TORNAR
PUBLICITAT

La CUP intenta negociar amb ERC i el regidor no adscrit un govern a Vallbona

L’esquerra independentista treballa per trobar socis de govern ja que té dos sobre nou regidors

politica
Dissabte, 22 juny 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La trencadissa a dins d'Esquerra pot dificultar que els cupaires trobin un soci de govern al municipi, on estan en minoria. El cap de llista d'ERC és considerat "trànsfuga" i la CUP el volia incorporar al govern també.

Un dels actes de la CUP VallbonaEl partit que ostenta l'alcaldia de Vallbona d'Anoia, la CUP, espera poder conformar un govern fort a la localitat. Malgrat el trencament entre el cap de llista republicà, Jordi Rabell, i la pròpia ERC, l'assemblea local cupaire intentarà la confecció d'una coalició amb quatre regidors a l'Ajuntament. Els cupaires s'han de reunir la setmana vinent amb ERC, ara representada per un sol edil a l'Ajuntament, per mirar de bastir una aliança. Una aliança que inclouria, també, justament al regidor que s'ha desmarcat d'ERC i al que els republicans titllen de "trànsfuga", Jordi Rabell, el que va ser el seu cap de llista.

De moment, l'esquerra independentista treballa en minoria i espera que es recomponguin les relacions entre els republicans i Rabell: "estan dolguts" però "per fer un govern d'esquerres a Vallbona d'Anoia" comptàvem amb aquests dos regidors, de manera que confien en trobar una fórmula per donar estabilitat al municipi. Es ve d'un govern, el del PSC i PDeCAT, que va acabar el mandat anterior amb tres regidors sobre nou. 

A la investidura, la CUP va assolir el govern amb Meritxell Baqué d'alcaldessa, gràcies als vots tant de Rabell com del regidor que es manté al partit, Roc Farreras. Amb això, més els dos vots propis i el de Paco Corral, regidor de VV, Baqué es convertia en la primera alcaldessa de la història de Vallbona d'Anoia. La cupaire és filla del primer batlle democràtic del municipi, Josep Baqué (CiU).


1 Comentaris

P

Paco Corral

Vallbona

28 de juny 2019.07:49h

Respondre

Hay muy poco de verdad en esta noticia. Deberiais ser mas rigurosos, tampoco es tan dificil, Vallbona esta cerca y ademas hace tiempo que se invento el telefono.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.