TORNAR
PUBLICITAT

Emili Valdero: 'L'únic objectiu que tenim és la independència i la regeneració democràtica'

Presentació del moviment Solidaritat Catalana a Igualada

politica
Dimecres, 4 agost 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Ni Alfons López Tena ni Uriel Bertran. Finalment va ser l'exsecretari de Comerç i Turisme de la Generalitat i exdirigent de Reagrupament Emili Valdero qui ahir va presentar a l'Ateneu Igualadí el nou moviment polític encapçalat per Joan Laporta Solidaritat Catalana. El va acompanyar Marçal Orri, encarregat de coordinar la formació al Bages, Anoia, Berguedà i Osona. Un i altre van explicar que la formació es presentarà sense cap programa, ja que el seu únic objectiu és la independència de Catalunya i la regeneració democràtica.

Marçal Orri i Emili Valdero

Segons Valdero, Solidaritat Catalana neix amb la força que va donar la manifestació del 10 de juliol al moviment independentista català i espera aglutinar els ciutadans que lluiten per fer de Catalunya un país independent. Solidaritat Catalana no vol ser identificat com un partit polític sinó com un moviment i per això no presenta cap programa ni se sent identificat amb la típica classificació entre dretes i esquerres.

'A cada comarca s'estan creant comissions de campanya, a l'estil de les comissions que van fer possible les consultes, fugint de l'estructura habitual dels partits, de portaveus, càrrecs...', explicà Valdero.

I és que el funcionament del partit vol assemblar-se al desenvolupat durant les consultes populars, a cada comarca hi haurà una comissió electoral. Els ciutadans adherits a Solidaritat Catalana podran escollir membres que vulguin que els representin al Parlament iniciant així un procés de llistes obertes, molt més transparents i democràtiques segons ha explicat Emili Valdero.

Pactes amb RCat

Durant el debat, Valdero va contrastar punts de vista amb destacats dirigents de Reagrupament a l'Anoia presents a la sala, referint-se a la possible entesa Solidaritat Catalana-Reagrupament o a la possible incorporació de Laporta a les llistes de RCat. 'Hi ha hagut contactes', reconegué, però afirmà que 'quan parlem de quotes d'aquests o d'aquells, estem caient en els vells defectes dels partits. Solidaritat Catalana proposa a Reagrupament que s'accepti el principi de democràcia directa i que tots plegats decidim la llista que concorrerà a les eleccions en una assemblea conjunta el 4 de setembre'. I va reblar: 'La unitat és un bé, però no a costa d'obscurantisme de despatx.'

Sigui com sigui, també va exposar que, l'endemà de les eleccions, la formació 'en cap cas donarà suport a un nou tripartit, i només formarà part del govern si aquest es compromet a proclamar unilateralment la independència durant la legislatura vinent'.


2 Comentaris

R

Ramon F.

Igualada

5 d'agost 2010.14:43h

Respondre

Total que s’anuncia a Alfons Lopez Tena i Uriel Bertràn i apareixen els reserves, daixò sen diu no començar massa be.

Per altre banda ja vaig dir fa poc que les divisions només afavoreixen al... Llegir més contrari i que si aquets del Laporta per qüestions de personalismes no son ni capaços d’entendres amb els de Reagrupament no faran ni cinc de calaix.

I per acabar una reflexió: la independència es molt important, però per si sola no ho es tot, el fet de presentar-se sense cap programa, a part de ser molt còmode pel que o fa (no ha de pensar, ni s’equivocarà, ni es compromet a res) no dona als electors cap pista de que faran aquets senyors quant siguem independents, per exemple, que faran en economia? i en treball? o en tot el referent a la immigració?. Com voleu que os votem si no expliqueu res. Xecs en blanc no sen poden donar a ningú, per independentiste que sigui.

R

Ramona E.

Igualada

4 d'agost 2010.16:02h

Respondre

Emili. Una llastima. 3 partits en un any no se si es gaire fiable.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.