TORNAR
PUBLICITAT

La concentració de rebuig per l'empresonament dels consellers acaba amb crits a favor de la vaga general

politica
Dijous, 2 novembre 2017. 20:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una jornada més el règim espanyol rebassa tots els límits a través del poder judicial amb l'empresonament de vuit consellers del Govern. Aquest vespre de dijous, la Plaça de l'Ajuntament d'Igualada bullia contra aquesta nova decisió en l'escala repressiva oberta des del referèndum.

Les reaccions als empresonaments dels consellers de la Generalitat de Catalunya no es feien esperar a l'Anoia aquesta tarda de novembre. Portaveus de diferents grups polítics i col·lectius socials traslladaven a les xarxes, des de les 5 de la tarda -moment en el que es coneixia que l'Audiència Nacional espanyola ordenava l'empresonament de set consellers-, la seva indignació i ràbia. El president d'Òmnium Anoia, Joan Requesens, afirmava aquesta tarda que "estem dempeus i hem de lluitar pacíficament. Ara tenim dues lluites, alliberar el país i treure la nostra gent presa. I crec que, per això, caldrà sortir al carrer". Altres reaccions eren més explícites i cridaven a la vaga general. El sentiment que es respirava a la Plaça de l'Ajuntament d'Igualada era aquest: línia dura. "Cal parar el país". Entre 1.500 i 2.000 persones van assistir a la concentració de rebuig als empresonaments dels consellers Junqueras, Rull, Bassa, Turull, Forn, Mundó, Romeva i Borràs. El manifest va ser llegit per la coordinadora comarcal de l'ANC, Concepció Ventura i la concentració acabava amb crits de vaga general.

Crides a la mobilització i a la vaga

"Ens enfrontem al franquisme, no només al PP" clamava l'alcalde d'Igualada Marc Castells. El batlle ha reblat la seva indignació per l'empresonament de "vuit persones honestes" i apuntava cap a mobilitzacions, sense excloure la vaga general. També ressaltava el gest del batlle de Terrassa, Jordi Ballart, que ha estripat el carnet del PSC i ha renunciat a l'alcaldia. Albert Mateu, de la CUP, considerava també després de la concentració que "ara la gravetat de la situació ens ha de fer plantejar accions més contundents. És un moment excepcional i, en sintonia amb tot el país, hem de pensar en coordinar-nos per accions que es facin sentir més. Pensar en si s'ha de paralitzar el país". Membres d'ERC Anoia rellevants com David Sánchez, alcalde de Jorba, es posicionava per "aturar el país" i la regidora republicana Carolina Telechea també ha fet crides a la vaga general.

La coordinadora, després que es clogués l'acte amb el cant dels Segadors, ha remarcat que les mobilitzacions es facin seguint les consignes en els canals oficials, tant del Govern com d'Òmnium Cultural, l'ANC o els Comitès de Defensa de la República (CDR).


6 Comentaris

p

pepe

igd

3 de novembre 2017.18:46h

Respondre

Al final haurem de pensar que heu perdut l’enteniment´, jugant , jugant, mes de 2.000 empreses ja han fotut el camp, i ara parleu de vagas generals?????

Si els pencaires. que os paguem el sou a... Llegir més tots el vividors del proses, com voleu, poguer cobrar els vostres esplèndids sous, si ens quedem sense feina ?

Es molt greu, lo que heu fet, i voleu seguir fent, no teniu perdo de Deu!!!!

m

mariona

igd

3 de novembre 2017.17:54h

Respondre

Castells, esteu convertint Catalunya en una Venezuela, i vosaltres voleu anar de Demócratas, i persones de pau ( com el Otegi), quan esteu portan a Catalunya a la missera.
Per favor, ja ni a prou... Llegir més de la conya !

PROU DE QUE SEMPRE ELS MATEIXOS, REBIN LES GARROTADES, I MENTRE VOSALTRES, OS ANEU OMPLIN, LES BUTXAQUES.!!!!!!

(El Sr Alcalde, segur que cobrara el sou a final de mes, per molta vaga que faci....)

m

marraski

IGUALADA

3 de novembre 2017.13:13h

Respondre

De debó que només sabem protestar amb vagues i aturades???
El Castells, l’alcalde de Jorba... tots són funcionaris.
La resta a protestar després de la feina que a final de mes s´han de pagar... Llegir més els rebuts.
El pais s’aixeca amb treball i no amb aturades.

j

joan

2 de novembre 2017.21:32h

Respondre

Ara a arribat el moment, de que el Sr Alcalde, faci un exercici de honestedat, i coherència, i dimiteixi de tots els seus carracs polítics.

Altres, com per etjemple, el alcalde socialista Jordi... Llegir més Ballart de Terrassa, no ha dubtat, ni ½ hora, per dimitir, i això, que els socialistes, mai han estan al costat de la Independencia, molt diferent al cas del Sr Castells que el tema a sigut, per ell, el seu “modus vivendi”

En aquest moments, es quan es demostra la dignitat de una persona...........

P

Pep

Anoia

3 de novembre 2017.11:34h

Exacte. I tu en tens molt poca, de dignitat, Joan

j

joan

3 de novembre 2017.12:26h

Pep, de dignitat, entenen mes els que ens han enganyat, durant anys?

Catalunya nou estat de Europa. !!!!!!
Els bancs es barellarant per vindre a Catalunya !!!!
Som la... Llegir més revolució dels somriures,i als que no pensin igual, son un ”fatxes”
El mon ens mira!!!!
Espanya ens roba!!!!!
Catalunya no esta dividida!!!

Pep, per favor, no hem parlis de dignitat, te hauria de donar vergonya , donat llisons de dignitat!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.