TORNAR
PUBLICITAT

La Diputació de Barcelona lliura a l'Ajuntament d'Argençola l'avanç de Pla d'ordenació urbanística

politica
Diumenge, 10 març 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Diputació de Barcelona ha realitzat l’avanç del Pla d’ordenació urbanística (POUM) d’Argençola, un document de planejament que descriu com i on es desenvoluparà urbanísticament el municipi i defineix els trets essencials que contindrà el futur Pla urbanístic.

Després d’una primera fase d’anàlisis i diagnosi urbanístic, s’han definit els objectius i els criteris generals del futur pla i s’han concretat també les característiques bàsiques i estructurants d’una proposta d’ordenació. D’entre dos escenaris estudiats, s’ha escollit l’alternativa que garanteix un creixement sostenible a partir de les projeccions demogràfiques del municipi, preservant els seus valors ecològics i culturals.

El document tècnic s’ha sotmès a un procés de participació ciutadana, i un cop aprovat pel ple municipal, a continuació s'obrirà un període d’exposició al públic i serà tramès per a ser avaluat pels òrgans competents de medi ambient per a l'avaluació ambiental estratègica ordinària i per la Comissió Territorial d’Urbanisme.

Argençola és un municipi situat a l’Anoia, amb una població de 250 habitants i un terme municipal de 47,30 km2. El territori es disposa en una orografia  molt accidentada i estructurada a través de les rieres de Clariana i de Goda que li confereixen caràcter i qualitat ambiental, on s’intercalen zones de bosc amb zones agrícoles de secà, per anar aprofitant els espais més plans en forma de terrasses. La població es distribueix en els nuclis d’Argençola, Carbassí, Porquerisses, Clariana i Contrast, quedant relativament ben comunicats, alguns a través de la  carretera N-II.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.