TORNAR
PUBLICITAT

Una desena d'anoiencs participen a la trobada de càrrecs electes sobiranistes

Els participants de la comarca a la trobada, de la CUP o regidors no adscrits

politica
Dimecres, 23 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Tot i que és una iniciativa que ha partit de l'òrbita cupaire, dos centenars de càrrecs electes d'altres partits van ser a la trobada a Sants. Es va comptar amb les intervencions d'alcaldes de Junts per Catalunya i ERC, també.

El dilluns va tenir lloc una reunió de càrrecs electes de tot el Principat, una trobada centrada en trobar consensos "per l'amnistia" i "l'autodeterminació". En aquesta trobada on hi van assistir vora 300 persones es va presentar un text, la Declaració de Sants. De l'Anoia hi va acudir una desena de càrrecs electes, la majoria de la CUP, però també regidors ara sense vincles amb cap partit, com el poblatà Albert Duran. Dels tres centenars de participants, només 100 pertanyien a la CUP: hi havia regidors i alcaldes de JxCat, ERC, Podemos o Guanyem. 

La trobada va tenir lloc a SantsEl document del que es partia va rebre algunes modificacions en les gairebé 40 intervencions que van fer-se. Hi consten l'exercici de l'autodeterminació, l'amnistia o el fi de la repressió, però també s'ha tractat la creació de comissions: per exemple, sobre com fer efectiva la desobediència. La igualadina Eva Pedraza considera que "el debat va ser molt bo. Les directives dels partits grans demanaven que no s'hi assistís. En tot cas, hi ha organismes com el Consell de la República que haurien de fer aquestes funcions i fins ara no han estat gaire actius; en aquesta trobada vam proposar punts de partida per fer front a la situació". Ara s'han de crear aquestes comissions, doncs, "per proposar línies d'actuació també".

Albert Duran, per la seva part, comenta que "hi ha constituïda una assemblea d'electes des de fa anys, però no s'ha activat. Amb aquesta trobada volíem començar a explorar solucions davant la paràlisi de propostes. El nostre grup de treball municipal ho va tractar i vam decidir venir. És cert que pot semblar precipitat, però des del món municipal hi hem de dir alguna cosa. Vam escoltar el document inicial i ara s'ha de nodrir de les aportacions que s'hi van fer".

El regidor poblatà celebra que "en aquesta trobada es van deixar enrere vetos, va ser enriquidora i vam veure una mica de la unitat que cal, per sobre dels partits. Esperem que sigui l'inici d'alguna cosa. És el que hauria d'haver fer l'assemblea de càrrecs electes que ja hi ha constituïda des de fa anys". Entre els ponents més destacats hi havia l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP), creu la reunió és "una qüestió d'emergència política necessària i bàsica davant la buidor de la sobirania del Parlament". Venturós va parlar de buscar consensos per l'amnistia per a totes les persones "represaliades políticament per l'Estat espanyol" i treballar en una taula internacional de diàleg, a més de l'exercici de l'autodeterminació. Al document, entre altres qüestions, també s'apunta a la retirada de les forces policials i cossos militars de l'Estat desplegades al país, així com la dissolució de la BRIMO dels Mossos d'Esquadra, a qui assenyalen com a principals responsables de la "violència desplegada aquests dies".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.