TORNAR

La CUP d'Igualada afirma que "s'han denegat 27 beques menjador per manca de pressupost"

Subratllen que ”moltes famílies no poden assumir el preu del menú sense beques”

politica
Dimecres, 25 juliol 2018. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La formació que representen Albert Mateu i Eva Pedraza etziben que el govern no ha complert "amb allò que es va aprovar el ple d'augmentar el pressupost en beques menjador si creixia la demanda". Demanen que es canviï el model actual per un de tarifació social.

El grup municipal de la CUP va denunciar, al ple de l'Ajuntament d'Igualada, que el govern de Marc Castells "ha denegat 27 sol·licituds de beca menjador durant el curs 2017-2018 per manca de pressupost". L'esquerra independentista ha sol·licitat les dades al consistori i "mostren que el govern no va acatar les bases reguladores d'aquestes beques aprovades al ple de maig de l'any passat, les quals establien que aquestes ajudes no poden no atorgar-se per motius de manca pressupostària".

Així, manifesten que "les bases aprovades l'any passat fixaven que en tant que són ajuts amb finalitats de caràcter social, queden excloses de l'Ordenança General de Subvencions de l'Ajuntament d'Igualada i, per tant, si hi ha més sol·licituds que pressupost, el pressupost ha d'augmentar". Malgrat tot, els cupaires han donat un sí crític a les noves bases reguladores de beques d'ajuts de menjador per al curs 2018-2019 perquè, sostenen, "les beques són necessàries per a molts infants i famílies igualadines però no podem confiar en un govern que no respecta les mesures aprovades al Ple de l'Ajuntament".

La formació carrega contra el govern Castells per "la seva manca d'interès a l'hora d'abordar les demandes i necessitats socials de la ciutadania". Pels cupaires, el fet que l'Ajuntament "hagi abandonat a 27 infants negant-los les beques menjador per manca de pressupost, tot i que segons barems els corresponien, és molt greu, no només per no respectar els acords presos al Ple de l'Ajuntament, sinó perquè aquest govern té la frivolitat de perdonar 25.000 euros a la MIPS o gastar-se diners en una aplicació TICKDI que no ha servit per a res, a la vegada que no augmenta el pressupost de beques per arribar a 27 infants que en tenien el dret i la necessitat".

La regidora Eva Pedraza va recordar al govern "el document que van rebre del consistori on s'acreditaven aquestes denegacions, dades que no han estat desmentides pel govern de la ciutat". En aquest sentit, Pedraza va fer una dura crítica al govern de Castells, en especial a la regidoria d'ensenyament dirigida per la regidora Patrícia Illa, acusant-los d'"irresponsables, ja que segons les bases aprovades estan obligats a cobrir els ajuts de caràcter social encara que la partida pressupostaria sigui insuficient, sinó que a mes és una mostra de la falta de rigor i seriositat". És per aquest motiu que els cupaires van titllar "d'hipòcrita el govern per demanar l'aprovació d'un pla d'infància havent abandonat a 27 infants al denegar-los la beca menjador que els corresponia".

Durant el ple, el grup de l'esquerra independentista va demanar "canviar de model d'ajuts de beques per un de tarifació social" argumentant que "les demandes socials no són ateses en la seva totalitat per l'Ajuntament perquè hi ha un desinterès per part del govern Castells vers les necessitats econòmiques de les famílies igualadines, però també per un error propi del sistema de beques". Segons la CUP Igualada, "el sistema actual de beques té l'objectiu de tapar alguns forats, però no resoldre el problema, que és que cap infant es quedi sense cap àpat en aquest cas".

En el cas dels alumnes becats, Pedraza deia al ple que "moltes famílies no poden assumir la diferència entre els 3 euros de beca i el preu del menú, i que malgrat a les escoles públiques es facilita el sistema de compactació que permet que tinguin 2 ó 3 àpats setmanals, hi ha algunes escoles privades amb concert d'Igualada que no faciliten la compactació, provocant que molts d'aquests alumnes no puguin fer ús de l'ajut". És per aquest motiu que la regidora cupaire van tornar a recordar al Ple de l'Ajuntament "la necessitat d'una figura que vetlli per tal que les escoles de la ciutat posin totes les eines al seu abast per facilitar l'ús de la beca a les famílies i no agreujar l'exclusió social".


3 Comentaris

M

Martí

27 de juliol 2018.12:18h

Respondre

per cagar-se! a ells el sou no els falta, però tenen el valor de deixar a nens sense beca. Molt amable tot plegat! si si, un alcalde amb valors!

P

Pepita Grau

25 de juliol 2018.19:38h

Respondre

Per quan la ciutat europea de les beques menjador?

b

berto

25 de juliol 2018.17:25h

Respondre

Pressupost, per els Focs artificials de la festa Major, hem de suposar , que no faltaran !
Veritat Sr Castells, ? no ens foti un disgust!!

(poc pa, i molt circ ), mai mes ben dit!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.