TORNAR
PUBLICITAT

El Consell Comarcal no pot pagar les nòmines com a mínim fins al desembre

L’ens justifica aquesta crisi per l’“excepcionalitat” de les baixes del Secretari de l’Interventor, mentre que els representants dels treballadors denuncien “deixadesa des de fa anys” en la institució

politica
Dimecres, 19 octubre 2022. 09:51. Toni Cortès Minguet.

Aquest dimarts al migdia el govern del Consell Comarcal de l’Anoia ha comunicat en una reunió amb les representants dels treballadors que no cobraran les nòmines dels propers mesos, fins al desembre. Una situació tant crítica com inèdita i que també afectarà els pagaments a proveïdors, contractacions i altres processos burocràtics que requereixen la signatura de la figura de l’interventor.

 Un interventor que va deixar el càrrec el passat 5 d'octubre, coincidint amb la baixa –des de finals de setembre– del secretari. Un buit burocràtic que ha provocat, com va explicar el president del Consell Comarcal de l'Anoia, Xavier Boquete, als representants del comitè de treballadors, "una situació excepcional".

Les representants dels treballadors han explicat a l'AnoiaDiari que "des del Consell ho justifiquen com un cas excepcional, quan ja fa temps que es veia a venir. Hi ha una deixadesa molt gran i una molt mala planificació des de fa anys".

El govern del Consell Comarcal també es va reunir amb els caps de departaments i els portaveus dels partits polítics, als quals va traslladar en quina situació es troba l'entitat.

Les representants dels treballadors han explicat que des de l'entitat els han plantejat dues possibles solucions al problema però que es traslladen a principis o mitjans de desembre.

Està previst que aquest dimecres al migdia el govern del Consell Comarcal de l'Anoia facin una trobada amb els treballadors per traslladar-los aquesta situació.

Des del comitè assenyalen que afecta a més de 180 treballadors "que estan oferint serveis essencials a tots els municipis de l'Anoia. D'aquests, més de seixanta, provenen de plans d'ocupació, són homes i dones que han sortit de l'atur i ara es quedaran sense cobrar la nòmina". "Des del Consell Comarcal ens diuen que anirem pas a pas, però estem parlant dels sous dels treballadors!", exclamen les representants sindicals.


4 Comentaris

P

Pep

20 d'octubre 2022.20:40h

Respondre

Resumint, el Sr Boquete, ha deixat un bon BOQUETE
VERGONYA.

m

montse

IGUALADA

20 d'octubre 2022.18:55h

Respondre

No soc fan de cap partit polític, tot i que estic al dia del que fan i deixen de fer, per allò que en diuen estar al dia i poder opinar si convé.Llegint a través de xarxes socials, notices a... Llegir més diferents diaris digitals,.... en casos com aquest del consell, m’agrada donar una ullada als comentaris que hi fa la gent, en bastants surt el famos viatge del Castells a Roma, i dic, vaig a veure qui forma part del consell comarcal i SORPRESA, En CAstells no hi es, però si que hi ha el que vol ser alcalde el Sr. Jordi cuadras ( que diu lo de les rampes mecàniques i totes aquestes bajanades, .....) aixxx senyors, això no te arreglo. Encara no entenc que fan els consells comarcals, a part de tenir un munt de gent ”treballant”, ahhh si si, cobrar a final de mes (be ara diuen que no els pagaran) i que algú hi pugui enxufar els amiguets i demès. Que s’afanyin els d’Antifrau i que surti tot a la llum i que pagui qui tingui que pagar, si és que s’ha fet coses ”lletjes”. Això ni al Maig ni en cap mes s’arregla, perquè encara que canviem de color al maig, el tema seguirà sent el mateix.

P

Pol Marsal

Igualada

20 d'octubre 2022.10:40h

Respondre

Gerard, et sorprèn tot això?, a mí no. ”futbol és futbol” deia un gran entrenador d’aquest esport, doncs Gerard ”política és política” és a dir patada endavant que ja la... Llegir més col·locarem en algún raconet. Ara segur que els actuals Mestres de l’obra diran que els fonaments estaven mal fets que no ni havien en fi tot menys autocritica i asumir responsabilitats. I qui paga la festa del vot?, el poble, qui si no?. No és una vergonya ni deixadesa ni inoperància, és simplement que el preu d’una cadira en una institució és tan cara que després no hi han persones que es vulguin enfangar. El mes de maig Gerard no passarà res aquests o uns altres seguiran amb la patada endavant la colocaran en un altre raconet i el partit seguirá, el més trist és que aquestes persones que ara posen el crit al cel, amb raó, el día de la festa del vot seran peixos sense signe ni horòscop.

G

Gerard

Igualada

19 d'octubre 2022.16:00h

Respondre

Buit burocràtic ? Mentida.
Inoperància i deixadesa crònica en el millor dels casos.
Jo crec, senzillament, que no és pot ser més incompetent. El Consell tothom sap que és una institució on... Llegir més ha funcionat sempre la ditocràcia i s’ha considerat a nivell polític un ”cementiri d’elefants”.
Que en una institució pública de la nostra comarca estigui passant això és de vergonya aliena i demostra el grau de depauperació ètica en la que vivim. Ens veiem al maig, i tindrem memòria !

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.