TORNAR

La diputada socialista Isabel López va parlar de les pensions com 'un dret en perill' a Piera

López: “La reforma del sistema de pensions està essent un atac cap aquest dret constitucional”

politica
Dimecres, 26 febrer 2014. 17:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
“La reforma del sistema de pensions està essent un atac cap aquest dret constitucional”, va manifestar Isabel López Chamosa, diputada del PSC al Congrés dels Diputats, el passat dijous 20 de febrer a Piera, en el marc de la xerrada organitzada pel PSC-Piera “Reforma de les pensions: la fi de les pensions dignes?”.

Isabel López i Javier Perellón

La xerrada va començar amb una breu introducció de Javier Perellón, regidor pel PSC a Piera, el qual va situar la gent gran com un col·lectiu que pateix la crisi econòmica de manera important, i que els últims temps està esdevenint el pal de paller de moltes famílies que s’han quedat sense ingressos i només poden disposar de la pensió dels avis.

La diputada Isabel López va realitzar un repàs a l’actualitat sobre el sistema de pensions, tant de la reforma impulsada pel govern Rajoy com de la situació del sistema. Així, quan es parla de que el sistema està en perill no es recorda que el major problema del sistema de pensions és l’atur, i ha estat precisament això l’excusa que ha utilitzat el PP per tal d’aplicar una reforma que reduirà el poder adquisitiu dels pensionistes en el futur.

Per evitar els problemes de finançament del sistema, el PSOE va oferir al PP alternatives, com són que les pensions no només es financiïn amb les cotitzacions socials sinó també a través dels pressupostos generals; el PP es va negar a debatre aquestes alternatives. Aquest suposat perill sobre les pensions ha fet que les aportacions als plans de pensions privats vagin augmentant any rera any, aconseguint xifres rècord l’any 2013.

Un altre dels temes que es van debatre va ser les jubilacions anticipades, utilitzades anteriorment amb excessiva facilitat sobretot per empreses amb molts beneficis, i que actualment estan limitades. Al finalitzar el debat, el públic va realitzar les seves preguntes sobre casos particulars així com també reflexions de caire general sobre el que està passant amb les pensions.

Amb aquest acte el PSC-Anoia referma el seu compromís ''a posar sobre la taula debats que ocupen i preocupen a la gent, i el debat sobre les pensions és un d’ells''. Des del PSC s'afirma que volen ''que la gent visqui amb dignitat, i les pensions, el major sistema de redistribució de riquesa que té l’estat, és un pilar bàsic per aconseguir aquesta dignitat. És per això que per garantir el sistema de pensions no volem reduir les quantitats percebudes, sinó augmentar els ingressos per tal de garantir que les pensions siguin justes''.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.