TORNAR
PUBLICITAT

Dos plens extraordinaris a Òdena per debatre el mateix: cadastre i indemnitzacions de regidors

Prosperen les propostes de l'equip de govern

politica
Dimecres, 1 juliol 2009. 01:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Gairebé 150 veïns d'Òdena ha assistit al doble ple d'aquest dimarts. Totes dues sessions plenàries, extraordinàries i a més a més urgent, la segona, tenien els mateixos punts a l'ordre del dia: el cadastre i les indemnitzacions dels regidors de l'equip de govern. Tot i que s'han fet per separat, els dos plens, el primer a instàncies de l'oposició i el segon convocat per l'equip de govern,  han servit bàsicament per acabar de detallar i reiterar el posicionament de majoria i oposició respecte tots dos temes. En el darrer s'han aprovat totes dues propostes amb els 6 vots favorables de l'equip de govern.

El grup municipal d'ERC

El regidor no adscrit i el grup de CiU

L'alcalde i el regidor d'hisenda

Els dos plens han servit per tornar a refermar els posicionaments de majoria i oposició sobre el cadastre i les indemnitzacions dels regidors del govern

El ple ha estat seguit per molts veïns del municipi

'Estem igual' deien alguns veïns a la sortida del darrer ple, dues hores després d'haver entrat al saló de plens. Tal i com tothom, veïns, oposició i majoria esperaven, els 6 vots de l'equip de govern han decantat totes les decisions de tots dos plens. Algunes intervencions, les primeres de l'oposició han estat aplaudides pels assistents, fins que l'alcalde els ha demanat que no entorpissin el ritme del ple i s'abstinguessin de fer tals manifestacions sorolloses.

El primer, convocat pels dos grups a l'oposició i el regidor no adscrit ha estat per demanar, una vegada més a l'equip de govern que demanés anular la ponència de valors i retornés als ciutadans la diferència pagada aquests dos anys. Pel que fa les indemnitzacions que cobren els regidors de l'equip de govern, han demanat que deixin de cobrar els reunions dels dilluns al vespre, que consideren que són de partit i no de govern, que tornin els diners cobrats en aquest sentit des del 2007, i que revisin el que cobren els regidors perquè s'adeqüi al que cobren els regidors de municipis similars, ja que actualment 'és molt superior'. Tal i com s'esperava, tots dos punts han estat denegats pels 6 vots en contra de l'equip de govern, vers el 5 a favor de l'oposició.

El segon ha estat convocat per la majoria ja que segons l'alcalde 'calia fer-ne un de positiu en vistes que el convocat per l'oposició no tenia cap possibilitat de prosperar'. En aquest l'alcalde ha fet una llarga exposició de motius sobre el posicionament de l'equip de govern sobre el cadastre, i en l'altre punt ha recordat que els regidors van votar a favor de les quantitats, i els ha demanat, a l'oposició, que rectifiquin les acusacions fetes per ERC a la premsa i que facin propostes concretes sobre les indemnitzacions. Però anem a pams

El cadastre

L'oposició: Els dos grups i el regidor no adscrit han coincidit en recriminar a l'alcalde que 'no ha estat al costat dels ciutadans, ja que ha anat a la seva, sense acceptar la mà de la Comissió de cadastre, donant per bona la ponència de valors en el seu moment i no assumint, ara, que es va fer malament'. Han comparat alguns dels valors i preus de finques i terrenys d'Òdena amb els d'Igualada o la Pobla i han insistit que la diferència entre els valors, malgrat la ponència d'Òdena va ser feta en ple boom immobiliari, no es deu només a la caiguda dels preus de mercat 'ja que els preus han caigut un 25%, no un 75%'.

La majoria:El segon ple ha servit perquè l'alcalde fes una llarga exposició en la que a banda de recordar que la revisió es va fer 18 anys després de l'última, per adequar els valors al mercat, ha explicat que la gerència del cadastre ha confirmat que es farà una revisió dels valors cadastrals del municipi d'Òdena al 2012, també que s'enviarà una carta a tots els veïns d'Òdena on a banda d'estar tot explicat els convida a acostar-se a l'ajuntament si tenen algun error en la fitxa cadastral. Guisado també ha assegurat que 'no és cert que l'IBI d'Òdena sigui quatre vegades més alt que el d'Igualada', i s'ha compromès a que l'ajuntament d'Òdena ajustarà el tipus impositiu de l'IBI perquè l'increment que repercuteixi en els veïns sigui només de l'IPC.

En les votacions no ha prosperat la presentada per l'oposició al primer ple però si la de la majoria al segon. Amb aquesta s'accepta que la revisió es faci al 2012, que s'impulsi un coeficient reductor des del govern central que hauria de corregir a la baixa els valors cadastrals de manera anual, i demanar a les federacions de municipis de Catalunya i de l'estat que ho recolzin.

Indemnitzacions dels regidors del govern

L'oposició:CU, ERC i el regidor no adscrit han reiterat que la petició d'informació no és 'en cap cas una desqualificació de l'equip de govern' insistint en la seva petició al govern que deixin de cobrar els reunions dels dilluns 'que són reunions de partit més que de govern; sense aquest cobrament els salaris dels regidors es reduiran un 50% i s'equipararan al que cobren els regidors d'ajuntaments de municipis similars'. Així mateix han assenyalat que 'vam votar unes quantitats, no unes freqüències, i no vam veure que s'incloïen per cobrar unes reunions, les de govern, que no es poden cobrar'. Han lamentat que es digués que es congelaven els sous 'però que al pressupost 2009 hi ha un increment en salaris del 10%'. En aquest sentit han lamentat que alguns sous dels regidors 'arriben als 800€ i fins i tot als 2.000 en algun mes concret'

La majoria: L'alcalde ha recriminat a l'oposició que fes ús 'd'informació a mitges per crispar als ciutadans'. Ha recordat que les quanties de les indemnitzacions es van aprovar per unanimitat i els ha demanat 'responsabilitat i maduresa'. En aquest sentit ha instat al grup municipal d'ERC 'que rectifiqui l'acusació greu que va fer a través de la premsa o que la ratifiqui'.

La proposta que ha prosperat ha estat la de la majoria, amb l'abstenció dels regidors de CiU.


7 Comentaris

l

lo raier odenenc

ÒDENA

4 de juliol 2009.23:45h

Respondre

òdena, no és competència seva???....quina pena!!!... jo també vaig estar al ple i vaig entendre perfectament que tant ciu com erc li recriminaven a l’alcalde que en un primer moment ell va ser... Llegir més qui va signar un informe donant permís al cadastre per tirar endavant amb aquests preus que ens han posat. vergonya! és el que hauria de sentir el nostre màxim representant en no defensar-nos en aquell moment. també vaig sentir perfectament que el comparaven amb el que si que van fer els alcaldes de la pobla i d’igualada, que si que es van mirar el que proposava el cadastre i van corregir i van mirar de tenir uns valors correctes i justos pels seus conciutadans. així és com treballen al nostre ajuntament?...amb els cuartos que ens costes (de 1500 a 2500 euros) cada regidor/a podrien mirar de fer més bé la seva feina, oi? i respecte als sous, vaig poder interpretar que el que van votar tots per unanimitat és el que cobrarien per cada reunió, no pas quantes reunions fessin. pel que van dir, està clar que s’apunten tantes reunions com calgui perquè els surti un sou d’entre 1500 i 2400 euros al mes. una vergonya! sense que ningú pugui controlar si es fan o no aquestes reunions i a més no sé que deien que també s’apuntaven les reunions del dilluns al vespre. vergonya...i molta!!! aquesta és la que hauries de sentir santi, vergonya aliena dels qui ens governen, s’aprofiten del poble i no vetllen per nosaltres!!! no m’estranya que el govern no hi fes cas...és clar, qualsevol deixa de guanyar aquesta pasta per anar 1 o 2 hores al dia. santi, t’has plantejat que hi ha molts parats que estan cobrant els 700€ de l’atur i que en breu se’ls acabarà? t’has plantejat que molta gent és mileurista i que treballa més de 8 hores al dia per aconseguir-ho? t’has plantejat que el propi alcalde va deixar la seva anterior feina per fer 8 hores i més a l’ajuntament i que solament cobra uns 2700€ al mes? comparades les dedicacions...això demostra el que ens estan fent!!! jo et recomanaria que t’informessis bé del que dius abans de sentir segons de què i de qui aquesta vergonya aliena que pateixes!!

S

Santi

Òdena

3 de juliol 2009.17:00h

Respondre

Jo aquesta vegada vaig anar a aquest ple i vaig sentir vergonya de una oposició que critica al govern d’una cosa que no es competencia seva, planteja uns acords que nomes busquen culpables i que... Llegir més naturalment no s’aproven i quan hi ha una proposta d’acord en positiu per part del govern, voten en contra. Molta gent no ho va entendre i va marxar aburrida. I el tema de les imdemnitzacions es vergonyos i ridicul dir que van votar-ho a favor de que es cobression, però que el seu esperit es que no es tenien que cobrar. La veritat vaig sentir vergonya aliena. I no m’estranya res que el govern no hi fes cas, es que es ridicul plantejar que per fer una feina no s’ha de cobrar.

a

anedo

òdena

3 de juliol 2009.01:24h

Respondre

”un odenenc”, vols dir que hi erets al ple....doncs jo vaig poder veure i sentir les acusacions que el representant d’esquerra, el regidor no adscrit i el representant de CiU li van fer a... Llegir més l’alcalde i aquest solament es va limitar a dir...posem el punt a votació...(passem el rodillo absolutista sense ni tant sols contestar)...quina resposta, oi? extrany no?...doncs a Òdena, cada vegada veiem que és menys extrany perquè fins i tot la seva pròpia gent ja li diu que té massa supèrbia....que sembla un dictador....i perquè al seva pròpia gent ho comenci a dir....vol dir que alguna cosa li ha passat al senyor alcalde...i que alguna cosa comença a canviar al poble....PER FI!!!!!

u

un odenenc

Òdena

2 de juliol 2009.23:48h

Respondre

Jo encara espero si el senyor Casanova, ratifica o rectifica les greus acusacions que va fer contra l’equip de govern en l’assumpte dels cobraments, segons ell, irregulars. Jo hi era allà i... Llegir més l’alcalde ho va preguntar en dues ocasions i el regidor d’ERC, no va dir ni ”mu”. Extrany, no?

M

Miquel

L'Espelt

2 de juliol 2009.11:00h

Respondre

M’agradaria aprofondir en un concepte del que parla l’”anedo”.

No entraré en opinions polítiques, ni cadastrals ni de sous, perquè cadascú és lliure de treure les seves conclusions del... Llegir més que va passar als plens.

El que no és digne ni democràticament higiènic, i trobo que els periodistes no n’heu fet el ressò adient, és que al segon punt del primer ple, després del torn de paraula dels regidors de l’oposició i deixant sobre la taula un tema tan greu com els cobraments de reunions, l’alcalde renunciï a donar la seva opinió sobre el tema i passi directament a la votació (que evidentment sap que tenia guanyada).

Un minut després comença el segon ple dient (perdoneu-me que no sigui literal però no tinc la gravació): com que ja se sabia que el ple anterior no tenia cap possibilitat de sortir endavant .....

Això ho sabíem tots, però el poble es va reunir allà per sentir explicacions, arguments, d’uns i altres i no per repassar que sis són més que cinc, que això ja s’ensenya a primària.

El menysteniment que va demostrar a tots els reunits a la Sala (regidors de l’oposició i públic) no crec que sigui un exemple de democràcia participativa. Espero que algú del seu voltant li faci veure així i el proper dia doni la seva opinió sobre els temes que es debaten.

A alguns els treuria dubtes per seguir creient en ell i els altres no podrien recordar allò de: ”el que calla otorga”.

a

anedo

òdena

2 de juliol 2009.08:40h

Respondre

Si Pere de la Cullera....et deus referir a la meteixa CENSURA que gasten a CONCA TV, la tele Socialista i on solament apareixen les intervencions dels socialistes i els alcaldes socialistes...sempre... Llegir més ”más de lo mismo”...i t’informo que la paguem entre tots la TV CONCA...que lo sepasss.va home! sigues objectiu i reconeix la veritat....teniu un bon aparatu a disposició!!
no vinguis denunciant i acusant un bon medi de comunicació com aquest que dona l’oportunitat de participar a tothom!! va Pere de la Cullera! digues la veritat...total....la cazicada de l’altre dia va ser com les d’èpoques passades....en Guisado no va contestar l’oposició...cap resposta a les greus acusacions que se li van fer....va preferir muntar un altre ple després per avorrir-nos una altra vegada amb el seu discurs ple de...res...com sempre...

E

El pere de la cullera

casa meva

1 de juliol 2009.01:34h

Respondre

A veure si per un cop sou objectius i deixeu que la gent opini lliurement, sense passar per la censura com si estiguessim en l’època de Franco...

Segons el diccionari, periodisme te la següent... Llegir més definició:

Periodisme: Activitat que consisteix en la recollida, classificació i elaboració de la informació OBJECTIVAMENT, especialment la que refereix a les noticies d’actualitat, per a difondre-la en els diferents medis de comunicació, premsa, radio i televisió principalment.

Aquesta noticia sembla més un escrit elaborat per l’oposició d’Òdena que no pas una noticia d’actualitat. La vostra credibilitat comença a minvar... Si sou bons per escriure això, també ho heu de ser per deixar expressar als altres el que opinen lliurement... Aixi que no censureu si no us agrada el que us diuen...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.