TORNAR

Jordi Cuadras visita Bilbao per emmirallar-se en la seva reconversió industrial

Igualada Som-hi s’interessa en l’experiència de la ciutat basca en temes de mobilitat i urbanisme, de cara al Rec

politica
Dimarts, 22 gener 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Part de l'equip d'Igualada Som-hi viatjava al País Basc per conèixer de primera mà alguns dels projectes que desplega l'Ajuntament de Bilbao. La delegació anoienca va ser rebuda pel primer tinent d'alcalde, el socialista Alfonso Gil. 

PUBLICITAT

Cuadras, reunit amb Alfonso GilRecentment, el candidat d'Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) Jordi Cuadras obria l'Agenda Exterior de la candidatura amb un primer destí: Bilbao. Durant tot un dia, Cuadras es va reunir amb el govern de la ciutat (PNV-PSOE) per conèixer les seves polítiques en matèria de transformació urbanística, mobilitat i habitatge. Els progressistes es van interessar per les experiències de reconversió industrial de la ciutat basca, un possible mirall per al Rec. El candidat a l'alcaldia d'Igualada afirma que "l'aprenentatge més important que ens emportem de Bilbao és que quan una ciutat té una meta definida i ganes, entusiasme i il·lusió per aconseguir-la, tots els somnis són possibles. I això és el que volem per Igualada: un govern amb un objectiu il·lusionant que transformi Igualada i la faci millor. És el que mereixen els igualadins i igualadines i és el que ens estimula: treballar perquè Igualada tingui un model de ciutat clar, fresc i de futur".

La delegació va ser rebuda pel tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Bilbao, Alfonso Gil, qui ha explicat com la ciutat va afrontar la transformació del seu antic barri industrial per fer-lo un lloc on "viure, treballar i ser feliç". Bilbao està impulsant, en aquests moments, una nova fase d'aquesta transformació tot creant un nou barri amb vivenda, comerç i activitat econòmica en una zona de la ciutat que era industrial, situació que és molt similar a la del barri del Rec d'Igualada.

Jordi Cuadras també va tractar les fórmules urbanístiques que fa servir Bilbao perquè els projectes siguin realitat amb criteris com la col·laboració público-privada a través de la qual els propietaris participen dels projectes i la mixtura d'usos. Gil va explicar a Cuadras que "el més important per una ciutat és que lluiti per un model propi, que hi hagi una visió clara i a partir d'aquí aconseguir que tots els actors implicats remin conjuntament. A Igualada, cal que somieu i feu realitat els somnis perquè segur que són possibles".

Una altra de les reunions que el candidat d'Igualada Som-hi va tenir va ser amb el regidor d'Habitatge, Goyo Zurro. Jordi Cuadras va conversar i interessar-se per la que "és la ciutat de l'Estat amb més habitatge públic i aquest any 2019 celebren els 100 anys de les primeres promocions que van impulsar. Ajudes al lloguer, a la rehabilitació o llogar els pisos buits són algunes de les mesures que impulsa l'Ajuntament". Després, van trobar-se amb el gerent de la mobilitat vertical de Bilbao, encarregat de gestionar les escales mecàniques i els ascensors que salven els desnivells que té la ciutat i garanteixen la connexió nord-sud. Pel que fa a la mobilitat, des de fa pocs mesos Bilbao ha convertit a velocitat 30 molts dels seus carrers, la qual cosa els porta a tenir menys contaminació, menys soroll i que les bicicletes puguin anar per la calçada amb tranquil·litat i seguretat.

 


3 Comentaris

J

J

Igd

22 de gener 2019.08:32h

Respondre

Espero que aquest viatget no se l’hagi pagat amb diners del partit polític (o ems donaran l’excusa que igual provenen de mecenes?)

R

Roser

22 de gener 2019.17:23h

Quin comentari amb més poca substància! Ni que ho pagués vostè de la pròpia butxaca...

J

Jordi Camps Villatorta

Igualada

28 de gener 2019.18:50h

J (com a mínim digues el teu nom)
Tothom té dret a fer turisme (si a tu et paguesin un viatge, no hi aniries?)
Si tens enveja, allà tu.
Que aprofiti ell que pot i que... Llegir més conegui món !

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.