TORNAR

La consellera Ciuró visita l'Anoia en una trobada de Junts

La formació es mostra preocupada en aquesta trobada per com s’estan implantant les renovables

politica
Dimarts, 6 juliol 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Lourdes Ciuró, de Junts, és una de les cares noves del Govern que s'ha format fa unes setmanes. Recentment, va fer la seva primera visita com a Consellera de Justícia a la comarca de l'Anoia.

Aquest divendres 2, al Centre d'Innovació de l'Anoia, a Vilanova del Camí, es va produir la reunió de la Vegueria Penedès de Junts. L'acte va comptar amb la presència del president de l'executiva de vegueria, Robert Monzonís, els presidents de les executives comarcals de l'Anoia, el Garraf, l'Alt i el Baix Penedès, la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, i afiliats i simpatitzants.

La part inicial de l'acte va ser un balanç del mandat de l'executiva de vegueria, fins a l'actualitat, amb la intervenció del secretari d'organització, l'anoienc Jordi Carpi, i els presidents de les executives comarcals. Xènia Guàrdia, presidenta de l'executiva de l'Anoia, destacava l'impacte sobre el territori dels projectes de parcs eòlics i hortes solars en tramitació i ja existents com un dels grans reptes per la comarca.

Ciuró va defensar l'entrada de Junts a Govern per solucionar les necessitats del país: dèficit fiscal, d'infraestructures... que afecten a tots els ciutadans i que requereixen un govern estable, així com de la Vegueria Penedès (atur, salut, medi ambient, infraestructures, despoblament rural...). La consellera de Justícia va destacar el paper de l'exili, la seva veu a Europa, els judicis a diversos països europeus i la resolució del Consell d'Europa com a clau per la resolució de l'alliberament dels presos polítics. Finalment, va exemplificar com el dèficit fiscal va més enllà dels impostos ordinaris amb l'exemple de les taxes judicials, que no retornen a Catalunya tot i que la Generalitat és qui té les competències de Justícia.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.