TORNAR
PUBLICITAT

El Consell Comarcal projecta desplegar la llei LGTBI a l'Anoia

L’ens comarcal, que compta amb una conselleria per al col·lectiu LGTBI, fa els primers passos per desenvolupar accions que preveu la llei

politica
Diumenge, 27 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El nou cartipàs del Consell Comarcal de l'Anoia presenta una conselleria -la de Joventut, feminisme i LGTBI-, que, per primera vegada, contempla de manera explícita els col·lectius de persones Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals. El govern del Consell ha fet el primer pas per aplicar l'anomenada llei LGTBI al territori, amb una primera reunió de treball entre diversos consellers i la Generalitat de Catalunya.

PUBLICITAT

A la trobada hi van participar, per part del Consell Comarcal de l'Anoia, el vicepresident primer, Jordi Cuadras, la vicepresidenta responsable de Servei a les Persones, Carme Zaragoza, i la consellera de Joventut, feminisme i LGTBI, Carme González. Per part de la Generalitat de Catalunya, hi va assistir la responsable de l'Àrea per a la Igualtat de Tracte i No-discriminació de Persones Lesbianes, Gais, Transgènere, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI), Maria Lluïsa Jiménez.

"Marcar com desplegar a la comarca de l'Anoia la llei LGTBI per garantir els drets de les persones LGTBI i per erradicar conductes homofòbiques, la bifòbiques i transfòbiques" era l'objectiu de la trobada, tal com han explicat des de l'ens comarcal, des d'on han remarcat "el compromís amb les persones LGTBI". Aquest compromís es va fer palès a la constitució del nou cartipàs, ja que "en aquest mandat s'ha creat, per primera vegada, una conselleria que inclou explícitament l'atenció a aquest col·lectiu", han destacat des del Consell Comarcal de l'Anoia.

Carme González, titular de la conselleriaa de Joventut, Feminisme i LGTBI, explica que "fem una aposta per posar en valor la diversitat sexual i de gènere que hi ha a la comarca. Volem ser referent en aquest tema i avançar-nos amb iniciatives que estiguin encaminades a aquest objectiu perquè ningú, sigui jove o gran, pugui sentir-se discriminat per raons de sexe o gènere. Treballem per una comarca on, tant als municipis grans com als més petits, es vetlli pels drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals".

La llei LGTBI

Llei 11/2014 per a garantir els drets LGBTI i per erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, té com a objectiu desenvolupar i garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) i evitar-los situacions de discriminació i violència, per a assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.

La Llei recull la demanda històrica del teixit associatiu que ha liderat durant dècades la reivindicació dels drets del col·lectiu i que encara és lluny de la plena normalització. Amb ella es vol avançar, doncs, en el reconeixement dels drets. Aquesta llei ha estat pionera i completa la legislació sobre els drets i llibertats de les persones LGBTI i per a garantir el desenvolupament bàsic de les competències que té la Generalitat i que li han estat encomanades.

La no discriminació per motius d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere pot afectar diversos àmbits sensibles de la vida de qualsevol persona.

La llei 11/2014 preveu accions com un servei d'atenció, formació, un pla comarcal i altres de caràcter més reivindicatiu. Després d'aquest primer pas, Generalitat i Consell treballaran en la definició de les actuacions.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.