TORNAR

L'Ajuntament de Calaf celebra el darrer ple del mandat 2015-2019

Diversos regidors van acomiadar-se de la política municipal

politica
Dilluns, 6 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament de Calaf va celebrar, el passat dilluns 29 d'abril, el darrer Ple municipal d'aquest mandat. En aquesta sessió plenària es van aprovar dues modificacions de crèdit amb majoria simple i alguns dels regidors i regidores actuals van aprofitar aquest darrer Ple per acomiadar-se i dedicar unes paraules a la ciutadania.  

La primera de les dues modificacions de crèdit aprovades pel Ple corresponia a l'Expedient 543/2019, proposavadestinar una partida de 71.000€ equivalent a la devolució de la subvenció del castell i destinar-la a partides com el conveni amb l'INCASOL, amb CATSALUT i amb Bombers, projectes de participació ciutadana i la compra de tumbones i jardineres.

El grup de CiU es va abstenir en aquest punt, "per tal que no els fessin responsables a ells de no poder tirar endavant els projectes de participació ciutadana que s'incloïen en aquest punt", com han informat des del consistori calafí. El seu portaveu, Joan Caballol, va afegir que l"amentaven que no es resolgui la problemàtica de no tenir una partida destinada a participació ciutadana amb un altre tipus d'acord" han afegit des de l'aAuntament.

El GiC, per la seva banda, va votar en contra "perquè la via per aprovar uns pressupostos és una altra i, si l'equip de govern no disposa dels suports necessaris de l'oposició per fer-ho, l'alcalde s'hauria de sotmetre's a una qüestió de confiança, com ja reclamen des de fa temps", han explicat des de l'Ajuntament de calaf. El seu portaveu, Josep Casulleras, va lamentar la manca d'informació que se'ls havia donat sobre aquest tema.

Per part del govern, Montse Mases, regidora d'Economia i Hisenda, va insistir que cada any es convida a l'oposició a participar en la redacció del pressupost però que el GiC, aquest any, no han volgut ni reunir-se. També va explicar que no estan presentant modificacions de crèdit d'altres accions a l'espera de les eleccions, però que creuen que governi qui governi, és important mantenir i assegurar la partida de participació ciutadana per posar en valor la veu del poble.

Aquesta modificació es va aprovar per 5 vots a favor (JxC), 3 abstencions (CiU) i 3 en contra (GiC).

La segona modificació de crèdit, corresponent a l'Expedient 550/2019 consistia en la realització de deu aparcaments de bicicletes per un cost de 2354,16 €, que ve finançat per la Generalitat amb un 50% i la resta a través de l'Ajuntament amb part de la partida de la subvenció del castell també. Aquests s'ubicaran a la plaça dels Arbres, plaça BCN 92, plaça Alta Segarra, plaça Catalunya; davant l'Institut, l'Ajuntament, el CRO, el Barri Nou i la piscina; i s'ampliarà el del camp de futbol.

Aquesta segona modificació també es va aprovar per 5 vots a favor (JxC), 3 abstencions (CiU) i 3 en contra (GiC).

Alguns regidors i regidores van aprofitar el seu darrer Ple per acomiadar-se. Així, Neus Aparicio (GiC) va voler fer una reflexió general,  recordant que el Ple de Calaf és un òrgan col·legiat i que ells el que han intentat fer és portar i representar a les més de 300 persones que els han votat. En aquest sentit, considera que quan se'ls ha maltractat a ells, també se'ls ho ha fet als seus votants. Per això, va acabar demananant que es doni exemple i dignifiqui el Ple.

Per la seva banda, Maria Antonia Trullàs (CiU) va dir que ara calia donar pas a altra gent però que ella volia agrair a totes les persones de Calaf el suport que li han donat sempre al seu grup, i agrair també la tasca dels regidors que ha tingut al seu costat com a alcaldessa. Finalment, també va demanar als futurs regidors que tinguessin respecte a tot el municipi perquè s'havia trobat a faltar els darrers quatre anys.

Finalmenrt, Jesús López (CiU) va expressar que ha estat un honor treballar pel poble aquests anys i també va agrair el suport rebut.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.