TORNAR

ERC afirma que "l'Ajuntament d'Igualada s'està tornant a endeutar"

Els republicans afirmen que ”l’Ajuntament s’ha endeutat amb quatre milions d’euros més en dos anys”

politica
Dijous, 22 juliol 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El primer partit de l'oposició qüestiona la reducció del deute al consistori de la capital de l'Anoia. L'Ajuntament exposava la setmana passada que des del 2011, s'havia reduït de 58 a 36 milions d'euros.

En un comunicat, els republicans ataquen al govern de Marc Castells i asseguren que "s'ha endeutat amb més de quatre milions d'euros" els darrers dos anys. Segons ERC, "l govern municipal cobra l'IBI més car de Catalunya als igualadins i en lloc de reduir deute el que fan és crear-ne més". Insisteixen que "Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més alts de Catalunya". 

Els republicans comparen la gestió municipal d'Igualada amb la de ciutats similars. Posen d'exemple "altres ciutats mitjanes com Olot, Tortosa, Esplugues, Figueres, Vilafranca del Penedès i Castelldefels, que han reduït molt més el seu deute i amb uns impostos molt més baixos que Igualada". Exposen que "de mitjana a Igualada cada ciutadà paga 489 euros d'IBI mentre que a Esplugues de Llobregat paguen 336, a Figueres paguen 342, a Vilafranca del Penedès paguen 314, a Olot paguen 297, a Tortosa paguen 260 i a Castelldefels paguen 298 euros". Conclouen que "els municipis similars a Igualada paguen al voltant d'uns 200 euros menys per ciutadà i han reduït el deute en molt major grau".

El gràfic d'ERC sobre la comparativa entre el deute i l'IBIERC remarca que "totes les dades són públiques i es poden consultar". La setmana passada Castells destacava la reducció de 22 milions d'euros des del 2012, l'any en el qual l'actual govern -aleshores CiU- va assumir les regnes de l'Ajuntament. El batlle ha indicat que "tots els semàfors ara estan en verd" i la setmana passada avançava que enguany pot procedir a una rebaixa de l'IBI. 

Els republicans exposen que -en la comparativa amb altres municipis grans- "Esplugues de Llobregat ha reduït un 49,11% el seu deute, Figueres ha reduït un 39,36%% el seu deute, Vilafranca del Penedès ha reduït un 46,92% el seu deute, Olot ha reduït un 56,68% el seu deute, Tortosa ha reduït un 46,51% el seu deute i Castelldefels ha reduït un 70,16% el seu deute, tots aquests municipis amb un IBI més baix que a Igualada, on s'ha reduït menys el deute: en total, un 37,7%".

 


1 Comentaris

M

Marià

Igualada

23 de juliol 2021.13:12h

Respondre

Senyors de ERC, del que dieu segurament que teniu raó pro heu fet balanç del deute que va deixar els socialistes (Aymemi) “per cert els vostres socis a Madrid” i el deute actual.
Bé, abans... Llegir més de jutjar als veïns i possibles socis en un futur caldria que miréssiu dins de casa vostra i quant tingueu casa vostra arreglada podeu demanar explicacions als demes; “Al cierre de 2020, Cataluña contaba con una deuda pública de 80.015 millones de euros”
“La deuda «autonómica» per cápita de los catalanes, la más alta de toda España: 10.425 euros por persona, según un estudio publicado por EAE Business School este jueves”
M’ho expliques ho t’ho dic

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.