TORNAR

La CUP Anoia exigeix al Consell que no tanqui l'Escola de Dansa

Les cupaires critiquen les formes ”d’anunciar un tancament per carta”

politica
Dimarts, 9 juny 2020. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup comarcal de l'esquerra independentista carrega contra la decisió del govern de Junts i PSC. Assenyalen que la direcció del Consell "ni ha trobat finançament per reformar l'edifici, ni tampoc un espai nou."

Segons la CUP, són "seixanta-cinc anys d'història de l'única escola pública de dansa de l'Anoia cessats per carta". Les dues conselleres comarcals de la CUP expressen per carta la seva disconformitat amb el govern: "sembla que aquesta és la manera habitual de procedir del Govern del Consell Comarcal. Ni reunions prèvies amb treballadores, ni sessions informatives per a famílies ni grups de treball intersectorials per trobar una solució conjunta al problema."


El centre de l'Escola de Dansa de l'Anoia va començar la seva activitat l'any 1955 i va ser reconeguda i autoritzada pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya l'any 1990. Com s'anunciava aquest dilluns, tancarà les portes de cara el curs 2020-2021 per ordres del Govern del Consell Comarcal de l'Anoia. L'ens proposa un sistema de beques com a contrapartida per fomentar els ensenyaments artístics.

Els altres grups comarcals, segons la CUP, van rebre la notícia en una reunió de portaveus, "així com es transmetia per carta a famílies i treballadores afectades." "Vist que l'edifici no complia amb nombroses mesures de seguretat i vista la necessitat de fer-hi obres, el Govern del Consell va notificar per carta i sense cap reunió ni previ avís al mes de novembre de 2019 que les entitats havien d'abandonar el local amb poc més d'un mes de marge" remarca l'esquerra independentista.

A finals d'any, l'Ajuntament de Montbui va cedir les instal·lacions del Mont-Àgora per ubicar-hi provisionalment l'Escola de Dansa mentre el Govern del Consell no trobés un altre lloc on ubicar-la. La CUP apunta que "lamentablement i per manca d'espai, Mont-Àgora no pot continuar assumint l'Escola de Dansa. Paral·lelament a això, el Govern del Consell Comarcal ni ha trobat el finançament per tirar endavant les obres de l'edifici del C/Sant Carles que permetrien el retorn de totes les entitats culturals sense ànim de lucre expulsades ara fa uns mesos ni tampoc ha trobat un nou espai per ubicar l'Escola de Dansa."

Les conselleres cupaires retreuen que el govern parli del "dèficit" de l'Escola de Dansa: "entenem que l'escola de dansa és un servei públic d'atenció a les persones, que no només compleix amb l'objectiu d'ensenyar la disciplina de la dansa, sinó que és un espai de socialització d'infància, adolescència i persones adultes així com és una entitat que promou la salut comunitària i, per tant, ha de ser deficitària per a l'administració."

Veuen com a conseqüència que "moltes famílies no puguin permetre's apuntar els seus infants i adolescents a acadèmies privades de dansa malgrat que el Govern del Consell aposti per l'anunciat sistema de beques". En el comunicat, l'esquerra independentista qüestiona quin serà el sistema de beques i si donarà cobertura a totes les famílies que s'han quedat sense Escola de Dansa.

Demanen al govern del Consell "transparència i responsabilitat. La seva manera d'actuar durant els darrers mesos amb l'Escola de Dansa ha estat opaca i no ha tingut en compte els interessos de les usuàries. Un cop més, veiem com les entitats supramunicipals s'aprofiten de la seva inaccessibilitat per fer i desfer unilateralment sense posar al centre de les seves polítiques la vida de les persones. Un cop més, l'educació pública es troba davant d'un mur construït pels interessos d'algunes persones. Instem als municipis de la comarca a què se sumin a aquesta denúncia i exigim al Govern del Consell Comarcal que segueixi treballant per la continuïtat de l'Escola de Dansa per al curs vinent."


2 Comentaris

P

Paco del Llobregat

Igualada

10 de juny 2020.08:53h

Respondre

Que la tanquin. Aquesta escola és un residu franquista de la ”Sección femenina”. I la CUP que vagi exigint....

P

Paco

Piera

9 de juny 2020.13:51h

Respondre

Per la CUP la resta d ela comarca no existim? Volen mantenir una cosa només pels d’Igualada i crec que el consell comarcal ha de treballar pe tota la comarca. bona decisió i bona opcio que hi... Llegir més hagi les beques per ensenyaments artistics. aixi si que sera per tota la comarca

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.