TORNAR
PUBLICITAT

La CUP Anoia critica el "joc de cadires" del Consell que "fa créixer la despesa en 30.000 euros en sous"

L’esquerra independentista critica als Comuns per abstenir-se i afavorir ”governs de dretes”

politica
Dijous, 1 agost 2019. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El ple del Consell Comarcal va aprovar el règim de sessions i retribucions aquest dimecres a la tarda. El pacte de junters i PSC contempla dues vicepresidències per als postconvergents i tres per al PSC.

La façana del Consell Comarcal, a la Plaça Sant MiquelLa nova etapa del Consell Comarcal de l'Anoia, amb el pacte Junts-PSC ha arrencat amb polèmica. I després de la tensa sessió d'investidura i del ple del cartipàs, un dels grups que és a l'oposició de l'ens situat a la Plaça Sant Miquel d'Igualada, la CUP, ha emès un comunicat on retreu de nou un pacte que "respon a interessos partidistes i personalistes i no a interessos de millora del bé comú" ja que, asseguren, "es un pacte entre dues forces perdedores i en teoria contraries ideologicament". Afirmen també que "no respon a cap lógica de millora social, sinó només als interessos del PSC i de l'antiga Convergència per mantenir les cadires i els sous". La CUP Anoia apunta que "la conseqüència és "l'augment de la despesa publica en 30.000 euros ja que hi ha un conseller més que el darrer mandat a dedicació exclusiva fruit del joc de cadires entre els dos grups". 

Els cupaires constaten que "s'han sacrificat les autonomies dels grups de diversos municipis" i indiquen la posició de Jordi Barón a Vilanova. Barón és el portaveu dels junters al Consell Comarcal "gràcies a que s'abstingué al ple municipal vilanoví per permetre l'alcaldia de la Noemí Trucharte". Aquesta "ha  perseguit ideologicament i multat a persones per enganxar cartells en defensa del referèndum", un fet que, "després dels esdeveniments de l'1 d'octubre i posteriors, converteix aquest intercanvi de favors per repartir-se les cadires en un pacte roí".

Consideren que "Igualada ha estat una peça clau d'aquest pacte. El PSC ha permés l'aprovació del govern Castells a Igualada a través d'un pacte silencios que ha tingut com a recompensa fer del portaveu dels socialistes igualadí Jordi Cuadras vicepresident primer i portaveu dels socialistes també al Consell Comarcal". Assenyalen també als "Comuns, com a força de l'arc esquerre, que s'hagin abstingut davant aquest pacte de la vergonya, permetent governs de dretes a la capital de la comarca i al Consell Comarcal". Afegeixen que "passen a formar part del joc de cadires que des dels seus inicis sempre han criticat". Conclouen que "no podem entendre aquests pactes entre PSC i Junts x Catalunya si no és per mantenir els càrrecs i els sous. Denunciarem pràctiques poc ètiques ja que els vots de la ciutadania no poden ser utilitzats partidistament".


1 Comentaris

A

Antoni

Igualada

1 d'agost 2019.16:23h

Respondre

El ridicul de la CUP comença a ser preocupant... al ple del consell d’ahir van quedar en evidencia dient mentides i van rectificar quan se’ls va informar que aixo que diuen de 30.000 euros mes... Llegir més no era veritat. no hi ha cap pujada de 30.000 euros. fins i tot ERC ho va reconeixer. Aixo si, la CUP fa el comunicat amb la mentida inclosa. quin ridicul

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.