darrera sessió plenària abans de festes, l'ens comarcal va votar favorablement a un pressupost que s'eleva a 16,4 milions d'euros. Una xifra que respon "a la necessitat d'afrontar la situació econòmica i social" sorgida de la COVID-19.

El Consell Comarcal treballarà, aquest 2021, amb els comptes més alts de la seva història. Un pressupost que s'eleva a 16,4 milions d'euros, unes xifres inèdites, que superen en dos milions els pressupostos anteriors. En les dades que ha facilitat l'ens, destaca un increment important "de les transferències als ajuntaments per a la seva inversió social, passant dels 1,1 milions d'euros actuals als 2 milions d'euros l'any vinent".

L'increment és a partir de l'import extraordinari dels Fons de Cooperació Local, que es destina al finançament dels ajuntaments de la comarca. Pel que fa a les transferències a les famílies, creixen d'1,3 milions d'euros a 1,8 milions d'euros, un increment del 37%. En bona part aquest import correspon al finançament de les beques de menjador pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. 

Pel que fa a aquests comptes, el president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, afirmava que "estem en una crisi sanitària que ja està ocasionant greus conseqüències i estem fent els màxims esforços possibles per a fer costat a les persones". El vicepresident primer del Consell, Jordi Cuadras, afegia que "l'obligació dels governants i les institucions és cercar solucions als grans problemes, especialment en moments de crisi; per això des del Consell Comarcal de l'Anoia treballem coordinadament amb altres administracions, cercant tots els recursos que estiguin al nostre abast que ens permetin fer costat a aquelles famílies i aquelles persones que passen més dificultat en aquests moments".


1 Comentaris

D

Dilbert

igualandia

6 de gener 2021.11:51h

Respondre

I per destinar més fons a les necessitats socials diu que estalviaran despesa supèrflua, per exemple, els aparcaments privats pagats als polítics del Consell, que es veu que no poden aparcar al... Llegir més Rec com la resta de ciutadans de la Comarca que van al centre de la ciutat. I d’altres, segur.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.