TORNAR
PUBLICITAT

Enric Conill titlla d'"irresponsable" a Castells "per renunciar a fer un pla urbanístic"

El republicà considera que ”és un incompliment més” del govern

politica
Dijous, 24 gener 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El candidat republicà Enric Conill ha replicat unes declaracions de l'alcalde Marc Castells sobre el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. El també candidat de JuntsxIgualada responia unes opinions anteriors de Conill i afirmava que la ciutadania no mostra preocupació pel POUM.

Polèmica en matèria urbanística entre dos dels alcaldables per Igualada. Aquest dimecres, l'arquitecte i candidat a l'alcaldia d'ERC, Enric Conill, ha contestat a Marc Castells després d'unes declaracions a Ràdio Igualada on l'actual batlle explicava que "la redacció d'un nou POUM no és un assumpte que preocupi a la ciutadania". Castells responia a unes consideracions anteriors del candidat d'ERC. El republicà assegura que "no fer-lo implica renunciar a planificar el futur d'Igualada" i considera una posició "irresponsable" del govern davant la por a desgastar-se electoralment.

L'alcaldable republicà, en una intervenció del partitSegons l'alcaldable d'ERC, "proposarem un nou POUM ja que l'actual és del 1986 i la ciutat "no es pot planificar amb eines del segle passat, cal modernitzar la ciutat, ser valents".  La demanda d'un nou POUM per Igualada ha sigut un dels temes més reiterats dels republicans en els darrers anys de legislatura, i en aquest sentit recorden que "l'actual planejament data de 1986 i és impossible que el futur d'Igualada es planegi amb un document de fa més de 33 anys ja que ha canviat tot".

Des d'ERC apunten que "s'hi renuncia per por al desgast electoral" i ho atribueixen a la política que des de fa vuit anys segueix "l'actual govern convergent amb majoria absoluta, la d'anar fent i anar tirant, sense cap aspiració ni objectiu de progrés". Segons els republicans, aquest camí és "nefast pel futur d'Igualada ja que es renuncia a planificar la ciutat, a pensar-la a 10 i 20 anys vista, i això comportarà seguir improvisant sense cap full de ruta clar de cap on volem anar".

Enric Conill subratlla que "fa anys que diem que el govern busca excuses per aplaçar aquest repte que tenim com a ciutat, i aquestes excuses les acabarem pagant tots els igualadins, és una actitud irresponsable. Castells torna a abusar, de nou, de la majoria absoluta". Per altra banda l'arquitecte recorda que "fer un nou POUM és una nova promesa electoral incomplerta per part del govern de la ciutat, ja que a la campanya del 2015 Castells va prometre que el faria". Ironitza assegurant que "és una promesa més incomplerta, com ho va ser la de noves empreses industrials, millorar en reciclatge, el rescat de la Hispano Igualadina, la congelació d'impostos, i un llarg etcètera d'incompliments".

Matís sobre les declaracions de Marc Castells

Ràdio Igualada publicava un matís sobre les declaracions de Marc Castells.  Es tracta "d'una notícia que no s'ajustava a les declaracions que l’alcalde d'Igualada va fer durant una entrevista a aquesta emissora. Marc Castells va afirmar que al seu despatx no ha entrat mai ningú a dir-li que s'ha de fer un nou POUM i que el model d'urbanisme del govern seria aquell urbanisme  quirúrgic que es faci amb garantia d’interès públic. Les declaracions que, des de Ràdio Igualada se li van atribuir a l'alcalde d'Igualada no es van fer en cap moment, i es tracta d'una errada de la redacció d'informatius de Ràdio Igualada".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.