TORNAR

L'edifici de l'antiga fàbrica Depunt d'Igualada es transformarà en 12 habitatges cooperatius

El Consell d’Administració de PIMHA ha aprovat l’avantprojecte de la col·laboració publicoprivada, en la qual la cooperativa guanyadora ”farà la cessió de l’ús dels habitatges a un preu assequible, assimilable al de protecció oficial”

politica
Dimecres, 7 juny 2023. 15:42. Redacció AnoiaDiari.

El Consell d'Administració de PIMHA ha aprovat avui l'avantprojecte de 12 habitatges cooperatius que es construiran a l'edifici de l'antiga fàbrica Depunt d'Igualada. En el mateix Consell també s'ha aprovat l'inici de la licitació per adjudicar el dret de superfície del solar i l'edifici.

Amb una subvenció dels Fons Next Generation, la cooperativa que guanyi aquesta licitació, haurà d'assumir la construcció d'aquests pisos i "farà la cessió de l'ús dels habitatges a un preu assequible, assimilable al de protecció oficial". Carlota Carner, regidora d'Urbanisme, ha remarcat que "aquest projecte és pioner a la ciutat, i és dels pocs d'aquesta tipologia que es fan en aquest moment a Catalunya". La regidora ha remarcat que es tracti "d'un model alternatiu d'accés a l'habitatge, una col·laboració publicoprivada destinada a gent jove i que, a més a més, rehabilitarà un edifici industrial que estava actualment en desús, aconseguint dinamitzar i aportar més valor a la zona".

Aquest avantprojecte consta d'una planta soterrània, una planta baixa, un primer pis i un segon pis. A la planta soterrània, hi ha previst que hi hagi un magatzem i diversos trasters independents o vinculats als locals que hi haurà a la planta baixa de l'edifici. En aquesta planta baixa hi haurà, en principi, locals, però també es contempla que hi puguin haver espais comuns vinculats als habitatges. En el primer pis i el segon pis, es repartiran els 12 habitatges, sis per planta.

Carner ha valorat molt positivament que aquest projecte tiri endavant i se sumi a la resta de projectes d'habitatge de lloguer assequible que s'estan impulsant ara a la ciutat i que sumen un total de 93 habitatges.


1 Comentaris

E

Eduard Ruiz

Igualada

13 de juny 2023.09:12h

Respondre

Els diferents grups municipals, en les seves propostes, tenen calculat, aproximadament, el nombre (i m2, m3), per barris, que suposarà la alliberació de “edifici industrial que... Llegir més estava actualment en desús”, per destinar a habitatge, comerç, serveis a la indústria i altres, petita indústria, etc. quan s’aprovi el nou POUM (en substitució de l’actual del 1986, amb tot el que ha canviat la ciutat en 40 anys) ¿?

“aconseguint dinamitzar i aportar més valor a la zona”, i de retruc a la ciutat en general, recuperant molts espais i edificis degradats (només cal donar-se un passeig pel barri del Rec.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.